Bedankt opa/oma/nicht?

Nou daar hadden we bijna hier een afscheidsspeech kunnen neerzetten van Sandra .

Ik was er bijna geweest vanochtend. Ik zag mijn leven letterlijk aan me voorbij flitsen en bedacht in een nanoseconde van allerlei rare dingen. Wat was er gebeurd? Ik reed fris en fruitig weg vanochtend voor mijn afspraak in Amsterdam , ik had er zin in . De auto minder want die had moeite met starten, uiteindelijk na 20x proberen kreeg ik hem aan de praat en was blij, de reis kon beginnen.

Water bij, eten bij, niks vergeten, paul de leeuw keihard aan in de auto en gaan met die banaan. Net op de snelweg aangekomen ineens een kabaal zeg boven de muziek uit, ik draai de knop omlaag , en schrik van zoveel herrie , ineens zie ik allemaal pikzwarte lucht achter me wat uit mijn auto kwam, ik laat het gas los en de auto slaat op hol, gaat alleen maar harder rijden en de motor maakt echt een kabaal van heb ik jou daar, ik rem, niets, geen remmen.

En dan slaat de paniek toe, je kijkt om je heen ziet allemaal auto’s , ik ga op de vluchtstrook rijden, rem als een gek maar die auto rijdt alleen maar harder………ik zie een tankstation in de verte, denk in een flits daar moet ik naartoe en zet hem daar wel tegen een boom ! ik moet immers stoppen………

Ik rij dat tankstation binnen met een ongelooflijk op hol geslagen motor en zie dat de auto vaart mindert, en ineens sta ik stil (als een bezetene was ik steeds op die rem aan het duwen) ………….. Ik realiseer me op dat moment dat het niet veel gescheeld had of ik was er niet meer geweest . Ik bel eerst G om al trillend en snotterend mijn verhaal te doen, bel de ANWB, de meneer is er binnen 15 minuten .

Die zegt zo mevrouwtje dit is uw geluksdag , die motor was nog koel namelijk en aangezien het hele motorblok vol dieselolie zit had ie als u langer al had gereden en een warme motor had gehad een ontploffing meegemaakt van de motor ! Nee das fijn kerel, ik vond het ook echt mijn geluksdag toen ik mijn leven aan me voorbij zag flitsen en het feit dat ie erna zegt dat de motor wel eens dood kon zijn daar word je ook erg blij van , nee dit is echt mijn geluksdag ja ! Weet je wat ik mijn geluksdag had gevonden ? Als ik nu in Amsterdam was geweest en ik had een smsje gekregen van de staatsloterij dat ik de jackpot gewonnen had , dat noem ik een geluksdag !

Uh begrijp me niet verkeerd , ik ben heel blij dat ik nog leef en Sandra onderstaand blogje niet in de verleden tijd hoeft te veranderen voor mijn afscheidsspeech maar om dat nou je geluksdag te noemen? Er zit wellicht wel een  engeltje op mijn schouder in de vorm van mijn opa/oma/nicht of zo die overleden zijn en over me waken en als het kon kregen die nu een dikke bos bloemen en heel dikke knuffel ! Thnx daarboven !

Enfin toen ging ik met de meneer van de takeldienst mijn kind wegbrengen naar de garage en werd toen gedropt bij Hertz om daar in een Fait Panda te stappen en naar huis reed en thuis naar binnen ging en toen was ik  ineens de totale controle over mijn spieren kwijt  , ik trilde echt in heel mijn lijf, toen belde Sandra en moest ik weer zo huilen , en zij suste me en praatte met me en toen belde G en die suste me en toen belde ik mijn ouders en zei ze dat ik er bijna geweest was , ik dronk lekker 6 bakken koffie erna en kwam tot rust .

Zo en nu die Panda in plantjes halen en andere dingen , Amsterdam gaat hem niet meer worden vandaag , daar ben ik even van genezen.

Ik bid nu dat mijn kind het gaat redden. Ik ben nogal gehecht aan die auto die ik nu toch echt een jaar of 9 heb al en die mij overal naartoe brengt, mij altijd veilig van A naar B rijdt, me nooit in de steek laat (liet).

