Heeeee ben ik weer


Met STOMHEID geslagen ben ik want zoonlief 15 jaar wil verjaardagsgeld op zijn rekening zetten dus vraagt of de bank al open is om half 9.

Ik zeg geef maar hier dan zet ik het erop van mijn rekening hoef ik niet te pinnen.
Zegt ie ……..(ga ff zitten allemaal )
WEET JIJ WEL HOE JE MOET INTERNETBANKIEREN ?
Nou ja zeg ik viel zowat van mijn stoel hier , die jongen denkt volgens mij echt dat ik niks weet ,dat ik van het stenentijdperk ben of zo !
Diezelfde jongen kreeg in december een brief waarin stond dat ie al 8x te laat op school was gekomen en dat dat niet geaccepteerd word en dat als het nog een keer voorkwam hij een vierkant rooster zou krijgen (dat is een week lang van 8-4 op school blijven ) en als het dan nog een keer zou voorkomen de leerplichtambtenaar zou worden ingeschakeld.
Nee daar zit ik op te wachten dat een leerplichtambtenaar mij komt vertellen dat ie op tijd moet zijn ! Dat weet ik zelf ook wel .
Maar als ze 15 zijn , 1.85 mtr , 87 kilo wegen en maat 47 schoenen hebben dan zet je ze niet meer op school af , dan gaan ze zelf ! Dus ik sprak een hartig woordje met hem (lees ik krijste dat ik dat niet accepteerde en dat ie toch zo onderhand eens verantwoording moest krijgen) en hij zei dat ie het begreep en zijn best ging doen.
Wat hij deed !
Hij kwam niet 1x meer te laat op school .
Krijg ik vorige week een brief van school dat zoonlief deze week een vierkant rooster heeft omdat ie tot en met december 8x te laat was geweest , lijst met de dagen erbij.
Erna is ie niet meer te laat geweest !
Dus ik heb gemaild dat ik het daar totaal niet mee eens ben , dat ze hem een vierkant rooster hadden kunnen geven in december dat ze dat toen niet gedaan hebben en dat je dan niet bijna 4 maanden erna met terugwerkende kracht alsnog een vierkant rooster kan geven !
Dat mijn zoon sindsdien wel heeft laten zien dat ie het begrepen had aangezien hij niet meer te laat was gekomen en dat ik dat ook niet echt een manier vind om kinderen die dan hun best doen te motiveren !
Ik ben (even voor de duidelijkheid) niet zo een moeder die meteen in de bres springt voor haar kind of ie nou wel of niet wat gedaan heeft , ik vind dat ze best gestraft mogen worden als ze zich niet aan de regels houden (doe ik ook thuis) maar niet 4 maanden erna !
Die kans hebben ze gehad in december, niet genomen , moet je niet na 4 maanden nog eens aankomen !
Gisteren kreeg ik dus een mail dat ik gelijk had !
Dus ik zeg tegen zoon wat zeggen we dan tegen je moeder ?

18 thoughts on “Heeeee ben ik weer

  1. haha nou ik hoop dattie zei vet of Tof van je mam, en je een dikke knuffel gaf maar eh.. t blijft een tiener he misschien is dat niet Cool. en je hebt groot gelijk hoor dat het er niet mee eens was.

    Like

  2. Hopelijk een dikke knuf (hoewel 15 jaar is dat meer een schijnbeweging) en een dank je wel.Wat raar dat school na vier maanden nog straf wil gaan uitdelen. Straf is bedoeld als maatregel/hint om duidelijk te maken dat het anders moet… en dat doet 'ie al!!! Naaah raar hoor, gelukkig dat je mailtje de boel recht heeft gezet. Hij zou anders van de weeromstuit weer te laat komen, want pubers houden/snappen logische akties…. maar niet van een onlogische blokweek!Groetjes, Collie

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s