Hormonen

 

 

Afbeelding

1 Dag per maand haat ik iedereen, vooral de mensen die dicht bij me staan.

Mensen die lawaai maken, mensen die me tegenspreken en mensen die moeilijk doen !

En mezelf incluis.

DUS GEEN GEZEUR DAT IK ALLEEN MAAR ANDEREN AFZEIK , ik haat mezelf die dag net zo. Ik voel me dan ongelukkig , mijn haar wil niet, mijn kop trekt niet goed bij smorgens, ik zie er moe uit, heb het hele dag warm, voel me net een Teletubbie, en alles maar dan ook alles gaat dan niet zoals ik wil.

Ik struikel de hele dag, alles wat ik eet smaakt niet, elke 5 minuten wil ik wat anders en dan vooral vet of chocola.

Liefst eet ik die dag bergen witte chocola met melkchocola met hazelnoten als ontbijt, lunch en diner, tussendoor kroketten met pot mayo en dat alles spoel ik graag weg met een liter witte wijn.

Die dag wil ik ook altijd weg, liefst naar Frankrijk, ver weg, in mijn eentje , niemand die aan mijn kop zeikt en ik jank die dag om het geringste beetje. De computer doet niet wat ik wil of doet er net een seconde langer over dan normaal, IK SMIJT HET DING HET LIEFST DOOR HET RAAM NAAR BUITEN, als er dan een voorbijganger denkt iets er te van moeten vinden ram ik die liefst meteen eens goed met veel geweld in elkaar , met een ijzeren staaf met stekels.

Die dag heb ik ook altijd gelijk ! Dat je het weet !

Als ik dan ’s avonds doodmoe in bed stap en niet kan slapen want die dag heb ik kriebelbenen, ben ook in bed geïrriteerd of huilerig , dan denk ik MORGEN EMIGREER IK ZONDER IEMAND TE VERWITTIGEN IK WORD HIER TOCH NIET GEWAARDEERD ! En plan ik in mijn hoofd de verhuizing, zonder een spoor achter te laten van mezelf en zie ik mezelf zo licht als een veertje door zonnebloem velden rennen in het immer zonnige Frankrijk.

De volgende ochtend weet ik me niets meer te herinneren van dit alles en hou ik van al mijn gezinsleden weer zielsveel, en emigreren? Tsss doe normaal , ik? echt niet !

Tot precies een maand later het hele circus weer opnieuw begint.

 

 

 

9 thoughts on “Hormonen

 1. Ben al 50 en nog steeds van die dagen, ondanks een spiraal. En de grootste ramp is dat ik het ook bij de 19jarige dochter herken en het dan nog eens moet ondergaan.

  Like

 2. Heee this is me who’s talking!!! Heb alle varianten anticonceptie nu uitgeprobeerd om de pms te onderdrukken, niks is gelukt tot nu toe. Toch wonderlijk dat de medici hier nog zo weinig van weet en aan kan doen… Mijn dokter (vrouw) zegt dat het alleen nog maar erger wordt tot mijn vijftigste. Ik word woensdag 38…..

  Like

 3. het is maar goed dat dit je niet dagelijks overkomt….zou er niet aan moeten denken! Het drama, het drama.
  En als je dan toch stiekem naar zonnigere Franse oorden vertrekt…ik draag je koffers wel.

  Gr. Christien

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s