Pfff wat een dag, ik leef nog ! Het flitste wel even door me heen dat ik nog nooit iemand verteld heb wat voor muziek ik wil horen als ik boven de grond begraven wordt ! of gecremeerd? daar ben ik ook niet over uit nog , dus bedankt daarboven dat ik daar nog even de tijd voor krijg om dat uit te zoeken ! 1 ding weet ik wel ik wil niet ONDER de grond claustrofobisch als ik ben en eeuwige koukleum. En het meest belangrijke is ik wil mijn kids in en naar hun volwassenheid begeleiden, ik wil mijn eventuele kleinkinderen zien en meemaken, ik wil nog zoveel , vooral oud worden……….

PFIEUW wat een dag ………..tis pas half 2 maar het voelt alsof het 12 uur s’nachts is ………

11 thoughts on “Bedankt opa/oma/nicht?

 1. Oh mijn god, dat heb jij weer….pfffff
  Sjonge, dat dat kan joh. Voet van het gas en remmen en dan alleen maar harder gaan….WHAAA!
  Lijkt me een behoorlijke nachtmerrie, bleh! Nou het is gelukkig bij je auto gebleven, jij bent nog heel. Maar inderdaad, je auto is ook je maatje, doet echt wel zeer als je die moet missen. Heb ik ook eens gehad, niet leuk.
  Nou, hou je taai!

  Like

 2. Een nachtmerrie zeg! Je moet er toch niet bij nadenken wat er allemaal had kunnen gebeuren. Ik zal je de details van botbreuken en hersenletsel besparen….
  Fijn dat de familie op je schouder zat en dat je alles na kan vertellen.

  Like

 3. Jeetje vrouwtje

  Wat zal er allemaal door je heen gegaan zijn op zo’n moment….vreselijk…

  Op zo’n moment denk je even niet aan je dieeet, maar denk je aan dingen die vele malen belangrijker zijn….hopelijk ben je een beetje bij gekomen van al dit…

  Ook ik ben blij dat je nog heelhuids er bent en jij hier geschreven hebt ipv sandra…;-)

  Kus Caab

  Like

 4. Jemig, wat een nachtmerrie! Hoe dol ook op die auto; ik zou mn vertrouwen een beetje kwijt zijn. Gelukkig dat je niet met een knalvaart dat tankstation in bent gereden! En gelukkig dat je er gewoon nog bent.

  Like

 5. Mijn god zeg en ik heb dit jaar al zoveel begrafenissen. Tuurlijk was ik gekomen zeg. Maar gelukkig het hoeft nog niet. Je zal het toch maar meemaken dat je auto niet wil remmen pffffff. Wat een bibberdag. Sterkte maar en 1 leven heb je vast al opgesnoept gelukkig heb je er nog een paar over hoop ik. Aai in ieder geval even dat engeltje op je schouder….En hoe reageerde je ouders op de bekende ouders manier?
  Dikke haagse knuf
  SMAK

  Like

 6. Ik ga gelijk mijn afscheidsspeech schrijven, altijd handig om op voorraad te hebben. We kunnen hem altijd nog publiceren op je blog. Aangezien je toch voor de crematie gaat leek “Fire to the rain” van Adele met wel geschikt.
  Zo zie je maar, ik ben altijd bereid om met je mee te denken!

  Like

 7. Oh meid, ben blij dat je er nog bent hoor, heelhuids en wel! Die auto zou ik opgeven voor adoptie, ik zou er geen meter meer in durven rijden. Dan maar een Panda! Hahaha, ik zie jou al in die Panda rijden, zo’n overdekte tuinstoel!
  Hou je taai en als ik jou was zou ik de komende weken onder je stolp blijven zitten. Verplicht.

  Like

 8. 6 bakken koffie om tot rust te komen… ai.. dat gaat ‘m niet meer worden vandaag, die rust.. 😉
  Maar meid, wat een schrik!!!! En ja, wat heb jíj een geluk gehad zeg! Tuurlijk had je die portie liever ingezet voor een mooi lot uit de loterij, maar daar heb je zo weinig aan als je motor ontploft.. pfew, ik bibber effe met je mee.

  Blij dat het goed is afgelopen!

  Like

 9. Nou dus, ik reageerde reeds op facebook……. en zie gelukkig dat je inmiddels al koffie hebt gedronken. Wat dat schreef ik daar. Vergeet je koffiedieet, lief zijn voor jezelf nu!

  Ben blij dat je er nog bent!

  X.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s