Doodmoe

 

 

Ik ben een kleine kinderen moeder dat is wel duidelijk, ik ben niet goed met pubers, en zij niet met mij. Ik vind er ook geen zak aan aan pubers als ze hun buien hebben.

En die hebben ze op het moment in alle hevigheid mogen we wel zeggen. Toen mijn kids klein waren riep iedereen altijd dat ze zo jaloers waren op mij want mijn kinderen sliepen elke dag tot een uur of 9-10. Mijn kinderen aten dat het een lieve lust was, sliepen uren tussen de maaltijden door, jankten nooit, waren eigenlijk soort van modelkinderen als baby.Ik vond het ook altijd genieten met een hoofdletter , was completely in love met mijn kids en vroeg me af wat andere moeders nou zaten te zeiken over zwaar , weinig slaap en tandjes etc…….ik kende het niet of nauwelijks.

Nu hoorde ik laatst iemand zeggen : makkelijke kleine kinderen  zijn zware pubers !

NOU DIE KLOPT HIER HELEMAAL !

Ik word momenteel helemaal gestoord van mijn pubers, ik vind er geen zak aan, ik vind dit reuze zwaar en wil weer naar Zwitsal geurende kindertjes die me hele dag knuffelen, op schoot in slaap vallen , gieren van het lachen als je gek met ze doet, die hele dag aan mijn been hangen in totale admiratie.

Ik zit nu echter opgescheept met kinderen die denken dat de wereld om hun draait, zij zijn het enige belangrijke in die universum, die niet nadenken, denken dat ze de wijsheid in pacht hebben, en aan een stuk door alleen maar domme dingen doen………..
en vooral de laatste weken, ik word er knettergek van, ik moet verplicht drie weken naar Bali en daar hele dagen gemasseerd worden om nog bij te komen van deze afgelopen periode.

Het begon met de politie aan de deur, want zoonlief had paar dagen na Haren een zelfde party op zijn facebook staan, weliswaar maar een half uur want toen zag ik het en heb hem bevolen het te verwijderen en werd ik door zoonlief echt aangekeken of ik debiel was en ik echt teveel films keek . De politie had het ook gezien en kwam even zoonlief uit leggen hoe en wat en naarmate het gesprek vorderde werden de rode vlekken groter en groter in zoonlief zijn gezicht . En bleek ik ineens helemaal niet zo dom te zijn als zoonlief die dag dacht en ja had ie grote spijt en moest heel hard huilen …………

De politie houdt de toestand in de gaten, had twitter en facebook van zoon door gespit en zoonlief word in het vervolg in de smiezen gehouden om te kijken of ie nog meer “goede” ideeën heeft. Wat betreft zoonlief weet ik hier heeft hij van geleerd en dit gaat ie niet nog eens doen……

Nauwelijks 6 dagen later komt jongste naar me toe “mama K heeft een piercing door haar onderlip , op haar kin ) ik nog ja duhhh dat is een nepperd meid die wil jou laten geloven dat ze een piercing heeft . Dat dacht ik dus want in mijn beleving ga je niet stiekem een piercing zetten als je weet dat het niet mag van je moeder . HOE NAÏEF !

Nee zegt jongste het is echt en nu huilt ze want ze is bang dat je boos bent. Ik roep K zeg nog haal dat nepding uit je lip. Kind jankt , ik zeg kom eens hier dat ik dat ding eens van dichtbij bekijk………en JA HOOR DWARS ERDOORHEEN !
Ik lichtelijk in shock geloofde mijn ogen niet en zie dat mijn dochter een gat in haar kin heeft . Ik was zo in shock dat ik wonderbaarlijk rustig bleef en zei haal jij dat ding eruit of moet ik dat ding eruit halen? Nou die ging echt niet meteen overstag natuurlijk , smeekte of dat ding niet mocht blijven zitten anders had ze alles voor niks gedaan ………UH eigen schuld dikke bult dame, je wist dat dit niet mocht dus eruit ! Ik vraag maar wie heeft dat ding er eigenlijk doorheen gestoken ? Eerst een vaag verhaal van die en die vriendin toen ik die vriendin wilde bellen was het weer niet die vriendin maar had ze het zelf gedaan met een naald in het park ! JAAA HOOR DAT IS HEEL HEEL SLIM , OOK HEEL HYGIËNISCH !

Nou het ding is eruit, en komt er wat mij betreft niet meer in , ik wil geen piercings in mijn 14 jarige mooie kind . Alleen kind is boos en dat mag ik weten ook. Er worden lelijke dingen getwitterd en gezegd en gekrijst vooral en het geweld wat uit een opstandige 14 jarige komt is beangstigend gewoon, wat een gedoe zeg.
Jongste is beetje aan het prepuberen maar dat beperkt zich nog tot stampvoetend zeuren om 3 maanden geleden een konijn maar nu is dat momenteel een hamster want IEDEREEN heeft een hamster behalve zij……….

Hmmmm mss kan die hamster dienen als piercing op een project X party?

