Lapzwansen

Ik wou dat ik het was zo’n relaxte moeder die lacht als de kinderen kliedernat door het huis rennen,  in banken ploffen. Die lacht als ze stomdronken uur te laat thuis komen. Die lacht als ze om 12-1 uur in de middag uit hun bed rollen om vervolgens voor de xbox of tv te ploffen en hele middag NIETS te doen. Die haar schouders ophaalt als ze de koelkast hebben leeggegeten. Die lacht als het hele huis lijkt of er een ontploffing heeft plaatsgevonden. Die lacht als je amper nog vloerbedekking ziet op de slaapkamers zoveel puinzooi en kleren liggen er op de grond en lachend de deur dichttrekt . Ik wou echt dat ik zo’n moeder was maar ik ben zo dus niet.

Ik erger me rot aan die lakse houding , dat gedrag , vooral de 2 oudsten. Oke ze werken allemaal en ook bijna elke avond van 5-10 of 6-11 maar de rest van de dag lanterfanteren ze.

Toen ik zo oud was ging ik met vrienden en vriendinnen naar het zwembad, gingen we van alles ondernemen , hadden we tienertoer kaarten , gingen dagjes weg………ik wilde nooit thuis zijn bij pa en ma dat vond ik doodsaai . Maar deze die weten niets te verzinnen, vinden niets leuk, naar het strand? ja in de avond na 11 uur dan gaan ze naar het strand om daar rond te hangen en te roken en te drinken maar overdag zie je ze er niet. Iedereen is op vakantie hoor ik dan ! ja en ’s nachts niet dan?

Gisteren verzon ik dus maar een klusje voor ze en vandaag mogen ze dat afmaken. De kelder van de winkel cleanen ! Dat kostte me al moeite genoeg om ze uit bed te krijgen en ze vervolgens daar naartoe te krijgen kan ik je zeggen.

Ik wou echt dat ik er relaxter in kon staan maar ik krijg het niet voor elkaar en dat komt nog het meest door die houding van ze denk ik.

ERGER ME KAPOT

Schermafbeelding 2013-07-27 om 12.38.51

 

 

 

9 thoughts on “Lapzwansen

 1. Nou, ik ben ook niet zo’n relaxte moeder en ook erger me groen en geel aan puberzoon.
  Maar ik weet inmiddels ook dat het over gaat. Echt waar ! En dat verzacht het leed een beetje.

  Like

 2. Oh, wat staat mij allemaal te wachten… Ik was je even kwijt, maar ik lees weer gezellig mee! Liefs van ons vier uit Scheveningen, weet je nog? XX

  Like

 3. Die bestaan toch alleen maarin mierzoete films…. want ik er ken dr geen een… en ik ken inmiddels aardig wat moeder met pubers….. het is denk ik voornamelijk de ongeiteresseerde hang houding denk, want ik erger me daar ook groen en geel aan…. 🙂

  Groetjes Collie

  Like

 4. Je bent niet de enige! Ok, wel de enige met zoveel pubers, dat dan weer wel. Maar ik erger me aan de zelfde dingen als jij. En nu op vakantie word ik gek van het humeur van dochterlief.
  Gelukkig is onze oudste inmiddels niet meer zo. Dus ik kan zeggen dat het weer over gaat. Ooit.

  Like

 5. hahaha ik mopper al bij 1 rommelige kamer en dan is meneertje nog maar 5 jaar.. t erge is mama , ik dus is eigenlijk zelf even slordig dus er moet vaak geruimd worden…nu dus ook maar met die hitte schiet t niet echt op…dus oeps kan me wel voorstellen hoe t zal zijn met 7 kids… laat ze maar gauw puber af–zijn.. eh nog zeker 6 jaar duurt t toch???poeh dat is nog heel heel lang..sterkte!!!!

  Like

 6. Volgens mij ….bestaat zo’n moeder niet… echt niet. Misschien een fb moeder die altijd doet of haar leven geweldig is…. maar dat is een nepmoeder echt…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s