Dinerperikelen

We gingen uiteten….daar is verder niet veel bijzonders aan natuurlijk maar toen we goed en wel zaten hadden we het idee in een heel oude aflevering van Miami Vice te zijn belandt qua interieur of een gastrol te hebben in een aflevering van Will en Grace….

Schermafbeelding 2016-01-25 om 16.18.53

We reden er al vaker langs en er stonden altijd heel veel auto’s dus dan moet het wel goed zijn zou je denken. We hadden wel een keer gehoord dat het restaurant gerund werd door 2 homo’s waarvan de ene nogal een hekel aan buitenlanders had maar goed ik praat vloeiend Frans , dus het zou mij niet gebeuren dat ie hoort dat je buitenlands bent en je een woordenboek toegesmeten kreeg tegelijk met het menu omdat ie geen enkele zin in vertalen heeft. (waargebeurd verhaal wat we hoorden van andere Nederlanders)

Ik had van te voren gereserveerd want je wil ook geen 20 minuten gaan rijden om vervolgens geen plek te hebben, stom stom stom want mijn Nederlandse achternaam doorgeven was al genoeg om onder de enige tl-bak te zitten die het restaurant rijk was met in de rug een reeks led lampen waar zelfs de meest gebruinde toerist nog groen onder uitslaat . Niet alleen zie je er niet uit onder die bakken licht , de sfeer is ook ver te zoeken natuurlijk, helaas zat alles vol en was er van tafel wisselen ook geen sprake. Naast ons zaten Engelsen ook erg “pretty”  te wezen onder de tl verlichting en die waren al niet moeders mooiste dus het werd er niet echt veel beter door .

Enfin, de menukaarten werden op tafel gegooid, de borden waar het bestek op lag op een servet werden weggetrokken en zodoende het bestek met een hoop kabaal op tafel gesmeten…. toen hadden we dus eigenlijk moeten opstaan en weglopen (note to myself: meteen biezen pakken en vertrekken in het vervolg)

Er word ons verteld dat we de wijn op de piano zelf moeten uitzoeken , alle flessen wijn stonden daar uitgestald , zo gezegd zo gedaan, je neemt de fles mee naar je tafel waar die meteen weer word weggegrist want ze gaan even de goede halen dit zijn maar dummies zegt ie en beent woest weg met de fles in de hand.

We bestellen het menu , geven door wat we willen aan de haatdragende homo die hele tijd billen met bij elkaar geknepen met zijn armen zwaaiend door het restaurant loopt en vooral zichzelf helemaal het einde vind , alsof ie hele avond een modeshow geeft voor de bezoekers. Hij is een beetje de Jack Mc Farland van Will&Grace maar dan de hele zure versie (met dank aan mijn vriendje Marc die me even op het idee bracht van deze vergelijking) .

Schermafbeelding 2016-01-25 om 16.20.23

Ineens staat er een serveerster naast ons die de amuse komt brengen, met een ongelooflijk irritant stemmetje (a la Karen Walker – Will&Grace maar dan een heel lelijke dikke onverzorgde versie van Karen)  , terwijl ze nog op de helft van haar zin was smeet ze de amuse neer en liep al weg , zeer geïnteresseerde werkhouding madame! Lesje hoe ga ik met gasten om zou niet verkeerd zijn.

Schermafbeelding 2016-01-25 om 16.23.07

Het eten was op zijn zachts gezegd , NET te eten, maar zeker niet lekker, enorm vet vooral . Tussen voor en hoofdgerecht kregen we of Jack of Karen aan tafel, ondertussen werd 5x de kat van de eigenaar Jack te grazen genomen en weer op de toonbank gelegd want daar moest ie vooral blijven liggen wat ie niet deed natuurlijk dus de haatdragende modeshow lopende homo greep elke keer de kat bij de lurven en sjouwde de hele zaak door om hem weer op zijn plek terug te leggen met alle overdreven bewegingen erbij en vooral kijkend of iedereen ook wel naar hem keek. Als de kat aan de wandel ging, ging de eveneens van de eigenaar behorende Franse Bulldog achter de kat aan dus die kreeg een plekje op een stoel op de sjaal van Jack naast een tafeltje van gasten waar hij dan triomfantelijk bleef zitten totdat de kat weer door de zaak liep en hij er weer achteraan jaagde. Het was niet saai nee, dat niet, tussen modeshow van Jack en de dieren was er genoeg te zien in ieder geval.

We zijn meteen vertrokken erna en zaten misselijk in de auto de avond nog eens door te nemen , ongeloof vooral over zoveel incompetentie en chaos.

De Engelsen naast ons, gingen voor ons nog naar huis die waren het ook zat en meneer zijn toupetje was goed te zien door de TL buis dus die zat ook niet echt op zijn gemak. Ik denk dat het Franse publiek een prima avond hebben gehad want die werden met alle egards behandeld en vertroeteld en hadden prima verlichting .

Ik heb in de auto op de terugweg nog wel even een recensie achtergelaten op Facebook in het Nederlands , moet ie zelf maar even het woordenboek bijnemen.

 

 

 

2 thoughts on “Dinerperikelen

 1. Hahaha sorry moet er toch een beetje om lachen
  Zag t al lezende helemaal voor me. Zou zo als sitcom op tv kunnen. Scoort t nog goed ook. Maar wat een horken zeg. Never a dull moment. Hoop dat de misselijkheid snel over wad. Fijne dag Floor

  Liefs Brigitte

  Like

 2. Wha wat een griezels ..
  Graag naam van Rest. stel dat we er onverhoopt terecht komen Moet er niet aandenken ..
  Ach aan de andere kant .als alles normaal was had je er geen blog overgeschreven .
  Je maakt wat mee jij 💋

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s