Verdriet

Zonder uit te wijden over wie en waarom en wat wil ik toch iets kwijt.

Iemand die heel dicht bij me staat , ik al zowat mijn hele leven ken ,  liegt. En dat is niet zomaar een leugentje om bestwil nee dit is een grote leugen, een immense leugen.
En degene die mij goed kennen die weten dat ik 1 ding echt heel erg vind en dat is liegen. Een leugentje om bestwil (om een ander niet vreselijk pijn te doen bv) vind ik soms nog wel eens goed te praten maar over het algemeen vind ik ook daar;  beter de waarheid dan liegen .

Maar dat iemand liegt tegen me terwijl ik gewoon weet dat er gelogen wordt en ik bijna voor 100% zeker weet dat ik gelijk heb en diegene weigert gewoon de waarheid te vertellen dat vind ik kwetsend. Zeker van iemand die zo dicht bij me staat, dat diegene mij dus ergens gewoon de waarheid niet waard vind of denkt dat ik een of andere heel domme doos ben dat ik het gewoon geloof ook al weet ik dat het niet zo is ? Hallo !!!

Dat kwetst me en doet me pijn en maakt me ergens ook gek want degene blijft maar liegen en ondertussen begin ik bijna aan mezelf te twijfelen. Ik zei tegen g erover dat ik nu wel begrijp dat die twee uit de Puttense moordzaak iets hebben toegegeven dat ze niet gedaan hebben want ik ben bijna in staat diegene te gaan geloven ook al weet mijn verstand dat het niet waar is . Enfin ik loop ermee en diegene die het betreft die leeft gewoon vrolijk door die haalt de schouders een keer op zo van nou dan geloof je me toch niet ? Woest maakt het me maar ook verdrietig.

Enfin in 1 ding vergist die persoon zich en dat is mijn wilskracht. Dus is het niet vandaag misschien of volgende week maar ooit ga ik het bewijzen dat ik gelijk heb. Al moet de onderste steen boven ! Ik ga me hier in vast bijten en ik heb 1 ding ….. geduld !
Want al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt hem wel ! Ik ben er van overtuigd dat alles echt alles een keer aan het licht komt . Kan jaren duren maar ooit zal ook hier de waarheid aan het licht komen.
Kijk naar de wielrenner Armstrong , wie had nou gedacht dat jaren na zijn zeges dit nog allemaal zou gebeuren? Of Harry Mens die jaren een dubbelleven leidde . Of Bram Moszkowicz  ……………alles komt een keer uit !

 

*** en ga me nou niet vragen aub wie het is waarom of wat want ik ga het niet zeggen !

11 thoughts on “Verdriet

 1. Tja, als je er over nadenkt… het liegen (en volhouden van dit liegen) is erger dan het verhaal zelf. Maar goed, na al die jaren kent hij / zij je blijkbaar toch nog niet goed genoeg. Dit gaat opgehelderd worden…..

  Like

 2. Liegen.. ik was/ben altijd een behoorlijk relaxte moeder, maar als ik mijn kinderen betrapte op liegen.. Hels was ik dan!
  En toch… in zo’n situatie als van jou nu… ik vraag me dan af… er moet iets zijn waardoor ze vindt dat ze moet liegen, in wat voor moeilijk pakket kan ze zitten??
  Je hebt helemaal gelijk.. ze had niet tegen je moeten liegen, maar wat is de andere kant van het verhaal??

  Like

 3. Oh poef hé!
  Vriendschap, tis een thema waar ik het laatste jaar enorm mee worstel. Heb ik dan te hoge eisen? Ben ik echt zo raar van binnen?
  Wat kunnen woorden en daden (of geen daden) soms verwoestend werken.

  Ik kan me voorstellen dat dit in je vreet. Ik weet dat je een zeer lange adem hebt. Dus uiteindelijk weet ik zeker, komt de waarheid aan het licht.

  En jij, sterkte met deze vriendschap waar nu in iedergeval voor jou denk ik de glans wel vanaf ik gehaald.

  Knuf daarvoor!

  Like

 4. Vreselijk om er achter komen dat iemand die je vertrouwde, zo om gaat met jouw en je gevoelens! Waarschijnlijk is het dan ook nooit een echte vriend geweest. Ook ben ik bijna 40 en denk wel wat mensen kennis te hebben ben er ook”ingetrapt”(zo voelt dat bij mij)Iemand die ik zo hard nodig had, heeft mij laten vallen als een baksteen en eerst twijfel je ook nog aan jezelf, maar weet nu dat ik ook de moeite waard ben en dit ook niet verdien. Ik wens je alle wijsheid toe en gelukkig heb je veel mensen om je heen….groeten Thea

  Like

 5. Zo is’t, ik heb het de afgelopen maanden ook meegemaakt met een goede vriend van mij die vreemd gaat/ging. Ik werd erop geattendeerd, maar toen ik hem ermee confronteerde bleef hij maar ontkennen, tot ik met de bewijzen kwam…..toen moest hij wel. Maar er was inmiddels wel genoeg gebeurd om de vriendschap van 30 jaar te beeindigen. Ik kan ook NIET, ABSOLUUT NIET tegen liegen!
  Groetjes en sterkte met de vriendschap ;(.
  Geke

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s