Het was een nacht….

Gisteren hebben wij samen KEIhard gewerkt.
Het was mega druk in de stad en er werd 5 Kuub hout bezorgd wat allemaal onder het afdak moest opgestapeld worden. Dat kwam allemaal tegelijk, zo goed afgesproken met de beste man: HEEL VROEG leveren want om 10 uur gaat de winkel open.
Juist ja , 10 uur geen man, wij bellen, het regende in Friesland dus ging ie pas weg als het droog was !
Ik weet niet hoor maar als wij zeggen dat we voooor 10 uur het hout onder het afdak moeten hebben en das nog een klus want hij loost het in de steeg dan moet her per kruiwagen (dat doet hij niet dat mogen we zelf doen) achter ons huis worden gebracht (zsm want er rijden ook auto’s door de steeg) en dan nog opgestapeld onder het afdak………dan zeg je verdorie niet om 10 uur ik zit nog in Frislan want het regent???? Heb je dan verdorie geen zeil om eroverheen te gooien?
Tsss echt ik was woedend , enfin ik vertrok naar de winkel, g bleef thuis want de hond die goed ziek was onze Bink had op tig plekken zijn buik geleegd en toen die leeg was overal gal neergekwakt.

Ik dus in de winkel, om daar voor mijn ogen te zien (was bezig met een klant) hoe een andere klant zo met iets gejats de winkel uit liep. En noem mij naïef mensen maar ik roep al maanden tegen G dat doen mensen niet , nou uit de cijfers bleek dus van wel maar toch dacht ik nou hoe doen die dat dan? Ik zie nooooiiiiitttt iets , nou ik hoorde van een bevriend collega in de kleding dat ze speciaal geprepareerde tassen hebben waar ze alles in doen en dan gaat het alarm niet af ! Nou mijn bek viel open eerlijk waar.
Ik dacht dat de mensen die bij ons in de winkel komen dat niet doen, wel dus.
Ik snap gewoon niet dat je het durft , echt niet.

Enfin g kwam om 2 uur toen was ik al nonstop bezig, nog geen tijd voor bak koffie gehad, hij kwam net op tijd want er moesten zware dingen gesjouwd worden. We werkten nog stevig door tot 5 uur, zogen de tent , dweil erachteraan en gingen huiswaarts, daar nog even administratie doen, webwinkel bijwerken , en om half 8 dachten we kappen ermee, filmpje halen en dan eten maken.
En om 12 uur totaal uitgeput na de film dachten we we gaan slapen, eens een goede nacht maken en lekker uitslapen morgen.

MAAR dat mocht niet zo zijn, om 2 uur sliepen we nog niet want wat gebeurde er? Het was koninginnennacht (raar woord) hier op de markt achter ons huis. En daar hebben we geen last van waar we wel last van hebben is een cafe wat in onze steeg een schuur heeft en van half 1 ’s nachts tot 2 uur met ijzeren wagens het terras gaat verplaatsen !
Het terras zetten ze in de schuur voor dat soort avonden, dan moet het teruggezet worden midden in de nacht (kan dat niet gewoon op zondag voordat je weer opent vraag ik me dan af???)

Stel je voor een paar zware ijzeren lange karren , daarop stapelen ze ijzeren tafels en stoelen en dat rollen ze over de kinderkopjes door de steeg langs de voorkant van ons huis naar het cafe !
ALSOF ER EEN TREIN DOOR DE STEEG DENDERT !
En dat meerdere keren (groot terras) en afvalcontainers worden door de steeg gereden, dan zijn het jongelui (3-4 stuks) die dan ook nog eens lekker keihard naar elkaar gaan blèren .
De buurman die zijn hond uitliet , zei er wat van, die kreeg ook nog een grote bek van die jongelui en zei ‘ik ga de politie bellen’ dat was rond kwart over 1-half 2 .
(men moet weten nl dat we jaren gestreden hebben met de gemeente om die steeg afgesloten te krijgen voor de nacht, met een poort, vanwege de enorme overlast van jongeren na het uitgaan , dat is eindelijk gelukt gaat de kroegbaas zijn terras verplaatsen midden in de nacht !)
G pikte het na 2 rondjes (nadat de buurman er wat van had gezegd) niet meer , ging kijken bij de betreffende bar, daar stond de politie die zeggen dan het mag idd niet maar meer doen ze niet, dus liep g terug en blokkeerde de steeg met zichzelf en zei niemand komt nu nog langs mij , gooi die shit maar weer naar binnen het is KLAAR NU. Hij stond er als een soort Rambo armen over elkaar en niemand die daar nog eens langs komt kan ik je vertellen als ie boos is dan wijk je maar ! Dat hadden de jongelui ook snel door ….

De jongelui gingen er eens bij zitten, staken een sigaret op, en wachtte op hun baas. Die kwam niet wel kwam de manager, die  had snel door dat G boos was en dit niet langer ging pikken en zei alles naar binnen ! En weg waren ze , we konden gaan slapen ! Toen was het 2.20 ben je zo wakker en vol adrenaline dat slapen ook niet meteen lukt dus greep ik een boek !
Oh wat verlang ik op dat soort dagen naar het platteland en de rust !

