Goedemorgen

Afbeelding

 

 

Allereerst over voorgaand bericht : het betreft niet mijn dochter ! Die verteld wel eens kleine leugentjes maar dat doen alle pubers en daar ben ik heus niet zo ontdaan over, dit is duizend keer erger en zit veel dieper .

 

Vanochtend was ik om 4.45 uur rise and shiny nou ja meer rise dan shiny want ik moet eerst een uur bijtrekken in de ochtend , de goede ochtenden want sommige dagen wil er niets meer bijtrekken ook niet na 4 uur.

Ik heb eerst een uur lang enigszins geprobeerd nog in slaap te komen maar meneer naast me snurkt die porde ik een paar keer flink maar dat hielp dan precies 2 minuten en dan begon ie weer …….de walrus ( van het dolfinarium)  was rustig voor een keer maar nu had ik dus een snurkende man naast me . Ik sprong dus mijn bed uit , ging 2 machines was aanzetten, 2 drogers legen en opvouwen, zette het bad aan en dacht ik ga lekker relaxen in bad………..NEE DUS ik werd er kriegelig onrustig na 3 minuten en dus stond ik fluks weer naast het bad aangekleed en wel .
Om maar aan de koffie te gaan daar word je immers rustig van , nou ja , kuch, die heb ik gewoon nodig in de ochtend : koffie, om wakker te worden en om …. nou ja dat kan je wel raden.

En dus zit ik om 7 uur een logje te typen omdat ik net een stuiterbal ben ! HALLELUJA . Ik rukte de kids uit bed want hallo mama is al uren wakker hoor huppakee bed uit, duwde jongste een deo in de handen, ja ja kind die heb je vanaf nu echt nodig hadden we gisteren ontdekt net als een dagelijkse goede schrobbeurt.
Kleine naar zwitsal geurende kindertjes is verleden tijd hier , wij zitten vol in de zwetende geurende pubers !
Life is good .

Nou eigenlijk is de natuur best goed geregeld want die kleine naar zwitsal geurende kindertjes met hun bolle toetjes grote ogen, wil je hele dagen beschermen, knuffelen en voor zorgen en je kan je gewoon niet voorstellen dat je ooit zonder kan. Met pubers begin je daar langzamerhand heel anders over te denken kan ik je vertellen, loslaten is dan een stuk makkelijker . Het ruikt, heeft een grote bek, ogen zitten hele dagen op schermpjes te turen of zitten half dicht, je mag al blij zijn als je ze ooit ziet , haar groeit niet alleen overal maar het is ook snel vet , voeten…snif, en dan hoeven we het over de grote bek niet te hebben . Dacht je dat elke dag al dat kleuterspeelgoed opruimen veel werk was ? nou count your blessings ……een aanrecht vol troep, lege verpakkingen in de kast, leeggevreten koelkasten, bergen wasgoed (alles is echt groot nu maatje 86 is stuk leuker) , overal jassen, tassen, schoenen, en andere troep die ze gewoon van zich af flikkeren vind ik persoonlijk  heel veel minder leuk dan een berg speelgoed in een ton knikkeren. Vroeger werden ze blij van een doosje rozijntjes ……… of een ijsje……

Enfin daarbij komt  dat je beste jaren als jij zelf dus nog shiny bent en lekker strak in het pak je aan het moederen bent en tegen de tijd dat ze straks uit huis zijn kan je zo bij het oud papier want dan zie je er jaren ouder uit door alle puberstress en tropenjaren.

Ik was dus vroeg wakker, ik ben net een kind wat op schoolreis gaat ,als ik weet dat ik nog heel veel moet doen voor een bepaalde datum dan ben ik hyper, ik snap niet dat mensen werk gewoon kunnen neerleggen en denken so be it , we zien morgen wel verder en komt tijd komt raad, nou zo werkt dat niet bij mij. Ik maak hele nacht lijstjes, bedenk dingen en zie werk en maak lijstjes van lijstjes en ook in mijn slaap droom ik enkel en alleen over wat er nog allemaal moet gebeuren………..AARGGHHH en dus slaap ik niet of slecht !

En nu ga ik dus aan de slag mensen !

4 thoughts on “Goedemorgen

 1. Tosca /bubbels/snoefje geen idee welke naam ik eerder gebruikte want reageer zelden )Laten we het op Tosca houden ik luister er toch ook al 43 jaar naar :) op schreef:

  Wat weet jij het mooi te verwoorden het fenomeen pubers!!! Serieus dit vind ik briljant

  “Nou eigenlijk is de natuur best goed geregeld want die kleine naar zwitsal geurende kindertjes met hun bolle toetjes grote ogen, wil je hele dagen beschermen, knuffelen en voor zorgen en je kan je gewoon niet voorstellen dat je ooit zonder kan. Met pubers begin je daar langzamerhand heel anders over te denken kan ik je vertellen, loslaten is dan een stuk makkelijker . Het ruikt, heeft een grote bek, ogen zitten hele dagen op schermpjes te turen of zitten half dicht, je mag al blij zijn als je ze ooit ziet , haar groeit niet alleen overal maar het is ook snel vet , voeten…snif, en dan hoeven we het over de grote bek niet te hebben . Dacht je dat elke dag al dat kleuterspeelgoed opruimen veel werk was ? nou count your blessings ……een aanrecht vol troep, lege verpakkingen in de kast, leeggevreten koelkasten, bergen wasgoed (alles is echt groot nu maatje 86 is stuk leuker) , overal jassen, tassen, schoenen, en andere troep die ze gewoon van zich af flikkeren vind ik persoonlijk heel veel minder leuk dan een berg speelgoed in een ton knikkeren. Vroeger werden ze blij van een doosje rozijntjes ……… of een ijsje……”

  Dit moet op een tegeltje! Voor al die moeders die gestrest raken van een kamer vol speelgoedjes 😉
  En voor jouw overuren draaiende brein..heb je al eens Ad Vissers Brain sessions geprobeerd? die heb ik al tig jaar op cd en works for me! Kan er zo heerlijk bij ontspannen en heb nog nooit het einde van de cd gehoord en slaap er heerlijk op 🙂 Als het goed is heb ik m ook als mp3 als je wil kan ik m je toesturen ?

  Like

 2. Nou, je bent wel enorm stoer, voor 7 uur is er bij mij geen gesprek te voeren, maar ja,
  ’s avond tja dat zijn mijn moment, dan kom ik pas op gang, het min of meer omgekeerde van jou. Ik zou zeggen goed bezig, tegen de tijd dat die van mij gaan puberen, ga ik nog aan dit
  berichtje denken.
  Ze zijn nu nog bijna 3-4-7, duurt nog even.

  Like

 3. Produktief dagje moet dat zijn geweest,.en ach ja; wat was ophangen toch leuk met die kleine pakjes en rompertjes,..helaas ook hier de zwitsalfase gepasseerd. Fijne dag floor!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s