Life

Het gewone leven is weer begonnen….alle feestdagen weer achter de rug en alles weer naar school , ik moet zeggen dat vind ik ook best wel prettig.

Gewoon is zo slecht nog niet , nou ja of je moet lekker op vakantie zijn of wereldreis maken dat is altijd nog leuker dan gewoon , mijn idee. Ik snap mensen ook niet die zeggen 1 of 2 weken weg vind ik lang genoeg dan ben ik weer blij dat ik thuis ben….dat heb ik helemaal niet namelijk, ik vind weggaan altijd HEEL ERG , wil niet weg van waar ik dan ook ben in de wereld . Ik heb echt maar 1x gehad dat ik eerder wegging ergens en dat was Dublin men wat vond ik dat een vreselijke stad, ik werd er compleet depressief van….had nog nooit zoveel mensen gezien met windjacks , witte gymschoenen en sweaters, en zo saai triest weer , ik wilde alleen maar naar huis !

Bali was ook niet echt mijn bestemming maar heb me er prima geamuseerd hoor en genoten van het mooie weer. Alleen ik vond het te druk met al die scooters die je voorbij razen , auto’s die geen verkeersregels hebben , de vieze luchtjes overal, de offertjes in de straten die maar blijven liggen en de ratten zich aan tegoed doen, de tempels (heb je er 1 gezien heb je ze allemaal gezien) en dan heb ik het nog niet over het ontbijtbuffet in de ochtend waar de geur van menig chinees restaurant bij verbleekt , ik krijg kostneigingen van soep/rijsttafels in de ochtend , mensen ik doe net mijn ogen open dan hoef ik geen warm eten dan wil ik vnl koffie en rust. Het hele eiland heb ik gezien in een week tijd en ik bleef 2 en dat is te lang dus want ik kan niet een hele week op mijn gat aan een zwembad liggen daar word ik doodmoe van , kriegel ook dus dan wil ik dingen doen en zien maar ja had het hele eiland al zowat gezien in de eerste week.

En ik hou van schoon en geloof me daar is het niet schoon, als je onderweg naar de wc moet dan ben je de sjaak….. dan moest de chauffeur het dichtstbijzijnde 5 sterren hotel opzoeken want ik moest naar  de plee en zeker nadat ik een wc bezocht bij een tempel waar ik uitgleed. Ze spuiten nl met een tuinslang al die wc’s schoon (nou ja schoon, enkel water geen chloor gezien) met gevolg dat je door een soort van zwembad de wc moet bereiken en ik met mijn handjes in de lucht met mijn elleboog deur opendeed en plat op mijn bek ging in dat water waarvan je weet dat is niet schoon daar zijn net alle plees mee schoongespoten, zeiknat , dikke knie en elleboog want mijn handen daar ving ik me natuurlijk niet mee op die wilde ik echt niet in dat water hebben , ik heb me nog nooit zo goor gevoeld en dan moest de dag nog beginnen want we hadden net dik twee uur gereden naar andere kant van het eiland voor een tempel. Je droogt redelijk snel maar de fles ontsmetter die ik hele dag meezeulde in mijn tas was ook meteen leeg want heb zowat mijn hele lijf ermee staan ontsmetten. Bij elke tempel krijg je een doek die je dan moet ombinden want je moet wel netjes de tempel in, nou na 1x een doek gekregen te hebben waarvan je je afvraagt wie in hemelsnaam dat ding allemaal om heeft gehad had ik in no time een eigen doek gekocht. De mensen zijn schatten hoor daar dat terzijde maar ik vind het toch een beetje viezig.

bali-taman-ayun-tempel.jpg

Ik zal wel Mien smetvrees zijn want kamperen vind ik ook onwijs smerig. Ik wil niet in een douche staan waar het sop en haren van de vorige nog in liggen of naar een wc gaan waar honderd voorgangers op hebben gezeten. En dan midden in de nacht over een camping strompelen naar een vieze plee.En ik ga ook niet twee weken boven een pot hangen dat is niet mijn idee van vakantie.  Dus huurde ik een stacaravan met eigen wc en douche die ik meteen bij aanvang geheel met chloor en dettol behandelde , en niet enkel de wc en douche nee de hele stacaravan inclusief muren en plafonds , alle servies pannen glazen heb ik eerst afgewassen! Ik was ook denk ik de enige die op die 5 sterrencamping haar eigen stofzuiger had meegenomen want iedereen keek heel raar als ik elke dag de stacaravan uitzoog en de tentjes van de jongens. Maar ik was zo blij met mijn stofzuiger , ik stapte zandvrij bed in ! De eigenaar van de stacaravan was ook verrukt met me want die kwam na mij in zijn eigen stacaravan en het ding was nog schoner zei hij dan toen ie hem spiksplinternieuw had aangeschaft :), ik mocht huren wanneer ik wilde en kreeg altijd voorrang meldde hij nog even.

Maar goed waar ik ook ter wereld  was,  ik ging altijd eerst de boel ontsmetten en dan na een dag was ik meestal geheel geïnstalleerd gewend en dan kon het me niet lang genoeg duren zo’n vakantie…

 

 

 

5 thoughts on “Life

 1. Vind verder weg gaan, steeds leuker worden. Maar dan moet het wel te doen zijn, dus eigen douche en toilet en geen onsmakelijke toestanden waarin je vanalles op kan lopen.
  Schrijf alsjeblieft weer vaker, heerlijk om te lezen weer. Je doet vast genoeg inspiratie op, bij J in de kapsalon 😁😇

  Like

 2. Vliegen…… dat doe ik niet meer, heb genoeg gezien. En vies….brrr na een week Egypte heb je het een half jaar aan je darmen, wat je ook aan preventie gedaan hebt.
  Ik ben tevreden met Nederland en Frankrijk.

  Like

 3. Tja nasi goreng is een indisch ontbijt. Niet dat wij dat doen maar officieel he. Ook ik hoor tot de groep 1 week ik genoeg hahaha. Heeft er ook meer mee te maken dat de grobbebollen thuis zijn en ik t ook van kleins af aan niet gewend ben. Vind t heerlijk om weg te gaan maar ook heerlijk weer thuis te komen. Kamperen nooit gedaan en zal ook nooit gebeuren .
  Al een vakantie in de planning staan? Voor nu een fijne dag Floor
  Liefs Brigitte

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s