Oh oh oh

Er zijn dingen die ik soms niet begrijp. Zo begrijp ik niet dat mensen geen mening hebben. Dat mensen liever hun mond houden over onderwerpen ipv hun mening te verkondigen en gewoon voor iets uit te komen. Ik begrijp dat je mond houden maakt dat je met alle winden mee kan varen en dat je niet het risico loopt niet aardig gevonden te worden. Maar tis zo onwijs meningloos ! Maar dat is dan weer mijn mening, ik die altijd wel een mening heeft en die ook gewoon verkondigd en daardoor ook vaak geen vrienden maakt maar ik kan niet anders . Komt ongetwijfeld door mijn rebelse karakter of en door het feit dat je vroeger thuis toen ik klein was vooral geen mening moest hebben want wat konden de mensen wel niet denken ? Nou ze denken maar…… ik weet zelf wel hoe het zit en wie wat ik ben. Mijn kinderen hebben ook een mening, goh van wie zouden ze dat nou hebben? Soms wens ik wel eens dat ze iets minder een mening hebben want ik ben altijd en eeuwig in conclaaf hier met de kids , terwijl de andere kids die van g juist weinig of geen mening hebben in ieder geval verkondigen ze die niet en dat heeft ook weer met opvoeding te maken. Wat de ene helft te weinig heeft hier hebben de anderen teveel zeg maar.

Ik plaatste laatst iets op facebook, wat over harderwijk ging, enkel niet Harderwijkers reageerden daarop, de Harderwijkers hielden hun mond of stuurden mij een privebericht om me hun mening te geven maar niemand durfde er dus gewoon zijn mening te geven , weird vond ik dat ! Want je kan toch gewoon zeggen wat je vind of je het er nou wel of niet mee eens bent? Ik heb er nogal wat in mijn omgeving hoor mensen die met alle winden mee lullen. Over mij hebben ze dan echter wel weer een mening , bizar.

Dan het hebberige van mensen daar heb ik ook erg veel moeite mee, er zijn weinig mensen die nog iets geven zonder er iets voor terug te verlangen. En nee ik ben geen heilige maagd maria ik heb heel veel fouten maar ik ben wel vrijgevig.

Verder ben ik door mijn rug gegaan en dat is ronduit KUT ja want gisteravond voelde het veel soepeler aan en dacht ik morgen is het vast stukken beter maar bij het opstaan was het weer net zo erg als de dag ervoor, terug bij af ! Mijn lijf roept stop ! En dat is prettig als je keuze had om idd eens lekker te gaan zitten maar die keuze heb ik niet , ik heb geen baas die ik ff bel om me ziek te melden er is niemand die het wel even over kan nemen en klanten kan je niet zeggen u moet maar even drie weken wachten want ik heb rust nodig.

Nee dat kan niet , dat klinkt voor anderen allemaal heel makkelijk, ja je moet rust nemen, doe eens rustig aan, dat roept iedereen heel makkelijk alsof het een bewuste keuze van me is om het niet te doen ! Dat kan gewoon niet,  ja in theorie,  maar in de praktijk totaal niet !

Ik heb nu wel even goed lopen delegeren, ik heb de kids (jongens) naar buiten gejaagd met bezem en blik om de enorme berg bladeren op te ruimen. Echt tis net een klucht, ze staan eerst 10 minuten naar de bladeren te kijken , in de hoop dat ze vanzelf de ton in vliegen en dan onder luid gezucht word de bezem er maar eens bij gepakt……..

 

 

7 thoughts on “Oh oh oh

 1. Hi Floor, ik lees al aardig lang je blog…en ook al ken ik je niet in real life, je bent een van de weinige mensen die heel dicht bij zich zelf staat….vroeger is mij ook altijd wijs gemaakt om vooral geen mening te hebben of met je kop ergens boven uit te steken!!

  Gelukkig krijg ik met de jaren er steeds meer lak aan :-))

  Lieve groet, Esther

  Like

 2. och ja…ik snap dat ook nooit zo goed…sommigen geven inderdaad nooit een mening en zeggen altijd maar ja en amen.
  Maar ik merk toch steeds vaker dat het geven van een mening steeds minder getollereerd wordt. Alsof we zeg maar met zijn allen onze neus dezelfde kant op moeten laten wijzen en vooral geen andere mening moeten hebben..Vermoeiend, want dat betekent op je tenen lopen en jezelf verbijten.

  Maar even iets anders….hoe is het met je rug?

  Gr. Christien

  Like

 3. Afgemaakt door mijn zus om mijn volgens haar te dominante mening. Ik laat het sindsdien toch een beetje om mijn mening te verkondigen…

  Wat is zo respecteer in jou is dat jij zo eerlijk voor je mening durft uit te komen en het ook gewoon blijft doen ondanks de verhitte discussies die je regelmatig over je heen krijgt.

  Like

 4. Dat je vrijgevig bent, dat weet ik….. lief!
  En een mening: ik heb eerlijk gezegd niet altijd een mening; soms weet ik het gewoon niet wat ik van iets vind. Maar als ik het wel weet dan steek ik hem niet onder stoelen of banken……
  En blijf jij maar lekker je mening ventileren, dat hoort bij jou. En ik vind je een schat! Hoe dan ook.

  Like

 5. En tot in lengte van dagen zal je je blijven verbazen over mensen en hun al dan niet uitgesproken mening. Wel raar ja dat H’wijkers je gaan mailen en niet durven reageren op FB, daar zou ik sch**t aan hebben, maar dat komt ws omdat ik zelf ook een importbruid bent en van alles vind en het er ook wel uitgooi. Kudt van je rug ja… hoop dat het snel wat rustiger voor je wordt.

  Like

 6. Ik ga even een liedje voor je op FB zetten.. En bij al die opsommingen over hoe of wat vergeet je gewoon dat je naast mens, vrouw. moeder ook nog een schat ben…. En zing dat liedje maar lekker hard mee Zodat ik het zelfs hier kan horen oké Dikke knuf en een aai over die kut rug van je.. Helaas meer kan ik niet doen Alleen die bal … maar dat doe je toch niet……

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s