PT

 

Drie keer in de week om 6.30 uur gaat de wekker en staat mijn PT (personal trainer) aan de voordeur. Mijn PT-tje is een kanjer die mij aankan en als ik een keer klaag dat ik echt niet meer kan zegt;  je kan nog praten en klagen, zolang je kan praten kan je nog wel even door. kuch (daar heb ik niets meer tegen in te brengen)  Dat het zo vroeg in de ochtend is wil ik zelf want dan ben je er lekker vanaf en hebt voor de hele dag nog bakken energie en je dag begint gewoon lekker . In de avond heb ik echt geen zin meer in sporten en wil gewoon leuke dingen doen met vrienden of kids of gewoon in bank hangen.

Sporten is nooit mijn favoriete hobby geweest , ik vind het pas lekker als ik klaar ben na 1,5 uur . Ervoor en tijdens vind ik het vaak gewoon afzien en denk ik voornamelijk waarom doe ik dit ? Ik weet heus waarom ik dit doe natuurlijk, alleen lijkt dat op het moment dat je bezig bent en afziet totaal niet meer belangrijk , dan wil je liefst in een stoel ploffen met bak koffie en gewoon even relaxen maar dat laat hij niet toe en pusht je tot je niet meer kunt. Gelukkig heb ik alles in huis qua gewichten ,  dumbells  en kettlebells  en hoef de deur niet uit wel zo handig. Mijn trainingen bestaan uit een goede warming-up, boksen, gewicht liften, squats, lunges, planken, buikspieren, conditie testen, specifieke arm/rug oefeningen en een goede cooling-down.

En het helpt, anders doe je het natuurlijk niet . Moet wel zeggen een personal trainer is wel echt een aanvulling,  die kijkt of je alles goed uitvoert want de meeste mensen doen in de sportschool de oefeningen of verkeerd of hebben een verkeerde houding en krijgen daardoor weer andere klachten of stoppen te vroeg zodat het geen enkele zin heeft wat je doet en er geen spieren mee opbouwt. Ik doe voornamelijk krachttraining want veel spieren is goed , goed voor je lijf, verbranding en dan hoef je dat lekkere wijntje niet te laten staan, ook wel zo fijn. En je personal trainer kan precies dat trainen met je wat je wil veranderen of meer gespierd krijgen en maakt daar een speciaal programma voor. Hij zorgt ook voor dat je gespierd word maar geen bodybuilder maar dat je de juiste spieren sterk maakt en de juiste langer. Het is een goede PT want zit je een keer in een dip weet hij me er altijd uit te halen en maakt dat ik lekker door train .

Je moet wel realistisch zijn, in maart beginnen en verwachten dat je dan van de zomer een killer body hebt bestaat niet , je moet rekenen op 1-2 jaar intensief trainen 2-3 x per week om dat resultaat te bereiken (ligt eraan hoe je lijf is ook natuurlijk en hoe snel je lijf het oppakt) . Ik hoor van hem namelijk dat veel vrouwen hem bellen net voor de zomer en dan verwachten dat dat nog wel even gaat lukken , nee dus , gewoon beginnen en volhouden en niet maar 6 maanden maar jaren !

Mijn vriendinnen zijn vooral lyrisch over het uiterlijk van mijn PT , die snappen wel dat je dan zoveel buikspieroefeningen doet, ik heb ze reeds meerdere malen uitgenodigd mee te doen dan kunnen ze hem eens live meemaken maar dat durven ze niet, ze gaan liever een wijntje met hem drinken. Hij moet er elke keer smakelijk om lachen in ieder geval als er weer een vriendin reageert op Facebook dat ze vooral de PT aantrekkelijk vind maar het trainen niet .

Neem wel een goede personal trainer die weet waar hij mee bezig is want er zijn er genoeg die zich zo noemen maar er echt niet goed mee bezig zijn. Dus informeer gerust uitgebreid wat ze hebben gedaan ervoor , wat voor opleidingen en neem een personal trainer die je aan kan en waar je je goed bij voelt .

Schermafbeelding 2016-01-29 om 17.05.48 Schermafbeelding 2016-01-29 om 17.06.22  Schermafbeelding 2016-01-29 om 17.06.46

 

 

One thought on “PT

  1. Inmiddels ben ik ook tamelijk verslaafd aan trainen met een pt. Ook ik heb een heel goede moet zeggen. Ik doe het 1x per week samen met mijn zussen en 1x alleen, naast mijn hardlopen. Het is loeizwaar, maar mèn wat voelt het lekker erna. En het kost nogal wat duiten……. Vind het best decadent dat ik dit doe……..
    Maar het helpt de ouderdomsaftakeling tegen te gaan en mijn figuur (na de overgang) in fatsoen te houden. Want dat gaat echt niet meer vanzelf.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s