Het plan is wel dat we nu met alle mensen aan de steeg maar eens moeten gaan praten met de kroegbaas want er volgen nog heel veel weekenden uitgaan en zomer en ik heb geen zin in herhaling van dit scenario elk weekend !
Ik wil de enige dag in de week dat ik NIET werk,  de nacht ervoor gewoon RUST ! Anders is die dag geen ontspanning maar een dag om bij te komen van de vreselijke nacht.

*met bovenstaand campertje wil zelfs ik best gaan kamperen overigens 🙂

10 thoughts on “Het was een nacht….

 1. Vannacht zijn wij aan de beurt. Op het platteland namelijk de traditie om de nacht voor koninginnedag met brommers, scooters end. zonder uitlaat rond te gaan crossen. Net als je weer in slaap valt komen ze weer langs….Mijn eerste gejatte item was een boek van Jeanne D'Arc Living, toen nog de Deense versie af Euro 65,-. Niets gezien en gemerkt…behalve dan dat ie ineens weg was.

  Like

 2. Ik geloof dat ook nooit, dat mensen onder je ogen je keet leegroven, totdat je het gewoon voor je ogen ziet gebeuren en dan nog denk je 'dat kan niet!' Die G van jou, die brengt ook z'n geld wel op, om hout te sjouwen en de steeg met eigen huid en haar te blokkeren!

  Like

 3. Over de ellende wil ik het even niet hebben, daar word ook ik niet vrolijk van! Maar de drukte in je winkel die snap ik wel 🙂 Samen met Lia heb ik er afgelopen woensdag even rondgeneusd..LEUK!! Echt van dat spul waar je iets van mee móet nemen.. maar dan wel betaald!!Jammer dat je er zelf niet was.Fijne koninginnedag morgen:))Groeten, Corine

  Like

 4. ik ook! #kamperen ^^en wat een stoere man hihi die van mij ligt dan te snurken en dan zeg ik, ga eens naar beneden en zeg eens dat ze zachter moeten doen, en dan zegt hij, ga lekker zelf.yoooooooooowwww.maar dat is een ander verhaal.dat mensen stelen wist ik al lang, maar ik sta er ook nog steeds van te kijken. en idd die voorbereide jatpartijen, als je zoveel tijd steekt in zoiets, steek het dan in iets nuttig, mss levert dat nog wat geld op, kun je je spullen gewoon kopen!

  Like

 5. Lekker dan……. Wel stoer van G dat hij dat doet!En dat jatten daar snap ik ook niks van. Hoe kun je dan genieten van je 'aankoop'? Niet toch?

  Like

 6. Tjonge jonge wat een snertdag/nacht hebben jullie achter de rug zeg..Dat mensen dat zelf niet doorhebben hè..'s nachts ga je toch geen terras verplaatsen..Bij ons in de straat wonen ook van die mensen die zoiets flikken met de afvalbakken. Ik lig dan ook te koken!!! Als tegen prestatie zet ik de bak dan lekker 's ochtends om 5.30 buiten..hahah..En waar ik nou benieuwd naar ben…is het hout nou nog gebracht?? en die dief heb je die nog bij zn kladden gepakt?Fijne rustige dag verder en lieve groetjes, Elly

  Like

 7. He bah, dat klinkt inderdaad niet aangenaam… Kom een keertje hier logeren, dan lig je er lekker rustig en stilletjes bij 's nachts:-)Hopelijk gaat het slapen vanavond beter! Groetjes

  Like

 8. Het valt me nog mee dat dat hout niet om 10 uur 's avonds in je steeg gekwakt werd… maar da's dan ook het enige.Ze moeten mij 's nachts ook niet wakker maken hoor, voor dat soort ongein!Mijn hemel, er zijn mindere redenen waarom iemand een moord pleegt en dat zou je dan ook nog kunnen plaatsen onder 'gevalletje: overmacht'.

  Like

 9. Hier is die nacht Live i Live geheten gelukig in de binnenstad. Waar we wel tien kilometer vanaf zitten…..Maar toch mogen we mee genieten want onze laan is de aan en afvoer naar de binnen stad. Dat betekend flessen die bijna leeg zijn op de stoep kwakken en als je geluk hebt net niet tegen de ramen…Waarom moet de vrijheid van de een de ander zo lekker beperken in dit geval jullie nacht rust…..schijtziek word je er van Sterkte

  Like

 10. Oh, ik leef met je mee, en kan me voorstellen wat je bedoelt, hier hebben ze de traditie om aankomende nacht met brommers zonder uitlaat en toeters op fietsen door het dorp te racen. Een lawaai dat het geeft, dus morgenvroeg weet ik precies wat je bedoelt.Ondanks alles een fijne dag morgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s