Stockholm

Nou naar Stockholm dus ! Daar gingen we naartoe , naar de beurs Formex !
Laat ik beginnen te zeggen dat we ondanks alles wat je hier nog gaat lezen een superweekend hebben gehad dat ik compleet in love ben met Stockholm en dat we zeker teruggaan !
De beurs was leuk maar Stockholm duizendkeer leuker !

Vrijdag winkel dicht om 9 uur, toen moesten we nog van alles en uiteindelijk reden we om 12 uur weg met een joekel van onderhuidse pukkel , dat heb ik altijd als we weggaan een dikke pukkel die dan mooi rijp wordt op bestemming , pffff!
Beetje veel te laat dus maar we gingen dus lekker slapen in het Yotel !
Nou je gaat door de douane met al je bagage om de volgende dag weer door de douane terug te gaan om in te checken, dat vonden wij al niet echt handig hadden ze wel beter kunnen bedenken.
Je gaat dus door de douane en loopt door een compleet verlaten Schiphol, alle taxfree shops dicht geen mens te bekennen en dan moet je dat Yotel vinden !
Ik kreeg in de auto giga krampen en liep dus door Schiphol met immense buikpijn  , te bidden dat ik geen buikgriep zou krijgen.
Enfin daar was het Yotel, wij blij naar binnen om meteen weer op de rem te trappen want het is IENIEMIENIE dat kamertje. Er kan net een bed in en lopen kan dan niet meer dus is het bed elekronisch bedienbaar want het halve bed hangt soort van tegen de wand en je kan het naar beneden uitklappen als je gaat slapen want lopen is dan niet meer mogelijk, je kan dan alleen nog het badkamerTJE in .
Nou ja meer wilden we toch niet dus bed uit klappen en bed in. En toen?
MEN.. die buikpijn ……… eindigde op het toilet zeg maar en aangezien het toilet gewoon naast het bed is zonder muurtje alleen een dun glasplaatje en de rest open genoot G volop mee van mijn leegloop.
De stank was niet te harden ! Ik heb denk ik dik half uur op die pot gezeten en liep dus gewoon leeg !
Er was geen houden aan.
G zijn hoofd in het kussen proberen niets te ruiken en te horen (mission impossible) en ik groen van misselijkheid. Ik bespaar verder de smakelijke details maar echt romantisch was het dus niet, gelukkig kennen we elkaar door en door , je moet er toch niet aan denken dat dit je gebeurt op je eerste weekendje weg samen.
Nou dat was een leuk begin van de trip en denk maar niet dat er 1 miniscuul raampje in het Yotel is wat je  open kan doen ! NIETS dus je gaat lekker slapen in je eigen stank en nog erger die cabines zijn bloedheet ! Om kwart over 2 gingen we slapen (ik buikpijnvrij met een zeer opgelucht gevoel) toen was het spectacle ongeveer ten einde ! En om kwart voor 5 ging de wekker !
Uit bed naar het vliegtuig, geen buikpijn meer, alles ging goed op naar Stockholm !
De vliegreis was FAST, we hadden een geweldige piloot die ons vermaakte met teksten als ” welkom bij deze geweldige maatschappij en zoals u ziet hebben wij uiterst gemotiveerd personeel aan boord” Ook was een van de stewardessen Jari , gayer dan gay en geweldige kerel waar we echt mee gelachen hebben.
In 1 uur en 40 minuten waren we in Stockholm , daar konden we direct de Arlanda Express nemen die ons in 20 min naar Stockholm sjeesde. Het eerste wat opviel hoe clean die trein was en hoe mooi ! Niks geen grafiti, niks geen zooi, niks geen kapotte dingen, alles nieuw blinkend schoon en stoffen bekleding! Nou dat hoef je in NL niet te doen. De conductrice kwam kaartjes controleren en had haar 5 jarig zoontje mee die mocht kaartjes aftekenen ! Unthinkable in NL .
We zaten daar en hadden het idee in de Millenium serie te zitten vanwege het taaltje !
We stapten uit de Arlanda kwamen het station uit en daar recht voor onze neus lag het Nordic Light Hotel ! Kwestie van de straat over steken en je was er .

