Maandag met de kids

Bij de ortho

” zo dit is wat we noemen een zwaar geval “
ik kijk de man aan en hij vervolgt
“ja dit is een heel serieuze overbeet zo zien we ze niet vaak, zo erg”
ik kijk naar mijn kind en denk oké die komt ook bij haar wel binnen
“dit noemen we een ernstige overbeet “
jaja nu weten we het wel
maar nee de man wil het ons echt goed duidelijk maken dus komen de foto’s en de afdrukken erbij en idd tis een ernstige overbeet van 1,5 cm !
De blokbeugel wordt ingedaan, dochter moet even oefenen met in en uit halen en dan komt ie naar me toe.
Pijnstillers, want zegt ie de kaakspieren worden nu opgerekt en dat gaat heel veel pijn doen met zo een grote overbeet , ze moet het ding dag en nacht inhouden ook met eten etc want hoe sneller ze went hoe beter natuurlijk . En we moeten weten dat ze nu geen snijvlak meer heeft aan haar tanden want daar zit die blok dus moet alles heel klein gesneden worden appels, vlees etc .
Kind was best opgewekt over het feit dat ze een beugel kreeg maar nu ze hem in heeft kijkt ze best beteuterd en praten gaat haast niet .
Kwestie van wennen !
De onderkaak moet naar voren komen , dat duurt lang ! heel lang .
Het kan allemaal sneller en eenvoudiger maar dan moeten er kiezen getrokken worden, dat hebben ze bij mijn oudste gedaan en dat helpt echt , alleen dan veranderd je profiel , en ik vind bij mijn zoon dat het er niet beter op geworden is dus ik wil dat echt niet bij dochterlief !
Profiel is ook belangrijk !
Bij het weggaan zegt de assistente nog even “zeg eens Mississippi”
Mission impossible ! met een mond vol ! al slissend komt het eruit .
Thuis
Zoonlief is vroeg thuis , staat eieren te bakken en begint over de Xbox die ik verboden heb door de week ! Hij vind het echt onterecht en wil weten wat hij dan kan doen
Nou een boek lezen opper ik.
Dan spreekt ie de magische woorden:
“das echt iets voor jullie generatie ,de veertigers, maar vraag maar eens bij ons in de klas wie er een boek leest , das er maar 1 en die is zwaar autistisch , jullie generatie moest wel lezen want er was niets anders “
Ik kijk hem aan , mijn bek valt open, wordt ik daar even neergezet als een vooroorlogs steenoud wijf ?
Ja dus , slik.

23 thoughts on “Maandag met de kids

 1. haha zit nog even te schuddenuiken om een uur snachts met dat antowoord van je zoon. … en die beugel die kennen we hier ook.. het toverwoord: hardop lezen dan praat je snel heel goede ermee maar t blijven ondingen al helpen ze wel.. gr. desiree

  Like

 2. ik had er ook een … wat een pijnlijke aangelegenheid was dat zeg… iedere keer als ze dat ding aandraaiden lag ik in de vernieling… een troost… ik hoefde alleen maar s'nachts Jealine

  Like

 3. Naja… Een béétje gelijk heeft je zoon toch wel? Tenminste.. Ik voel me soms 21, maar soms ook inderdaad dat vooroorlogse wijf, zeg maar.. Jij niet? Ghehehe..

  Like

 4. Hi thanks for popping by, you asked about the wallpaper…all from a store called B&Q here in the UK their own range, paste the wall not the paper so really easy to put upHope that helpsX

  Like

 5. o boy, die vreselijke blokbeugels! mijn tweede had 11 milimeter, dat is in 10 maanden te doen. Madam droeg m echter zo minimaal dat we ruim 2 jaar tegen dat ding hebben aangekeken!!!! en ruzies! pffff.n u heeft de volgende dochter ook zo'n fijn ding. en alles herhaalt zich; kind naar school, bakje met beugel nog op het aanrecht, als ik niet oplet zit dat ding helemaal niet in haar mond. ik kan niet wachten op de slotjes!

  Like

 6. vreselijk naar van die beugel zeg.. heb zo'n meelij met 't kind! hoop dat 't snel went en meevalt!!!lezen dan. ik ben ZO BLIJ dat mijn kind graag leest en dat ze tegenwoordig ook eindelijk beseffen (op school) dat ze daar hard aan moeten werken om lezen populair te maken weer, want idd.. er is zoveel (interactiefs) te doen, waarom zou je lezen?kind heeft al z'n leesheldenoorkonde, actie van de bieb overigens, spaart stickers in z'n superheldensuperweetikhetboek (ook bieb) en op school werken ze met strippenkaarten, stickers en zelfs kadootjes! dat laatste vind ik omkoperij, ben ik 't ook niet mee eens, want dan gaan ze lezen voor de kadootjes, heb de juf er al op gewezen en ga ik morgen (10min.gesprek) weer doen, MAAR.feit is wel dat mijn kind graag en veel leest. en jong geleerd, oud gedaan.succes met zoonlief! zijn er voor zijn leeftijd ook niet boeken die als 'cool' beschouwd worden? voor joon zijn dat de geronimo stiltons, vreselijke boeken, maar lezen is lezen. ^^

  Like

 7. Sinds ik gescheiden ben heb ik geen x-box, playstation, etc. in huis. En ik ga het ook niet kopen. Met mijn drie jongens was het een paar maanden afzien; veel ruzie, verveling en geklaag. Maar tadaaaaa…ze lezen weer, spelen weer buiten en zijn inmiddels dol op tekenen en schilderen "om even tot rust te komen"!!!!!

