Mag de kraan uit ?

Wat een K weer zeg , van mij mag die kraan dicht, laat het maar eens heel goed gaan vriezen.
Lekker koud , zonnetje erbij en gaan met die banaan , winterweer.
Dit kwakkelweer ben ik beu hoor.

Verder eten wij patat vanavond, lekker verantwoord, althans de kids eten patat omdat ze me zowat smeekte voor patat ! Daarom dus.
Nou das goed mama eet aubergines ! Ik ben een aubergine verslaafde kan ik wel melden.
Ik kan echt ELKE dag aubergines eten en dan word ik het niet zat.
Een keer toen we in Turkije op vakantie waren , in een ander leven was dat toen we nog tijd hadden voor vakantie duhhhh, waren we in het Rixos hotel in Bodrum.
Mensen dat is HET PARADIJS ! Dat is zooooooo mooi, zoooooo lekker eten, zooooo genieten (hammam, massages etc) en nog heerlijk weer ook , elke middag kwamen ze je zonnebril poetsen aan het zwembad, gruwelijk decadent gewoon . Eens per week een white Island Party ! Ohhhh dat was gaaf zeg, iedereen in wit , het eilandje wat in zee ligt helemaal wit en feesten tot diep in de nacht .
Echt geweldig was het , nou daar zaten wij twee weken . En twee weken lang at ik daar elke ochtend, middag, en avond AUBERGINES !
Lekker ! Echt goddelijk lekker, Turken kunnen onwijs lekker koken !
Die aubergines ik weet niet wat ze ermee gedaan hadden, gefrituurd/gegrild/gebakken???  , dreven in een soort van olijfolie , waren heerlijk.
Ik dacht er serieus over na de kok te ontvoeren naar NL en onder dwang elke dag aubergines te laten maken want ik kon me na die twee weken niet voorstellen , hoe ik nou verder moest leven zonder dat gerecht.
En geloof me ik heb het echt wel tig keer geprobeerd bij al het personeel daar om het recept te krijgen maar ze praten geen woord Engels en mijn Turks is niet zooooo zeg maar.
Dus ik ging naar huis en droomde nog weken van die aubergines. Inmiddels is het Rixos Bodrum geen all inclusive meer en is er veel veranderd anders was ik echt nog teruggegaan.
Ik heb zelf nog van alles geprobeerd maar tis me niet gelukt ze zo te krijgen .
Thuis snij ik aubergine in blokjes bak het in de olijflolie van Stonewall Kitchen (roasted garlic) gooi er extra knoflook door peper en zout en laat het lekker doorbakken .
Ook lekker is : in dikke schijven, frituren, dan laten uitlekken, in ovenschaal. Ondertussen bak je in olie uien dan blik tomatenblokjes erbij  in pan met veel knoflook (sap eruit laten pruttelen), dit gooi je over je gefrituurde schijven en dan nog half uurtje in oven met kaas erover .
Nou genoeg over eten.

De kids hebben toetsweek hier. Dat betekent leren, leren en nog eens leren ! En elke avond : laptops, ipads, telefoons inleveren (anders gaan ze veel te laat slapen) . En constant kijken : leren ze ook , moet je helpen (overhoren) , motiveren !
En geloof me ik ben ook blij als deze week weer voorbij is !
Alles is anders, ze zijn stervens vroeg thuis, de een zit hier de ander zit daar want samen op een kamer kunnen ze niet goed leren, dus sta ik mijn slaapkamer af elke dag zodat er eentje daar kan zitten want met zoveel mensen in huis is de rust ver te zoeken. En is het best moeilijk voor ze om de concentratie te houden. Er rennen namelijk nog andere kinderen rond die geen toetsweek hebben . En dan heb je best een groot huis maar is het nog zoeken naar een plek voor al die kids om in rust te kunnen leren.

9 thoughts on “Mag de kraan uit ?

  1. Het eten is een van de redenen dat ik inmiddels ook verslaafd ben aan Turkije. Ik kom er slanker vandaan als dat ik er heen ga (als je de zoete toetjes tenminste laat staan) En niet alleen voor het eten wil ik steeds terug, maar ook om Rachid: gouden handjes tijdens de massages in de Hammam…Is het al 10 mei…?

    Like

  2. Het klinkt zo lekker dat ik het een keer ga proberen! Moet ik natuurlijk eerst zo'n fles olie bij jou bestellen ;-)En ik had helemaal zin in Turkije tijdens het lezen….. tot je schreef dat het nu anders was. Kak.

    Like

  3. nou, als ik iets niet lekker vind! maar mss moet ik ze eens anders klaarmaken dus.. ^^toetsweek is het overal, die erme kienders! zelfs in groep 4 begonnen ze deze week met eerst een cito en toen een tafeltoets #gekte

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s