Survivallen

Het was weer zo’n week

Zo’n week waar alles wat er maar enigszins gebeuren kan met pubers gebeurt………

Een week waarin ik mijn ex mailde dat hij mss ook eens een bijdrage kan doen in de vorm van kinderalimentatie voor zijn kinderen , en hij meteen woedend reageerde want hij vind dat die 40 euro per maand aan de trein als ie ze van zijn huis naar hier stuurt (de heenweg betaal ik nl gewoon)  al genoeg is ….. Hij rende (hoe kon het ook anders doet ie al 8 jaar) meteen naar mijn ouders om daar zijn beklag te doen en oh zo zielig te zijn want dat kan ie niet betalen. Ik vind echter als je samenwoont en de kosten door 2 kan delen je echt wel een keer met studerende kinderen eens IETS kan doen, het is de normaalste zaak van de wereld dat vader ook voor zijn kinderen betaald alleen heb ik een ex die dat niet vind en dat nog nooit in 8 jaar gedaan heeft . Ik ben nu dus het vreselijke wijf dat begrijp je wel.

Zoonlief ging weg op doordeweekse avond en omdat het min of meer vakantie al was en ze niets bijzonders meer deden op school moest ie om 12 uur thuis zijn. Dat deed ie braaf, G en ik sliepen echter in de bank om 12 uur en meneer smste dus naar me “welterusten slaapkoppen” en ging naar bed…..Niet dus hij ging weer weg en dacht dat weten ze toch niet ze denken nu vast dat ik in bed lig, dat dacht ik ook toen ik wakker werd en wij naar bed gingen dus ik ging niet meer kijken. Om 3 uur ging G naar beneden want hij had last van zijn kaakontsteking en nam een pijnstiller en zat wat achter zijn computer……toen hij een deur hoorde opengaan heeeeeeeeel zachtjes, iemand zijn schoenen uitdeed en heeeeeel zachtjes naar binnen kwam . Zoonlief ! BETRAPT !!!!!

Twee dagen later mag L andere zoon (van G) na een maand huisarrest eindelijk weer weg naar een feest , om 3 uur moest ie thuis zijn . Alleen om half 1 kreeg mijn zoon een sms dat ze L naar huis kwamen brengen want hij was zo ladderzat kon geeneens meer fietsen ! Nou en dat was een understatement , hij was zo dronken hij liep overal tegenaan moest zich overal aan vasthouden, lijkbleek . G brengt hem met emmer naar bed, kwartier later lawaai : meneer was uit bed gevallen, toen wilde hij de telefoon met de stekker van de lamp opladen viel tegen de kruk……om uiteindelijk half uur later kotsend in de emmer te hangen. Juist ja heel funny weer , ik was not amused . OM 8 uur moest ie werken , dus om 7 uur bed uit en hele middag wakker gehouden met klusjes.

Donderdag belt school want ze hadden vernomen dat zoonlief op vakantie gaat met vrienden, ja dat klopt zeg ik , nou dat kon niet zei de directrice want het is officieel nog een week school. De hele groep werd bij haar geroepen en mochten uiteindelijk toch gaan , boeken worden ingeleverd door een vriend , ze hebben het weer voor elkaar.

Zoonlief vertrekt op vakantie afgelopen zaterdag, politiecontrole bij de boot naar Terschelling en juist ja wie word er weer uitgepikt? Mijn zoon, alles werd gefouilleerd, tassen hele reutemeteut , hij belde me en zei ik ben echt bang hahaha ja dat geloof ik , maar gelukkig had hij niets bij zich en kon de boot op ! Pfieuw een week,  ik ben benieuwd wat er nog komen gaat…..

De meiden hadden gisteren een dag dat ze zich verveelden, ik zeg dat beloofd wat voor 3 weken vakantie als je je nu al verveelt 1 zaterdag. Ze wisten alleen maar dingen te verzinnen waar je geld voor nodig hebt of naar de film gaan met 25 graden buiten , ik zei dus nee en o jee ik had het weer gedaan, ik vind het echt belachelijk dat je binnen wil gaan zitten in de bioscoop als het EINDELIJK mooi weer is . Nou na een fikse uitbrander van G en mij waren de dames pleitte en hebben ze zich uiteindelijk nog wel geamuseerd ….

Oudste hebben we mee aan tafel gezeten want hij gaat studeren, studiefinanciering hadden we al weken aangegeven dat ie die moest regelen , nou dat ik gebeurt, zorgtoeslag? oh nee had ie niets aan gedaan , nou dat doe dat maar eens je word dinsdag 18 word eens tijd . En zo loodsen we hem door alle dingen heen (want zijn moeder doet het niet) en leren hem vooral waar ie aan moet denken, wat ie moet doen, en waar hij recht op heeft.

Ooit dacht ik dat een leven met kleine kinderen zwaar was en als vriendinnen of familie dan zeiden wacht maar het is veel erger als ze groot zijn kon ik me daar niets bij voorstellen want dan kunnen ze alles zelf hoef je ze niet bij alles te begeleiden (whoehaaaa) , ze worden niet meer wakker in de nacht (nee ze komen thuis in de nacht) , ze kleden zichzelf aan (ja maar kunnen geen kledingstuk in de was gooien of opruimen) etc etc Nou nu weet ik dat dit een veel zwaardere tijd is , wij hebben er natuurlijk ook 7 dus er is er altijd wel 1 die wat uitvreet , never a dull moment hier in huis 😦

Zondag vandaag en ik heb weinig gepland , alleen niks doen word ik dus zo kriegel van……….ik moet leren ontspannen want ik wil niet net als vorig jaar op vakantie helemaal gek worden van mezelf omdat ik geen rust in mijn reet heb….

Gisteravond ging oudste stappen om half 1 en we kregen om 1 uur al sms binnen via zoon L dat oudste stond te zoenen met een meisje uit de klas van L , kijk dat is nou wel leuk aan social media vanuit de bank weet je precies wat zonen uitspoken in het café ! Hij slaapt nog maar als ie zo wakker is toch maar eens vragen wie dat nou was en hoe die dat in een half uur al voor elkaar had gekregen….

 

Schermafbeelding 2013-07-07 om 11.17.22

 

 

3 thoughts on “Survivallen

 1. OMG, er staat mij dus nog aardig wat te wachten! Leuk om je weer te volgen! Ik was je even kwijt, maar kom weer is vaker buurten 🙂 Liefs van mij uit Scheveningen

  Like

 2. Haha, heerlijk geschreven weer. Ik vond de kindertijd echt moeilijker dan nu ze puber zijn, maar ik heb er ook ‘maar’ 2… zou ook anders piepen met 7 pubers tegelijk in huis.

  Like

 3. Ooit zei n juf uit gr3 dat ze de puberteit van haar kinderen de leukste tijd vond…uhm meningen verschillen …
  Geniet van je zondag met volop zon
  Liefs Brigitte

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s