Boek

Dat boek over die goudvissen dus….

De karakters zijn al erg leuk om te omschrijven moet ik zeggen alleen daar al heb je een hoofdstuk of 5 voor nodig . Ik zal er af en toe eentje omschrijven om te beginnen met mijn GBF-je .

Ho is een man, met een licht vrouwelijk trekje,Β  lang, slank, jonge god om te zien , goed lijf, goede kop, gespierd lijf geheel goed in proportie,Β  hoort een beetje slecht maar heeft sinds kort een nieuw gehoorapparaat wat echt een boel scheelt. Dat heeft voor en nadelen want nu moet je wel oppassen wat je zegt , kon je voorheen nog lekker roddelen over hem als ie naast je zat , dat is verleden tijd. Ho is emotieloos zo zegt ie zelf altijd , hij heeft geen emoties, nu betwijfel ik dat wel hoor want het is echt een lieverd alleen ik denk dat je door al die botox die emoties gewoon niet meer ziet en hij zodoende denkt dat ie ze niet meer heeft.De rest van de goudvisjes kan na een goed glas wijn nog wel eens emotioneel worden en een traantje laten (ja ja ik ook als het bij mij gaat stromen stroomt het ook meteen goed door , geen last van verstopte traanbuizen) maar Ho niet die kijkt de boel aan maar huilen no way, emotie zie je dan ook niet je krijgt wel een dikke knuffel of kus van hem maar die tranen heb ik eigenlijk nog nooit gezien hoogstens een enkele keer van het bulderen van de lach.

Hij heeft een apart soort humor waar ik om kan gieren ! Hij is zeer modebewust, altijd bezig met zijn looks en o wee als er 1 haarsprietje verkeerd zit, gelukkig heeft ie zijn wederhelft Mo die kapper is en hem voorziet van een mooie volle donkerbruine haardos zodra er maar 1 grijze haar zichtbaar is. Is ie ziek dan denk maar niet dat ie ziek is zoals de gemiddelde mens , nee dat is duizend maal erger, dan wil ie kransen, ligt opgebaard en ziet zijn einde naderen, bereid zijn afscheidsspeech voor om vervolgens weer te vergeten als ie uit de dood herrezen is paar dagen later.

Ho houdt van mannen wat op zich natuurlijk erg jammer is voor het vrouwelijke geslacht want welke vrouw zou nou geen man willen die je laat lachen en je kledingadvies kan geven? Ho heeft een relatie met Mo, ook een goudvisje.

Koken kan ie niet , sterker nog ik geloof niet dat ie weet hoe het fornuis aan moet of waar een pan voor dient. Ho heeft een hekel aan lelijke mensen daar schiet ie voor op de vlucht, kan ie niks mee, houden ze hem staande om de weg te vragen dan schiet ie ervandoor , voordeel natuurlijk van je gehoorapparaat je kan altijd net doen of je het niet hoort.Vooral onverzorgd vind ie smerig en wil ie niet bij in de buurt komen of mee gezien worden.

Ho houdt van verzorgd, goodlooking, modieus, beschaafd met soms een tikkie ordinair. Hij kan onwijze sneren geven waar ik dan weer om in een deuk lig want het is toch een beetje of ik Geer en Goor in 1 persoon bij me heb op zo’n moment. Het woord graftak hoorde ik dan ook voor het eerst toen ik Ho leerde kennen , het woord graf zet ie graag overal voor grafstemming, graftak, grafstem….. Hij heeft meerdere leesbrillen want je doet natuurlijk niet altijd dezelfde leesbril op, de keer dat ie mij zag met leesbril omdat ik een hoornvliesbeschadiging had en mijn lenzen niet in kon moest ik dan ook horen dat die bril echt niet kon , hij was spuuglelijk volgens Ho, en bedankt dat is echt bevorderend voor je ego om de rest van de dag door te komen. Hij wil ook graag benoemen dat we vrienden zijn door dik en dun waarbij hij dan wijst bij het woord dik richting mij en dun richting hem. Dat mijn zelfvertrouwen nog niet aan diggelen ligt is een wonder want ik hoor ook geregeld dat dat grafhoofd van me wel een spuitje kan gebruiken. Ja hij strooit met complimenten die Ho van me maar ik hou van hem en hij mag dat zeggen hij houdt me scherp en maakt dat ik graag op dieet ga voordat ik weer een avondje met hem ga doorbrengen πŸ˜‰

Ho zelf is ook zeer begaan met zijn lijf , roept steeds dat ie een maagverwijdering laat doen ipv een verkleining maar ondertussen zie ik hem bij BBQ met de goudvisjes zitten schransen of hij weken niet gegeten heeft, wat waarschijnlijk ook het geval is. Hij is wel eens slanker geweest maar gelukkig heeft ie stretchbroeken en veert de boel mee. (grapje Ho je ziet er prima uit !!!) Ik hoor regelmatig kind ik heb niet meer gegeten sinds 1979 dat word dan gezegd met een air, een draai van het hoofd en pink in de lucht waar ik dan weer om moet gieren.

Foto’s van Ho moeten eerst door de Facetune machine en zijn absoluut verboden voor publicatie als ze niet voorheen door hem zijn goedgekeurd, een beetje zoals bij de Rolling Stones zeg maar die keuren ook elke foto voor publicatie. Ik heb er nog eentje in mijn telefoon waar ik altijd smakelijk om moet lachen, heb ik een rotdag kijk ik daar even naar en dan schiet ik vanzelf in de lach, op die foto wil hij in een citroen bijten en kijkt daarbij zo zuur dat zelfs botox het gezicht niet meer in controle hield , wij gieren samen om die foto en telkens als ie weet dat ik het nodig hebt stuurt hij die foto even. Hilarisch, die gaan we nog een keer gebruiken natuurlijk groot op een spandoek als ie 50 word in de stad of zo , of op elke lantaarnpaal in Harderwijk. Tuurlijk doen we dat niet schat , grapje (ik word nl ook nog 50 en eerder ook nog)

Verder heeft Ho progeria roept ie altijd , ik ben 14 maar zie er gewoon ouder uit want heb progeria , je kan me wegdragen als ie dat met een heel serieus hoofd verteld tegen mensen. Mijn jongste die vroeg dus ook op een dag aan me mama wat is dat progeria die ziekte die Ho heeft?

Ho in een notendop er valt nog veel meer te schrijven maar dat komt wel in dat boek.

 

Dit stukje is onder censuur geschreven want vooraf opdracht gekregen van Ho wat ik absoluut wel en absoluut niet mocht schrijven, u mag zelf raden wat fictie is en wat niet.

 

 

 

One thought on “Boek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s