SLIK

Zoonlief apte me dat ie een kamer had gevonden.

SLIK

Ik las het en ik voelde een goede 3 seconde later de tranen naar boven komen en slikte ze moedig weg want jeetje je gaat toch niet waar iedereen bij is zitten janken omdat je 19 jarige zoon op kamers gaat? Nou wel dus……. slik….. slik…….. slik……… brok in keel

Ik heb hem vaker op kamers gewenst moet ik zeggen toen meneer volop in pubertijd zat en het blowen ontdekt had. In die tijd mocht ie van mij best af en toe een keer blowen want ik vond het al fijn dat ie er eerlijk over was en dacht nadat ik zoontjes van vriendinnen in ziekenhuis had zien belanden voor alcoholvergiftiging dat het misschien niet zo erg was. Wat het ook niet is natuurlijk want hee sommige krijgen het op recept van de arts. En dat kan je van een fles wodka niet zeggen.

Maar zoonlief had in zijn eindexamenjaar een moeilijke periode , het liep allemaal niet lekker , zat slecht in zijn vel en maakte er op school en thuis een potje van. Ik hysterisch natuurlijk want hallo het is je eindexamenjaar VWO 2talig , doe nog even je best , je gaat het nu toch niet verknallen? Hersenen heb je , gebruik ze dan ook. Enfin op een gegeven moment ergens in Februari kregen we op een avond ruzie , ik vond hem veranderd, onverschillig, afwezig etc. Woedend fietste hij weg en was niet meer te bereiken via telefoon of whatsapp. Ik heb stad en land afgebeld geappt naar vrienden van hem en uiteindelijk appte zijn beste vriendinnetje me dat ie waarschijnlijk ergens zat te blowen. slik, ja. Hoe vaak doet ie dat dan? nou keer of vier /  vijf per week was het antwoord.

Om 2 uur ’s nachts kwam zoonlief thuis en wilde naar bed, lijkbleek, pupillen van hier tot Tokyo….. Ik zei niks ervan we gaan praten en ik wil dat je eerlijk bent over je blowen….. Juist ja probeer maar eens een gesprek te krijgen met iemand die half verdoofd is maar ik dacht dit ga ik winnen . Dus ik blafte hem wakker elke keer en als dat niet hielp een klets water in the face , jongen zolang jij niks zegt gaan wij niet naar bed. Ik heb de tijd en de energie.

Om 6 uur in de ochtend brak ie , doodmoe, inmiddels weer een beetje down to earth . Hij biechtte op dat ie het inderdaad wel vaker deed en dat ie echt niet door had dat ie veranderde in zijn gedrag. Nou ik maakte hem even duidelijk dat dat wel zo was en ik hem soms niet herkende. Ik bestelde meerdere testen op internet en liet hem elke maand in een potje plassen , en ik moet zeggen het was elke maand negatief , dus hij gebruikte echt niet meer maar dat zagen we ook in zijn gedrag  hij werd weer de oude, cijfers gingen omhoog en meneer slaagde zonder een enkele onvoldoende. Zucht……..

Alle ontberingen doorstaan van een puberjongen, nu heb ik een 19 jarige heel leuke jongeman in huis met humor, die me helpt als ik het vraag, die prettig in de omgang is en ik beretrots op ben en dan zegt ie IK GA OP KAMERS !

)(*&^%$#@$%^&*()_+)(*&^%$#$%^&*()_(*&^%$#@$%^&*()_+)(*&^%$#@$%^&*()_(*&^%$

Ik ga die kerel zo onwijs missen , hij is zo leuk om om je heen te hebben, hij maakt me aan het lachen, maakt zijn zusje aan het lachen, het is mijn kleine inmiddels grote man, mijn eerste kind, mijn oudste, de kerel die me moeder maakte en ojee wat was ik moeder….. ik gaf hem net 1 minuut uit handen voor een foto aan opa’s en oma’s en dan trok ik hem nog net niet vol frustratie weer uit hun handen want hee ik ben de moeder en ik weet veel beter dan wie dan ook hoe je hem vast moet houden en wat ie fijn vind……..ja een mega moederkloek was ik en ben ik waarschijnlijk nog ergens diep van binnen want mijn kind gaat op kamers en IK WIL MEE !!!!!

studentstudent2

9 thoughts on “SLIK

 1. Ja dat is slikken, maar hij doet het nu goed, laat ‘m dan nu maar gaan.. Hij weet dat ie altijd op je kan rekenen en wat is het altijd leuk als iedereen weer even thuis is!

