Perfectionist

Ik ben een perfectionist. Altijd al geweest.

Daar heb ik best wel last van in het dagelijks leven al mijn hele leven lang. Zelf .

Ik wil altijd of iets perfect doen of niet. Vandaar dat ik een heleboel dingen niet doe overigens. Wat ik niet kan doe ik liever niet omdat ik er mega gefrustreerd van word, het moet goed of niet.

En ik loop daar nu heel erg tegenaan met personeel, ik vind het moeilijk dat die niet zo’n drive en inzet hebben als ik zelf heb, dat die schouders ophalen als ze iets fout doen wat mij geld kost of klanten, of gewoon niet luisteren naar wat je zegt maar hun eigen ding doen ook al is dat precies het tegenovergestelde van wat ik ze verteld heb.

Ik heb er dus last van, hun niet hoor, hoogstens van mijn boosheid en frustratie daarover maar niet over zichzelf. Ook heb ik last van mezelf die altijd maar alles zo perfect wil doen en maar door gaat en door gaat en nooit eens kan ontspannen. Ik heb altijd stress van de winkels, van de kinderen en van mezelf dus. Ik verlang naar een bestaan waar ik compleet ontspannen ben. De laatste keer dat ik dat had was toen ik gescheiden was dat jaar , toen had ik na een half jaar mezelf compleet hervonden en under controle. Ik was super relaxt .Niet totaal tevreden met mijn leven dat ook weer niet maar wel superrelaxt. En ik leefde in mijn ritme.
Leven in mijn eigen ritme bekomt me uitstekend. Ik heb, denk ik, zigeunerbloed want alles wat moet heb ik een bloedhekel aan, en aan sleur, vaste tijden, ergens aan vast zitten ook . (dit herken ik overigens elke dag in mijn dochters) Leven in mijn ritme betekent wakker worden als je wakker wordt, niets moeten hele dag, vrij zijn in gaan en staan en je eigen tijden kunnen bepalen.

Ik hou van vrijheid, dit plaatje zag ik vandaag en ik voelde me helemaal 1 met dit plaatje. Dit ben ik , freedom.
Ik heb niets voor niks free spirit op mijn arm laten tatoeeren natuurlijk.

In mijn perfecte wereld zou ik superslank zijn en altijd leuk gekleed, een stralend humeur hebben, never a bad hairday, zou ik heel veel sporten en super goed kunnen hardlopen, een blokjesbuik, eindeloos lange benen zonder ook maar 1 deukje, zou ik elk glas wijn , hapje kunnen weerstaan of nee beter zou ik dat allemaal kunnen eten en drinken zonder een gram aan te komen, zou ik niet alleen super hard werken, mega succesvol zijn maar ook de perfecte moeder zijn, vrouw , vriendin etc Zou mijn huis altijd schoon en perfect opgeruimd zijn, zou ik een blinkende stralende koelkast hebben ipv een ding vol vlekken , over-tijd verpakkingen en vingerafdrukken. Zou mijn wasmand altijd leeg zijn en alles stijf gestreken en in strakke stapeltjes in de kast liggen. Zouden mijn honden nooit dingen kapot bijten , tapijten volspugen. Zouden mijn kinderen allemaal brave mensjes zijn die uitblinken in andere dingen dan bankhangen en chillen en vooral zouden ze altijd ja mama zeggen en braaf luisteren naar alles wat ik zeg. Zou mijn auto het gewoon blijven doen en niet ermee stoppen op dagen dat ik allerlei afspraken heb in Amsterdam. Zou ik nooit zomaar uitvallen en staan te krijsen omdat ik doodmoe en mega geïrriteerd ben naar een totaal onbekende die zit te roken in de auto met een kind achterin. Mijn terras zou altijd mooi schoon , onkruidvrij zijn, ramen altijd blinkend schoon. Zou ik sowieso nooit krijsen en nooit gestrest zijn, zou ik de perfecte gastvrouw zijn en niet het bezoek naar buiten kijken als ze na een hele drukke dag zomaar onverwachts komen binnenvallen.Ik zou elke dag de lekkerste maaltijden in elkaar flansen en de inspiratie hebben.

En daar zit het hem in : een perfectionist die never nooit aan haar eigen verwachtingen kan voldoen want je kan niet in alles perfect zijn. Ik ben niet superslank, hoe drukker ik me daar om maak hoe minder slank ik word want stress maakt mij dik. Ja some people have all the luck….sommige vallen af van stress en gezien de hoeveelheid die ik heb zou ik dan superslank zijn maar ja dat geluk heb ik dan weer net niet, so good to be me ! Ik ben slecht in sporten, ik mis dat stofje waar je zg zo gelukkig van word want ik begin telkens heel fanatiek ergens aan,  alleen is het na 2-3 maanden of soms zelfs na 2-3 dagen wel weer klaar , zucht. En ik ben geen perfecte moeder , nee helaas, ik doe het zo goed mogelijk dat wel maar ik word vaak opgeslokt door andere zaken en kinderen werken niet altijd mee in dat perfecte beeld. Zo stond ik net na de 6e keer te hebben gezegd dat tosti’s met curry geen ontbijt zijn te krijsen naar ze dat dit de laatste tosti is die ik nog zie ’s ochtends. Perfecte vriendin nee ook niet want ik verwaarloos ze, heb geen tijd voor ze, ik ben super super blij met facebook want dankzij dit medium blijf ik wel erg in contact met ze en volg wat ze doen. Dus in feite is niets wat ik doe perfect, en dat vreet aan me ……….Een perfectionist die niet perfect is, zucht, kan het nog gecompliceerder?
Wat ik wel ga proberen te doen is perfect ontspannen op vakantie , ja daar ga ik voor om eens heerlijk perfect te ontspannen en boeken te lezen en gewoon even niks.
Oh en ik wil niet ondankbaar zijn of mopperen over het weer maar na maanden herfst zou het fijn zijn dat we gewoon eens weken 22-23 graden hebben, 30 is wat mij betreft niet nodig , meteen weer zo overdreven…….ja ook daar hou ik van perfectie :

zomer: blauwe lucht en constante 22-23 graden

winter: blauwe lucht , koud en dik pak sneeuw met kerst

Zo ik ga me maar eens met mijn dikke on-perfecte reet in een broek hijsen en aan het werk.

4 thoughts on “Perfectionist

 1. Ik heb her en der mijn perfectie laten vallen, behalve in mijn werk, dat kán ik gewoon niet en ga ik door tot ik tevreden ben. Volgens Rem ben ik gek en zien de mensen/klanten iets minder perfect ècht niet, maar dan is mijn antwoord dat ík dat wel zie èn wéét!

  Vervelend als je personeel zo schouderophalend reageren op iets wat jij belangrijk vind voor je winkel en klanten. Eigenlijk moet diegene een zelfde klik met de winkel (en dus interieur en stijl van de winkel) hebben en gevoel voor de klanten als jijzelf, zodat ze als vanzelf hetzelfde willen als jij… maar die zullen wel moeilijk te vinden zijn…

  Ik hoop inderdaad dat je een perfecte vakantie hebt met een graadje of 22-23. Is een lekker zonnig temperatuurtje dat je nog wat kan “doen of niets doen” net wat je wil, hahaha.

  Groetjes, Collie

  Like

 2. Lieverd, je bent precies goed zoals je bent. Zou willen dat ik maar een fractie had van jouw talenten, uithoudingsvermogen en karakter.
  Je bent een schat, en ik kan het weten…
  Xxx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s