Dwergen

 

 

De dwergen groeien me boven het hoofd ! Ik had 7 dwergen maar inmiddels nog maar 3 , de rest is groter dan ik (dan mij?? dan ik ?? ja mijn Nederlands is dramatisch I know , ik heb andere kwaliteiten)

Er lopen er hier 4 rond momenteel met schoenmaat 46 (2x) en 41 (2x) , ze dragen maatje  “ik ben volwassen” kleding, ze eten en drinken voor vier en ze weten alles beter . Ik moet zeggen dat ik daar toch even aan moet wennen aan al die lange benen en armen die elke avond naast je in de bank ploffen. ZE ZIJN ZO GROOT ! En dan willen ze ineens alleen op vakantie naar Tsjechië , ALLEEN , zonder mama ! Uh en dan vinden ze het gek dat ik daar even over moet nadenken! Groot was mijn blijdschap toen zoonlief zei dat het ws niks ging worden met Tsjechië omdat de vrienden niet mogen of afhaken….pfieuw ! Alleen op vakantie prima jongen maar kan je niet beginnen met Zeeland ? Nieuw- Zeeland? NEEEE NEDERLAND ZEELAND ! Lekker dichtbij, als er dan iets gebeurt ben ik in 1-2 uurtjes bij je , hangt er van af of ik dan wel of geen helikopter vind die deze hysterische moeder brengt 😉  Zoonlief draait met zijn ogen, ook iets wat ze ineens vaak doen op deze leeftijd, hoort bij de groei denk ik , die ogen worden flexibeler of zo….Voor nu dus is Tsjechië even van de baan….

Ik moet ook wennen aan het feit dat ik mijn zoon toen ie vier was ik een keer op een avond aan tafel zei “als je later groot bent en in je eigen huis woont”…. zoon begon hysterisch te janken en zei dat ie never nooit in een eigen huis ging wonen want hij wilde ALTIJD bij mama blijven en met mama trouwen ! Dat ie zich daar niets meer van kan herinneren daar moet ik dus aan wennen, na de pubertijd is ook zowat het hele geheugen weg. Dat idee vind ie nu ook helemaal niets meer om voor altijd bij mama te blijven wonen !

Ik wil zeggen dat ik de twee oudsten heerlijke kerels vind, mijn “stief”zoon en eigen zoon, ik kan goed met ze, vind ze volwassen, je kan er een goed gesprek mee voeren (als ze er voor in de mood zijn) en ze zijn gewoon leuk ! Je ziet ze echt volwassen worden en ik ben trots op ze want ze doen het goed, op school, erbuiten , het zijn twee leuke kerels aan het worden en dat is nou het zure dan zijn ze zowat door die vervelende rotperiode van pubertijd heen en begint het leuk en gezellig te worden en gaan ze zometeen gewoon weg, het huis uit ! Dat slaat nergens op , jaren stress van pubertijd en dan is het leuk gaan ze bijna weg IK WIL ZE HOUDEN . Nou ja voorlopig zijn ze nog niet weg hoor , ze moeten deze school nog afmaken en dan nog maar zien waar ze gaan studeren en of ze op kamers gaan….

9 thoughts on “Dwergen

 1. Mooi geschreven Floor, hier nog lang geen puberteit, één wil voor altijd bij ons blijven wonen en de ander heeft net voor het eerst verkering zo cute. (beide bijna 8) Ik vind elke nieuwe stap voorwaarts zo leuk om te zien, ja helaas ook de minder leuke kanten komen aan bod 😉
  Ik bereid me voor op een pittige puberteit, wij waren beide vroeger geen makkelijke karakters hahaha. Bas zijn moeder riep toen we kinderen kregen, ik hoop dat je zoon net zo is als jij vroeger was en tegen mij Maak je borst maar nat want het was hel voor ons. Koekje van eigen deeg dus hahaha ( ik heb een lieve schoonmoeder waar ik dit soort opmerkingen gelukkig van kan hebben )

  Like

 2. Het gaat te hard allemaal. Vind het heel leuk dat ouder worden van de kinderen maar soms ook moeilijk. Ee is er één net het huis uit en ik heb het daar heel moeilijk mee. Gelukkig heb ik er nog 4 thuis.
  X

  Like

 3. Dat heb je snel voor elkaar, die hele verhuizing!
  Met welke widget heb jij je blogroll gemaakt, is veel overzichtelijker dan die van mij!

  Like

 4. Nou Floor en co, ik ga je wederom weer volgen.
  Dit is geloof ik al de tweede keer.
  Maakt mij ook niks uit, ik vind jou berichten wel grappig.
  Als iets niet leuk is, dan is heb bij jou wel duidelijk.
  En duidelijkheid daar hou ik dan wel weer van.
  Claudia.

  Like

 5. Ik leef met je mee. Onze oudste is ook al groter dan ik, ……..mij ( weet ik veel😁). Schoenmaat 44 een echte slungel. Maar oh weee….. Als ik m iets vraag. Dan zegt ie: duuhh, ik heb ook een leven. Tis wel genieten want was je zelf vroeger ook niet dwars om het dwarszijn? Ik zie m groeien en geniet ervan. Dus al met al heel herkenbaar je stukkie. Gr. Wilma

  Like

 6. Zoonlief heeft nooit zo echt gepuberd en is nu 29 en een heerlijke zoon! Dochter was de verschrikkelijkste puber die ik een ander (die ik niet zo mag) ook maar zou toewensen. En ook dat ik goedgekomen 🙂 we werken samen, ze wonen allebei heerlijk hier bij mij op die klip, en ik hoop dat ze nooit weggaan. Want ik ben zóóó blij met dat stel….!

  Like

 7. Ik verhuis met je mee hoor. En er komt eerst nog iets waar je als moeder ook heel erg aan moet wennen voor ze het huis verlaten. En dat is toch dat je jouw plaats ooit gaat delen met de vriendin van je zoon. Maar wees gerust, het gaat met stappen en dan zul je zien het gaat zoals het hoort. Hier hebben twee het huis verlaten en ik vond het vervelend, maar het went ook heel snel. En nummer drie tot over zijn oren verliefd, en dat heeft ook wel wat.
  Gelukkig kan ik zeggen dat ik ook drie kanjers heb.

  Like

 8. Ik ben blij dat mijn oudste een zeer goed betaald (krijgt hij verder nergens) baantje heeft hier in de buurt. Heb ik hem in elk geval in het weekend en de vakanties nog om me heen.
  En net wat je zegt: hij is nu zo leuk! Zo lief! Zo gezellig! Ik geniet met volle teugen. Dat ik zo’n leuk kind heb gekregen zeg 😉
  Maar ik denk toch dat het op een bepaald moment goed is dat ze hun eigen huishouding gaan opzetten. Op zijn 40e wil ik hem niet meer bij ons hebben wonen…… en jij ook niet denk ik…… hahahahaha

  Like

 9. Ja nú wil je ze nog houden, maar geloof me, als ze straks wat ouder en nóg wat meer volwassen zijn merk je dat het heel gezond is dat ze opkrassen en op eigen benen gaan staan.
  Hier is het ‘bijna’ zo ver, oudste heeft de meeste aardappels inmiddels wel op en ik vraag me af waar hij ‘nu over een jaar’ woont.
  Fijn dat die oudste 2 zulke mooie kanjers zijn…!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s