Bah te zwak gewoon !


Ik zit mezelf te haten vandaag want behalve een stuk of tien baklava’s stouwde ik mezelf vol met nog meer eten ! zoveel echt dat ik er zelf gewoon misselijk van was. En ik kon niet slapen dus wat deed ik om 2 uur in de nacht : eten !!!!!!!!

Het was een ordinaire vreetpartij !!!!!! Niets meer en niets minder een vreetbui !
En die vreetbui was niet de enige die had ik al eens de afgelopen weken en dat lijnen ik kwam er niet echt in dus ging er niets af maar kwam er alleen maar bij.
En ineens is het zover: je bent weer dik , je voelt die ongelooflijke vetrol over je broek hangen, die kuiten die gespannen zijn, je kijkt naar je reet en denkt is dat allemaal van mij ???
GENOEG !
Ben het zat , ik heb de knop omgezet vandaag en niet maandag want dan weet ik dat ik het hele weekend weer VEEL TE VEEL eet en drink (wijn).
Dus vandaag , het is echt zo erg , ik voel me echt rot en daar kan niemand iets aan veranderen.
Ik voel me VET en dan voel ik me ROT en het ergste is dat ik het helemaal aan mezelf te danken heb, ik kan geeneens iemand de schuld geven, ik stopte/propte het heelmaal zelf in mijn mondje en slikte het door !
Oké mijn schildklier maar dat weet ik en dus weet ik ook dat ik dus minder moet eten dan ik verbruik want door die defecte schildklier verbruik ik niks tot weinig en dus moet je niks tot weinig eten !
Kilos die ik met heel veel moeite eraf heb gehaald door heel lang en heel streng te lijnen heb ik er in een paar weken weer gewoon aan gegeten !
Ik heb uitgerekend dat ik 15 weken heb tot de zomervakantie , 15 weken ! Das niks .
Dus geen tijd te verliezen ! geen tijd meer om om de hete brij heen te draaien ! Hoe dat dan moet in Parijs en Barcelona is me nog niet duidelijk maar ik mag daar niet door de mand vallen want ik kom er niet meer in erna.
En iemand wilde me wat duidelijk maken denk ik want ik zat net in bad
en van de 14 spotjes gingen er 4 maar liefst 4x aan en uit en bleven toen uit !
Zo van jij dacht dat ik weg was maar Snip en Snap die krijgen mij niet weg hoor !
Het is vast een pubergeest , zo dwars ! Man rot toch gewoon op zeg !
Mijn mantra is nu vandaag en de komende weken
YES YOU CAN !!! water floor water floor !!!

19 thoughts on “Bah te zwak gewoon !

 1. Dat is inderdaad een rotgevoel Floor! Hoe kwam dat nou? Raar hè, hoe als de rem er eenmaal af is, je moeilijk kunt stoppen.Ken je het boek Onrust en eten? Dat vond ik geweldig, en is ook toepasbaar op winkelen.

  Like

 2. uhm, water…en roze taart!!;)Niet zwak lieverd, menselijk! Uithuilen en opnieuw beginnen! We gaan morgen samen weer lekker verder! Neem het je voor…KIES VOOR JEZELF!!! Hou vol, jij kunt dit!!!!! ZEKER WETEN!~!!!! In Parijs kun je er om lachen!!dikke X

  Like

 3. Ik ken iemand die met acupunctuur die schildklier weer wat opvijzelde. Natuurlijk verloop is dat de kwaal erger wordt, maar daarmee wordt het proces omgedraaid…En ook: tanden poetsen als je iets wilt eten. Voel je de hand naar de kast gaan, trek een spurtje naar de badkamer en poetsen maar. Hierna heb je vaak minder zin de frisse smaak te bederven.

  Like

 4. hier ook een zwakkeling. was 10 kilo afgevallen in 4 weken..maar nu lukt t me maar niet om verder te gaan.. dus vandaag zit ik ook maar te kauwen op appels en moet ik weer gauw het vet en de koolhydraten laten staan…ik kreeg dieet cadeau van mijn pa(die zelf ook veel afviel daarmee).. Momentum..t werkte goed maar nu moet ik volhouden.. tis wel belachelijk duur maar ja ik ben al blij dat de eerste 10 kilo eraf zijn. mmaar goed zet 'm op he.. en trek je niets aan van de Viva.hoef je echt niet in van mij hoor..kilo's eraf of niet.

