Mij

Oma is uit bed hoor .

Ik werd wakker met hoofdpijn en niet eens: 1 slok, niet 1 slok wijn of andere alcoholische dranken genuttigd ! Nou als je nu ook al een kater krijgt van cola light……..
En dan komt het moment dat ik UIT dat bed moet , ten eerste omdat ik heel heel nodig moet plassen , dus schuif ik in mijn uggs pantoffels en strompel naar de wc.
Strompel ja , alles piept en kraakt en is zo stijf als een hark !
Ik plof dan met een smak, ogen half dicht, op de wc , doe mijn ding, strompel terug naar de slaapkamer , denk aan de twee treden die ik moet nemen en strompel al piepend en krakend weer mijn bed in om even bij te komen van deze survivaltocht en goed wakker te worden .
Want het duurt even hoor , ik ben wakker maar ook weer niet !
Dus ik lig in dat bed , vraag me af waar ik zo stijf van wordt en waarom hoofdpijn ? Mijn ogen die willen ook niet echt open en voelen dik aan .
Ik rek het nog een dikke 10-15 minuten uit en dan moet ik dus toch echt dat bed uit !
Een kijkje in de spiegel, das schrikken ja , wallen , dikke ogen, hoofdpijn, krom stijf lijf ……..
G en ik vragen ons af hoe we dan over 10 jaar dat bed uit komen, of we dan überhaupt het bed uit komen of dat er dan een soort van takelmachine boven ons bed hangt die ons in verticale positie brengt .
Het is toch erg zeg, ik mis de tijd , de tijd dat ik fris en fruitig mijn bed uit sprong , kijken in de spiegel deed ik wel maar was eigenlijk niet nodig alles hing er toen bij zoals het erbij moest hangen, geen rimpel ,wallen , dikke ogen, ik kon meteen rennen , ik was meteen outdoor-PROOF , kon zo naar de bakker hoefde geeneens mijn haren te doen want die net-uit-bed-look was toen onwijs sexy ! Nu denk je dat ik net ben aangereden door een vrachtwagen , das echt andere koek !
Oh ik mis mij, mij van 29 jaar ! (de buitenkant bedoel ik dan en de goed geoliede onderdelen)
Maar ik moet wel heel eerlijk toegeven dat de mij van nu stukken beter in haar vel zit (tussen de oren bedoel ik dan he ) dan toen , ik ben meer mij dan ik toen ooit mij was .

18 thoughts on “Mij

 1. Je bent toevallig niet twintig weken zwanger van de derde in drie jaar, toch? Want ik voel me net zo. :-)Maar, je eindigt natuurlijk wel met de belangrijkste zin!

  Like

 2. Neeh ik zeg niets, straks kom ik morgen ook zo uit mijn bed: ik hou wijs mijn mond: ik eet massa zalm, olijfen en andere nuttige vetten om de gewrichten soepel te houden…. maar ik voel me tussen mijn oren dan ook geen 29, mijn jongste zei van de week nog, wat ben je toch nog een kind hahahah..Sterkte lieverd 🙂

  Like

 3. Ach als je straks op leeftijd bent en niets meer kan dan komt er zo'n jonge knappe strakke heer en die haalt je uit bed. Haalt een natte lap over je lichaam en dan wordt je in een stoel gezet voor het raam. Kan je drogen.. Dus dit is je vooruitzicht… Groetjes Pieternel

  Like

 4. Hahaha, die Lynda…….!Ik voel met je mee, ik kon dit stuk hebben geschreven zeg. Had ik maar het lijf van toen en het tussen de oren van nu….. maar gelukkig is je tweelingbroer nog heel blij met mijn lijf ;)Fijne zondag!

  Like

 5. ik mis die mij ook, vannacht weer maar paar uurtjes geslapen, want ziek kiend en dan voel ik me 's ochtends echt tachtig hahaha te erg.voor de rest zou ik ook niet terug willen, youth is wasted on the young!!!

  Like

 6. Tussen de oren is helemaal top, en de rest noemen ze volgens mij een "trage schildklier"Ik snap wat je bedoelt, (ook al heb ik andere dingen)ik mis die lenigheid van vroeger soms ook zo. Als ik nu mensen zie lopen die aan het oefenen zijn voor de 4-daagse, denk ik "Die zijn gek".. Maar zo'n gek was ik zelf ook ooit.

  Like

 7. Het verval zet door. Hier ook en ook ik wil weer het lijf terug van minstens 10 jaar terug… Maar idd, alleen het lijf, ik zit nu wel beter in m'n vel dan 10 jaar terug. En zo hebben we altijd wat… Pffft…

  Like

 8. Kijk FLoor…. ooit ging ik eens naar de huisarts en vroeg hem waarom ik dus zo uit bed kwam…. en hij vertelde mij dat als je ouder wordt er wat 'Opstartprobleempjes' komen… heel normaal maar soms mis ik ook die snelle mij 😉

  Like

 9. Neu hoor niks takel. Na de overgang kraakte ik lang zo erg niet meer. Nooit meer hoofdpijn ook zo iets tenzij avond daarvoor slemppartij was (1 glas wijn)Dus echt het komt goed. Schreef ik ook over foto's gewoon over tien jaar pas kijken . En dan denk je God hier zag ik er nog goed uit. Scheelt heel wat frust Hihi. Liefs leni

  Like

 10. Hoe je het beschrijft, dat zie ik dan weer als een film voor me hè? Maar geen paniek: die 2 treden in je slaapkamer, daar kun je nog altijd een helling van maken zodat je die makkelijk met je rollator kan nemen. Dus tegen die tijd dat je echt niet meer mobiel bent…..komt tijd, komt raad meid!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s