14 thoughts on “Doodmoe

 1. Doe mij maar de puberteit; de baby- en jonge kindertijd van oudste was dramatisch! Nu is het een schatje, gedraagt zich keurig voor een 18 jarige, alleen hij moet zich iets meer druk maken over z’n school/leerwerk…
  Jongste is een verhaal apart: die is vanaf zijn geboorte al een bijzonder en lief kind. Nu als puber is het ook een echt cadeautje! Leasen???

  Like

 2. Je piercing verhaal, om te gillen!!!
  Hier precies hetzelfde met een van de kids, een jaar of 7 geleden.
  Weliswaar een tongpiercing, maar ook een gat wat er niet hoorde.
  Ter plekke eruit laten halen en weggegooid, wel eerst gevraagd of ze het zelf zou doen ofdat ik even de punttang uit de schuur moest halen.
  Reactie “heb ik voor niets geld uit gegeven!”.

  Echt hoor, het gros van alle pubers lijkt wel hetzelfde te handelen!

  Like

 3. Jaaaaa, draaiende ogen leni! Daar stast hier een verbod op. Want er wordt zoooooo vaak gedraaid met die ogen, en dan zo’n blik alsof je echt zo niet wijs bent,.poeh! Maar he, het kan erger lees ik dus hier :-), sterkte floor!

  Like

 4. Herkenbaar… Zoonlief was ook zo’n voorbeeldbaby, maar nu hebben we onze handen vol aan hem! Dochterlief liet zich als baby regelmatig horen, maar is tot nu toe best relaxt… En de jongste was ook zo’n ontzettend lekkere, lieve baby, maar hij is nog maar 5 en adoreert zijn moeder voorlopig nog wel eventjes… Waarvan ik dus extra geniet omdat ik nu weet dat die adoratie relatief van erg korte duur is;-)

  Sterkte met je huis vol pubers,
  Groetjes X

  Like

 5. Is dát het! Mijn kids waren toen ze ukjes waren ook zo Zwitsal kroelerig en lief… Gelukkig is de jongste nog onder de tien en die moet dat voorlopig ook zéker blijven!!

  Wat zal je zoon zich het rotje geschrokken zijn met ineens politie voor zijn neus!

  Ik kan me voorstellen dat je minstens 3 weken Bali nodig hebt om weer recht te trekken…

  Groetjes, Collie

  Like

 6. Is dát het! Mijn kids waren toen ze ukjes waren ook zo Zwitsal kroelerig en lief… Gelukkig is de jongste nog onder de tien en die moet dat voorlopig ook zéker blijven!!

  Wat zal je zoon zich het rotje geschrokken zijn met ineens politie voor zijn neus!

  Ik kan me voorstellen dat je minstens 3 weken Bali nodig hebt om weer recht te trekken…

  Groetjes, Collie

  Like

 7. Ik zou ook boos zijn, als 14-jarige die ook niks mag van mijn moeder. En op FB en soortgenoten is er ook geen enkele rem om daar uiting aan te geven. Gelukkig is dat er in het échte leven wel, en dat heet een pubermoeder. Ik zou, als je er ergens nog de puf voor kan vinden, een stevig gesprek met dochterlief voeren over het verschil tussen het virtuele leven en de werkelijkheid. Zoonlief is dan meteen een mooi voorbeeld. Agressief worden omdat je iets niet mag, ben je nou hélemaal.. in tegenstelling tot wat men tegenwoordig lijkt te denken ‘helpt’ het uiten van agressie niet bij het áfnemen daarvan..

  Ik wens je veel sterkte, wijsheid – en ontspannende massages. En bid ondertussen tot mijn goden en godinnen dat mijn lastige 7-jarige een modelpuber gaat worden, want als dáár nog eens een kop op komt..

  Like

 8. Oooooh wat vertel je het toch grappig. Maar het leven met pubers valt inderdaad niet mee…. Zucht…………….3 pubers hier in huis, de jongste 2 zijn nog niet zo ver.
  Sterkte…..ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooit komt het goed.
  Nelly

  Like

 9. Ooooow wat erg!! mijn hemel wat staat mij allemaal nog te wachten, ik wil het echt niet weten! Lola ruikt nog lekker naar Zwitsal en dat wou ik nog even zo houden 🙂
  Nou sterkte met die pubers, later lach je erom…….#dooddoener

  Like

 10. Nou, jemig, heftige ‘shit man’! Ik vrees! Voor mijn meiden, wat dat zijn nu dotjes. Jongste zoon van 4 niet, die is schattig, maar dodelijk vermoeiend. Wellicht is er voor hem nog hoop (in de pubertijd dan).

  Like

 11. m-m-m-makkelijke kleine kinderen zijn zware p-p-pubers?
  #zoektvastdekking ^^

  hoe lang duurt die puberteit eigenlijk, is oudste er niet al bijna klaar mee? #fingerscrossed dan nog 1,5 te gaan dus.. good luck!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s