  Like

 8. Mijn broertje had vroeger ook zo'n beugel. Ik zie nu nog voor me hoe hij keek de eerste dag dat hij 'm inhad. Zo zielig.Maar die heeft me nu een paar mooie tanden in zijn knappe hoofd staan. Is het echt waard geweest.En die zoon van jou tsssss, ik als 34 jarige lees ook en vroeger had ik ook al een spelcomputer hoor, een heuse commodore 64.Toch wel een beetje een (domme) puberale opmerking hoor jongen. Je zou eens wat meer moeten lezen. 😉

  Like

 9. Allebei herkenbaar, dochter die eerst 'graag'een beugel wilde, want ze wil zo graag een recht en mooi gebit. Maar nu kan ze niet wachten tot het klaar is. (Ze heeft sinds febr. de bovenbeugel en sinds juli de onderbeugel).Zoon en XBOX ook herkenbaar en maar niet snappen waarom en wat ze dan kunnen doen..

  Like

 10. goeiemorge:)Dewi heeft ook een blokbeugel gehad, en werd ook gezegd joh wat een overbeet. maar met eten inhouden?? Dan ging ie fijn ff uit. Oeh en een lading rietjes inslaan, dan kan ze drinken rietje door het gaatje voor en maar sloeberen. En klopt het duurt lang maar het resultaat mag er zijn. Wens dat moppie maar veel succes ermee van mij.Liefs Jacky

  Like

 11. hahahah laat je niet overhalen…houd die x box nog maar een dagje extra in de kast…ach arme kind met zo'n beugel. nouja alsie maar werkt.. maar ik hoop dat ze niet al te veel pijn zal hebben

  Like

 12. Oh da's best wel een heftige blokbeugel dus. Zo erg heb ik het ook weer niet gehad. Arm kind, en dan dat kreng van de assistente die haar leukste grapje uit de kast moest trekken… om over balie heen te halen, die doos. Nou goed, laten we hopen en bidden dat het gaat werken en dat ze met een mooie rijke kerel trouwen kan, dan weet je weer waar je 't voor gedaan hebt!

  Like

 13. Tsja, zo wordt je er even heel duidelijk op gewezen, dat je ouder bent…maar dat wil niet zeggen, dat je als jongere geen boek hoeft te lezen, écht niet. Die Xbox kwam bij mij nog even wat langer niet aan, met zo'n opmerking. Wat denken ze wel niet, die jeugd van tegenwoordig. Af en toe komen die pubers van mij (16 en 12) ook met zulke opmerkingen aanzetten…en dan sta je even met je mond vol tanden (zonder beugel, dat hebben wij (meestal) dan weer niet. Ik zou jouw zoon verplicht de hele Harry Potter serie laten lezen ;-)Succes met je pubers!Liefs Inge (enneh, wij lezen gewoon door, hoor, ook al zijn we 40-ers)

  Like

 14. Ach gossie, die N… , ik moet erg lachen om de reactie Leni met onze lieve Heer…En dan over dat lezen, echt iets voor 40-gers? Komen wij van een andere planeet of zo? Hier ben ik trouwens ook zo'n beetje de enige die leest, nu ik erover nadenk… hier worden vooral films gekeken door de mannen… Moet wel lachen over hoe je het allemaal weer opschrijft…

  Like

 15. Hier hebben ook beide dochters een blokbeugel gehad. Oudste had ook een ernstige overbeet en deed hem alleen uit met eten (is echt beter hoor, het wordt er niet smakelijker op…) en was er met 5 maanden vanaf. 1e dagen wel even een bakje of doekje onder het mondje houden want ze kwijlen wat af…Zoon van jou is gek 😉 mijn meides (17 en 14 en beslist geen autisten, weirdos of nerds..) zijn dol op thrillers, hoe enger hoe beter… Laat zoonlief eerst een flink eng boek lezen en daarna opnieuw oordelen.Succes!

  Like

 16. Doe beugel van dochterlief in, dan valt je mond niet te snel open…En hoe dikker het boek, hoe harder je ermee kunt slaan…zijn ze toch nog ergens goed voor!!!…haha…maar niet tegen die naoorlogse gast vertellen hoor….(en duik dadelijk weer lekker in mijn thrillerboek)….Knuf, Margot

  Like

 17. van het ene beugelbekkie tegen het andere…"alles voor beauty babes";)…nee sneu voor 't meiske, als alleen de pijn die er blijkbaar gaat ontstaan tot het minimale kan worden beperkt, en tja mam, dan moet er af en toe een extra cadeautje tegenaan he ;).Mijn kinderen zijn DOL op boeken, en toch echt JONGER dan die "wiseguy"van jou…..offfff ligt dat dan toch weer aan die rare genen van ons??? OERMENSEN:DX

  Like

 18. haha, steengoed weer Floor. En wat sieluggg voor N. Heb echt met haar te doen! Ze is al mooi, maar ze wordt nog veel mooier straks met haar mooie tanden. Geef haar maar een dikke knuffel van mij!

  Like

 19. Ja tis slikken als "oma"he. Maak het dagelijks mee. We komen van de vorige eeuw dat zal het zijn. En echt bij dochter Arnica smeren en in nemen helpt. We hebben hier ook die blokken gehad. Tis echt afzien maar ja alles beter dan dat het lijkt op onze lieve heer is langs geweest en gewoon in een keer al die tanden in dat mondje kwakte. En je wilt ze toch wel aan de man hebben niet waar 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s