Wij het hotel in, prachtig hotel overigens  , kregen onze pas voor kamer , naar boven, deur open : lag iemand in bed ! Oeps kan gebeuren naar beneden, oeps sorry ja nieuwe kamer , weer naar boven, deur open: weer een bezette kamer !
Weer naar beneden en toen gezegd dat we nu niet meer amused waren , kregen we een upgrade naar een suite ! Nou dat vonden wij niet erg en zeker niet toen we de kamer zagen !
Jeetje GROOT, 2 bankstellen, een bed van 2,20 breed met wel 10 kussens .
En huge tv screen. Dus: Vergeven !  We ploften neer en togen naar beneden voor koffie . Het was toen rond half 10 in de ochtend ! Koffie en naar Formex met de trein.
Hele dag gelopen tot 16 uur toen waren we kapot van de kilometers, de reis, het weinige slapen en het is heel raar om het om 15-16 uur donker te zien worden , voor je gevoel is het dan een uur of vijf zes in de avond .
Dus terug naar het hotel met de trein , daar in bad ploffen en zien waarom je zo ongelooflijk pijn aan je voeten had: mega blaar onder de voet . Na het bad op bed liggen en BAM daar was ie die migraine !
En ……of course alles meegenomen overal aan gedacht behalve aan pijnstillers ! G naar de apotheek en daar blaarpleisters en brufen gehaald.
Die avond 3 brufens tot me genomen maar niks het ging niet voorbij het zwakte het alleen iets af.
Met die blaar en onze gruwelijke oververmoeidheid was er toch geen beginnen meer aan nog iets te ondernemen en dus sloten wij ons in de hotel kamer op met roomservice (uitstekend gegeten overigens ! ) Volgende ochtend blaarpleister erop en gaan met die banaan want de winkels zijn lekker open op zondag van 12 tot 17 uur en we wilden ook nog wat van Stockholm zien, 10 uur aan ontbijt en om half 11 gingen we op weg.
Nou we hebben kilometers gelopen, het oude Stockholm bezocht met het paleis en al die toeristen winkeltjes, toen richting de winkelstraten , nieuwe blaarpleisters en sokken onderweg gekocht en meer pijnstillers geslikt want inmiddels hadden we beide hoofdpijn. En dat kwam denk ik door de enorme hitte in hotel en winkels .

Buiten was het niet eens zo koud, rond het vriespunt en hele dag lichte sneeuw. Ik snap nu waarom die Zweden allemaal in een lichte kleding lopen ze hebben nl allemaal super goede jassen ! Dus binnen hoef je niet dik aan te zijn je doet die jas aan en buiten heb je het heerlijk. En ze zijn geeneens zo dik die jassen. En leuk, dus besloot ik dat ik ook zo’n jas wilde…..het prijskaartje maakte dat ik anders besloot 800 euro voor een jas vind ik beetje overdreven , beetje veel overdreven ! En gelukkig maar want eenmaal thuis ging ik even internetten en je kan ze hier voor rond de 260 euro krijgen omdat ze voor de helft zijn maar  voor de volle prijs dus nog veel goedkoper als in zweden!
Besteld dus , echt ik vind m onwijs ! Heel hip stockholm loopt met die jas en wat ook opviel iedereen heeft enkellaarsjes met veters en skinny broeken das echt DE look daar.
En ik begrijp nu ook waarom niemand daar uggs draagt want je glijdt dan echt door de sneeuw er is niet mee door de sneeuw te lopen ! Dus next time andere schoenen !