  Like

 2. Mijn oudste inmiddels alweer bijna 4 jaar gelukkig buiten de deur, zelfs samen met haar lief. Wie komt mijn jongste jouw oudste wel tegen in het Amsterdamse…..ze is druk op zoek naar een plekje.

  Like

 3. Dat oudste de deur al uit is, da’s al slikken maar dat die zeventienjarige snotneus ook plannen maakt, wat mij betreft onmogelijk. Hij krabbelt juist net weer op en is zoveel leuker. Geen blowverhaal (goed aangepakt zeg!) maar medicatie waardoor het net een depressieve zombie leek. Leuk voor zijn concentratie, chaos (ahum daar hielp het niet echt voor) en cijferlijst maar zooo niet leuk voor hem als persoon. Die hou ik nog een tijdje hier 🙂

  Dus ja dat jij er ff van moet slikken en eigenlijk het liefst nee wil zeggen, maar omdat je zo’n leuke, begripvolle moeder bent, dat natuurlijk niet doet … snap ik helemaal. Eindelijk je opvoeding klaar, leuk joch, gaat tie …

  Like

 4. Over die blow periodes kan ik gelukkig niet meepraten. Maar dat ze het huis verlaten des te meer. Ik heb inmiddels 3 keer staan janken, maar het went…. En als je ziet dat ze het goed doen dan heb je er vrede mee, en geniet je extra als ze langskomen.

  Like

 5. Wow, dat is heftig ja! Loslaten is nog moeilijker dan alle oeverloze discussies de laatste jaren.. Uit bed jagen, tot studeren aansporen, naast hem zitten als ie weer boven de pit hangt na een avondje stappen en ruim je rotzooi achter je gat op.. Je gaat het allemaal missen maarrrrr het komt goed! Heerlijk zullen de middagen/avonden zijn wanneer hij met een glaasje zijn verhaal doet en je om raad vraagt! Graag trek je dan je portemonnee als ie ff niet uitkomt.. Ik spreek uit ondervinding. Ik had het spul gisteren nog om mijn kookeiland met levensvragen en plezier. Stil is het huis als ze weg zijn maar genieten was het wel even! Hopelijk helpt dit verhaal je te berusten, echt het gaat anders maar best leuk worden! Sterkte, xx

  Like

 6. Oh jee… De oudste van mij studeert in Zwolle. Makkie iedere dag een uurtje met de trein zonder overstappen. Roept nu ook regelmatig ‘ik ga volgend jaar op kamers’. Moet er niet aan denken… Help. Hij is inderdaad net leuk aan het worden en er komen leuke vrienden langs. Helemaal gezellie. Dus kan maar zo dat ie ineens wat heeft gevonden…. Niet aan denken maar. Het andere scenario wat ie ook vaak roept. Ga straks stage doen in china (of all places)… Dan maar op kamers. Kan je nog af en toe naar toe…. Sterkte… Leef met je mee!

  Like

 7. Overal hetzelfde: worden de kids leuk, vliegen ze uit.
  Het voordeel daarvan is weer dat het straks iedere keer een feestje is als ze weer even thuiskomen!

  Like

 8. Ooooh, zo verschrikkelijk herkenbaar. Hier hetzelfde blow problem meegemaakt, en nu? Een fantastische vent. Mijn meisje gaat aankomende September naar Zuid Engeland, en die vent, terug naar NL om verder te studeren. SLIK, ook hier, en het is zo ver………
  Liefs Petra

  Ps. Volgend jaar willen René en ik samen naar Engeland, misschien iets om na te denken dat je oppast?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s