Loeders

Zo af en toe een stukje zonder wachtwoord voor de gluurders …. 😉

Soms gebeuren er dingen die ik echt niet begrijp. Totaal niet. Een kennis die is gescheiden. Nu heeft de moeder haar drie kinderen hun achternaam veranderd in haar eigen achternaam. Dit kan alleen als de kinderen boven de 12 zijn en die kinderen aangeven dit zelf te willen. In alle andere gevallen is het een stuk gecompliceerder.

Nu geloof ik dus echt niet dat een kind denkt na de scheiding die vader van me dat is ineens een onwijs grote eikel . Dat word dan toch echt door de moeder ingeprent.

Vooral deze vader was altijd erg  betrokken bij zijn kinderen . Nu ziet ie zijn kinderen niet meer. Dat willen de kinderen niet zegt de moeder . BULLSHIT . Kinderen zijn überloyaal naar ouders , zwaar mishandelde kinderen zijn nog loyaal naar hun ouders dus als ze een onwijs leuke lieve vader hebben gehad, hun bijna gehele leven toch helemaal lijkt me. Dan prent de moeder gedachtes in het hoofd van een kind waardoor hij/zij ineens de vader als een heel vervelende persoon gaat zien en contact weigert en zelfs besluit van naam te willen veranderen. Dan moet je wel heel vervelende verhalen over die man vertellen . De oudsten hebben die vader 14 jaar in hun leven gehad. Zijn kinderen waren zijn alles en dat wist deze loeder moeder dus waar raak je iemand mee die je pijn wil doen? Met zijn/haar kinderen als je niks anders meer kan bedenken !

Ik begrijp het echt niet. Je mag boos zijn, teleurgesteld, je ex een klootzak vinden, ineens na al die jaren, allemaal prima maar zo ver gaan dat je zijn kinderen hun achternaam veranderd…..???? HALLOOOO dan ben je in mijn ogen echt een ongelooflijk sneu stuk vreten en de naam moeder niet waard…

 

 

 

2 thoughts on “Loeders

  1. Naamswijziging formeel via Ministerie van Justitie? Daarvoor moet vader toch toestemming geven? Of is er via de rechtbank vervangende toestemming gegeven? Anders toch even e.e.a. checken! Beide ouders krijgen namelijk bericht als aanvraag is ingediend en ook bij afwijzing of toewijzing.

    Zelfs na hun 18e, in de veronderstelling dat dan naamswijziging eindelijk kan en mag, kan een ouder nog héél moeilijk doen. Kost allereerst veel geld en vooral bij jongste duurde dat proces héél lang en met héél veel tegenwerking. Voor hem (triest genoeg) wel weer de bevestiging dat hij deze keuze niet voor niets heeft gemaakt 😉

    Ik vind wel dat het een beslissing van kinderen zelf moet zijn en niet van een moeder die ex wil pesten over de rug van kinderen; beiden hebben dit ook uitgebreid bij de aanvraag moeten motiveren. Maar in hun geval was er dan ook echt wel een voorgeschiedenis waar je U tegen zegt en voor iedereen, behalve één persoon, helder waarom zij zo’n last van hun achternaam hadden.

    Like

  2. Oeps, mijn oudste heeft haar achternaam gewijzigd, was niet makkelijk, kostte veel geld, een hele procedure, haar motivatie was doorslaggevend en het bezwaar van haar vader werd niet gehonoreerd. Zij heeft trouwens wel gewoon contact met haar vader.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s