Enfin ik zag de mooiste winkels , de mooiste kleding maar vond het ook wel erg duur ! Verder vergaapte ik me in mooie woonwinkels en deed ideetjes op. We kochten nog wat leuke kleine dingen voor thuis bij Granit , leuke woonwinkel. Soort Zweedse Xenos maar dan honderd keer mooier !
Het was echter al snel half vier en toen gingen we weer op weg naar vliegveld. En dat ging niet van een leien dakje, vertraging door sneeuw , vertraging door storm in A’dam. Enfin we gingen op weg en de landing was allerminst prettig , het schokte en zakte als een gek het vliegtuig door de wind en uiteindelijk stonden we misselijk aan de grond waarop g zei “ik dacht al bij vertrek dit gaat niet goedkomen met dit toestel de lucht in” Ik zeg “hoezo dat dan?”Nou zegt ie “het toestel heet M” (naam van de exheks)
Oeps , nou idd dan mogen we ons gelukkig prijzen heelhuids te zijn aangekomen!
Op naar huis waar we meteen in jogging ploften ! De kids waren reeds thuis en blij dat wij er ook weer waren.
Moe en voldaan met blaar in de bank , beentjes omhoog.
Even kijken in agenda wanneer we weer naar Stockholm gaan , IK WIL TERUG !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stockholm: schoon, mooi, vriendelijke mensen,  mooie winkels, prachtige gebouwen, lekker eten, heerlijke sfeer, groots wijds, hip, gezellig, warm, LOVE IT !!!!!!!!

19 thoughts on “Stockholm

 1. super! en dat yotel, vorig logje, nog nooit van gehoord hahaha ik loop ook altijd ZO achter. ik vind 260 euro namelijk ook nog vies veel voor 'n jas ^^maar klinkt goed, op wat blaren en hoofdpijn en leegloop na hahaha, scandinavië is mijn droombestemming ook, wil er zo graag nog eens heen en nog liever wonen! ^^

  Like

 2. Ohh ik wil ook weer terug (was er vorig jaar voor werk)! Net een weekendje Kopenhagen gehad ook erg leuk 🙂 Maar mocht je weer naar Stockholm gaan laat het me maar weten nog wel een tip!!

  Like

 3. mooi he Stockhom, ben der ook geweest, Nikki heeft der een half jaar stage gelopen, ik vond Gamla Stan geweldig het oude gedeelte. En de mensen zijn kei vriendelijk ook in de winkels, das gewoon genieten. Hoop ook nog ooit es terug te gaan om nog meer van Stockholm en de stadjes erom heen te kunnen zien. En klopt alles schoon daaro , heel veel kunst aan de muren in de metro stations, heel anders dan hiero. Lieve groetjes Jacky

  Like

 4. TIP: volgende keer het Sheraton nemen: ideaal, netjes, ruim en op (overdekte) loopafstand van de incheckbalie!Stockholm… sjucht… laatste keer dat ik er was, was ik zwanger van puber… tijd om terug te gaan dus:)

  Like

 5. Hehe…UGGSvrij=blaarvrij…gegarandeerd!!!Ik wik WEL naar Stockholm…Ik wil NIET naar Yodelahietietèl dus…Leuke collages, was lang geleden dat ik echte foto's bij je zag…maar je hebt de boel weer goedgemaakt hoor…hihi…Warme knuf, ook voor G. hè…die moet toch heel wat pikken/snuiven van je….Margot

  Like

 6. Dus nooit naar Yotel… Fijn dat Stockholm zo mooi was en dat je er gewoon even uit was. Dat werd tijd na al die maanden (jaren) ploeteren. En maar goed dat je volgende vakantie ook al gepland is, anders ren je maar door.Hou je taai meis…

  Like

 7. Stockholm is geweldig! Wij (Collega en ik + groep plegen) waren er ooit in mei, toen het 30 graden was… Zou ook zo weer terug gaan, om eens rustig alles te bekijken. Fijn dat je, alles bij elkaar, toch een leuk, lekker weekend hebt gehad, op de buikloop, hoofdpijn, naam van vliegtuig, storm en blaren na…

  Like

 8. Ik nog tegen Ed zeggen als we naar Italie gaan lekker op schiphol slapen ?… niet dus. Stockholm staat al meters hoger dan andere steden op mijn lijst van stedentrips gaat goed komen denk ik. Lijkt me zo'n gave stad . Leuk dat jullie ondanks alles het heel fijn hebben gehad. Knuf Leni

  Like

 9. Oooh, en daar mag ik deze zomer heen! Naar vrienden van ons die daar voor drie jaar wonen, dus ik krijg nog inside-information ook :-).Goed om te horen dat Yotel dus niks is, ik zat ook aan te denken omdat we om 7.00 uur 's morgens al vliegen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s