Pubertje

Mijn 14 jarige kuiken . Is een echte puber. Heeft heel veel ideeën op een dag . En dat switcht echt elke 5 minuten zo ongeveer. Dat word dan niet gevraagd , nee dat word mede gedeeld via what’s app want die ideeën komen meestal als kuiken op school zit of allang en breed in bed ligt .

Dan krijg ik een foto doorgestuurd van een tattoo op pols (van haar eveneens 14 jarige vriendin die gisteren een tattoo heeft laten zetten)

P: mama ik wil een tattoo.

NEE antwoord ik dan alleen maar in hoofdletters want ik heb geleerd in de loop der jaren dat ik vooral de discussie niet moet aangaan en meteen duidelijk moet antwoorden .

P: Oh niet dus

P: Maar wel een piercing in mijn oor dan

NEE

P: WEL

Ik reageer dan niet meer want heeft reeds 4 gaten in de oren (aan elke kant twee) en dat lijkt me voor een 14 jarige voorlopig wel genoeg gaten in haar lijf. Een tattoo op je 14e vind ik totaal niet verantwoord want de smaak en gedachten van een 14 jarige veranderd van dag tot dag en een tattoo zit je je hele leven aan vast. Dus dan moet je toch zeker wel stabiel in je leven staan, volwassen zijn  en niet in een opwelling laten zetten en heel goed over nadenken en dat kunnen pubers nog niet goed; lange termijn denken, die denken in het ogenblik.

Het gaat van tattoo , piercing, haar verven, haar knippen, hoge hakken, gympen naar allerlei verschillende kledingstijlen….ze zijn zoekende

Zo was ze een keer bij haar vader en appt me ik ga naar de kapper mijn haar af laten knippen ! Ik zeg nee joh niet doen zonde je hebt zo mooi haar  (ik dacht nl ze verveeld zich en bedenkt dit ter plekke want had het nog niet eerder gehoord dus is er niet over nagedacht) . Jawel mama ik ga dat doen en zo geschiedde. Ze stuurt me een foto van haar haar, van halverwege-haar-rug lengte naar boven de schouders lengte….en ja hoor daar belde ze al , IN TRANEN, ik heb zo spijt want het is niet mooi , ik had het niet moeten doen (I told you so) …. Tja helaas kan je haar er niet meer aanplakken en heeft puber een jaar lang rondgelopen met een knot  .

Dan denk je daar hebben ze van geleerd….. nee hoor het is inmiddels weer lang en nu het lang is willen we weer knippen. Ik hou het nu al drie maanden tegen maar het zit nog steeds in dat hoofdje, ze wil en kan het niet meer loslaten ook al zeg ik steeds weet je nog vorige keer…ja maar dat is anders nu heb ik er over nagedacht en ben ik ouder bla bla bla

Het is een plaatje mijn kuiken met haar lange dikke golvende haar, ze heeft geen tattoo’s, piercings, haarverf of wat dan ook nodig , het is een Natural Beauty maar ja dat zien ze zelf absoluut niet zo , nog niet. Maar tot die tijd ga ik haar beschermen en ben ik dan maar die superstrenge ouderwetse moeder, ooit gaat ze me dankbaar zijn ….OOIT !

 

 

Schermafbeelding 2016-01-15 om 12.41.12

One thought on “Pubertje

  1. Die tattoo gaat zeker 3x groter worden dan op de foto want de foto is nep en zo klein schrijven met een tattoo kan niet. (Heb er zelf ook een daar). Het brein van pubers staat op standje uit, niks aan te doen tot begin 20. Sterkte!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s