Boek 2

Oke een ander personage van mijn boek over de goudvissen is Lieke. Lieke is blond, slank, heeft prachtige benen, staat met beide benen stevig verankerd in haar leven, is ambitieus, intelligent, betrouwbaar, stabiel en een bezig bijtje. Lieke is altijd rustig en bedaard dat is wel een kwaliteit waar ik jaloers op kan zijn want ik ben absoluut niet altijd rustig en bedaard. Als ze boos is komt ze nog rustig over, hoe ze het doet weet ik niet maar het is echt zo. Ik heb er nog nooit stoom uit zien komen uit die oren.

Lieke heeft ook meerdere stijlen , de ene keer is ze sportief , dan weer klassiek of totally hip of weer meer Marlene Dietrich. Ze is zelfbewust , zit lekker in haar vel en heeft kanjers van kinderen.

Het is bizar want ik “kende” haar al heel wat jaren van zien maar we hadden eigenlijk nooit met elkaar gesproken. Als je iemand niet kent vorm je je een beeld bij iemand en dat beeld was niet echt heel positief wat ik had maar goed dat zegt dan ook weer wat over mij want je moet nooit iemand beoordelen waar je dus nog nooit een woord mee gewisseld hebt. Dat was enkel de buitenkant en kwam waarschijnlijk ook door haar zeer luidruchtige aanwezige man. Ik vond haar wat koeltjes maar laat ze dat nou absoluut niet zijn , echt compleet the opposite. Waarschijnlijk had ze over mij ook een niet geheel positief beeld alhoewel ik haar ervan verdenk niet snel een oordeel over iemand te hebben die ze niet kent.

Ik heb ooit nog soort van “ruzie” gemaakt om een tafel bij het EK (of was het het WK , geen idee) want ik vond natuurlijk met mijn grote bek dat ik net zoveel recht op die tafel had als zij ….. Jaaaaaa i know ik kan soms vreselijk zijn maar er viel nogal wat nattigheid uit de lucht en ik wilde vooral NIET nat worden aangezien het buiten plaats vond in onze gezamelijke stamkroeg. Aan die tafel van haar zaten toen ook de twee andere dames van de goudvissen die ik ook totaal niet kende.

Enfin kort na dat voorval maakte ik kennis met haar (en de andere dames) en wat bleek mijn vooroordeel mis te zijn. Ze is warm, meelevend en betrokken. En hoe langer je haar kent hoe meer je van haar gaat houden. Ze is altijd aardig, zelfs als een vrouw waar ze allergie voor heeft (laten we die even voor het verhaal Marion noemen) naast haar komt zitten op een feestje is ze nog aardig tegen die persoon en merkt diegene er niets van vandaar dat Marion haar ook altijd opzoekt denk ik op feestjes waar ik dan weer om moet lachen stiekem als ik die twee weer naast elkaar zie zitten.

Lieke houdt van een feestje , kan goed wijn drinken als ze dan tenminste wel eten erbij krijgt anders valt ze in slaap, kan mega goed speeches geven bij feestjes, maakt fantastische sinterklaasgedichten, kan goed koken, heeft talent voor organiseren, houdt van reizen, is een dierenvriend en is ook nog zeer bekwaam in haar werk. Ze loopt niet voor haar mening weg. Maar weet haar mening wel altijd charmant neer te zetten en kan je ook op je nummer zetten op een manier dat je het niet erg vind. Ze heeft haar handen vol aan haar man Ruben , niet letterlijk , nou ja eigenlijk ook wel , maar vooral om hem te corrigeren met zijn gedrag. Dus regelmatig horen we SSSSSSTTTTTTTTT doe eens rustig !!!!! Sinds kort heeft ze naast Ruben een nieuwe liefde in haar leven: haar auto. Waar ze dan ook de buurt mee onveilig maakt 😉

Lieke in een notendop…..

 

Wegens privacyredenen zijn de namen gefingeerd in de blogjes met titel BOEK en berusten sommige dingen op fictie , welke dat zijn mag u zelf raden.

 

One thought on “Boek 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s