  Like

 5. Ieder mens eet, maar de ellende bij jou is dat je schildklier ervoor zorgt dat je overal van aankomt. Als ik een vreetweek heb, gebeurt er niks… Het is oneerlijk verdeelt in de wereld.Ik zal mezelf tot pillen vermalen en dan kan jij de rest van je leven mij 3x daags innemen…

  Like

 6. Ach meid toch, je bent soms zo hard over jezelf. Give yourself a break. Gisteren heb je genoten van je verjaardag. Alleen doordat je je schuldig ging voelen, werd het genieten van al dat lekkers een issue en kreeg je stress, waardoor je nog meer ging eten. Dat is toch zonde??? Je bent goed zoals je bent. En je wordt alleen maar beter. Heus!! Wees eens zo lief voor jezelf, zoals je altijd voor ons bent??? Hug! En goed van je dat je niet denkt, maandag begin ik weer, maar gewoon nu weer de draad oppakt. Chapeau! Maar maak van die draad geen zweep. Dat heb je niet nodig! Nog een Hug!

  Like

 7. Succes met het afvallen. Tip! Zet bijv. in je telefoon het zinnetje "Ik hoef niet te eten om gelukkig te zijn!" Kan uit eigen ervaring zeggen dat het heel erg goed werkt. Bij moeilijke momenten ff naar die zin kijken, een glas water nemen en dan is het goed!Claudia D.

  Like

 8. Misschien heb je hier iets aan:Ik ben bijna 2 jaar geleden ruim 10 kilo afgevallen en gebruikte als ondersteuning Kelp met extra lecithine van het Kruidvat. Ik slikte een dubbele dosis (op het potje staat 9 tabletten per dag maar ik nam er 18 dus 6 per keer).Ik had het idee dat het hielp en gebruik het nu nog steeds. Het kost bijna niets. Glazen potjes van het huismerk Kruidvat en het heet Kelp met extra lecithine, ondersteunt de stofwisseling, iets van Euro 2,39.Succes en toch een fijn weekend!

  Like

 9. Nee niet zwak hoor. Ik merk de laatste 3 weken ook dat ik loop te snaaien en te eten. En dan vooral dát wat niet goed is. Ik denk dat het echt komt doordat de winter zo lang duurt en ons lichaam op de een of andere manier daarop reageert met eten wat vet en lekker maar niet gezond is. Ik zit vanavond aan de sla in een poging om mijn trek in friet een halt toe te roepen…..je begrijpt dat ik daar reuze naar uit kijk…..not!

  Like

 10. Van een stille meelezer….Sterkte ermee! Ik weet hoe moeilijk het is!!Ben zelf afgelopen jaar 32 kilo kwijt geraakt en moet nu nog steeds er goed opletten. Zit er na een etentje zo weer 2 kilo bij, maar ben tot heden gelukkig wel zo streng geweest dat het er dan ook weer af moest. Ik ben toch te blij met die 32 kilo eraf.Ik heb trouwens het Cambridge dieet gevolgd (als laatste dan, heb er zeer vele gedaan) en dat is eigenlijk zonder koolhydraten en je hebt dan echt veel minder snaaizin!Je kunt ook zelf veel koolhydraten laten staan dat helpt ook voor het hongergevoel, maar het gaat niet zo snel…Gr Arianne

  Like

 11. balen balen, maar ja, alles is ook zo lekker. Gister PMO (van het werk gehad). alles goed maar er mogen wel een paar kilootjes af. alsof ik dat zelf niet wist want inderdaad over 15 weken is het weer vakantie…… Denk aan de Viva (huiver huiver) en kop op. Misschien helpt het een foto van een hele dikke (lees maatje xxxxxl) op je koelkast plakken. als je dan zin hebt in iets lekkers en je ziet de foto, dan laat je het wel staan. Doe er je voordeel mee. suc6

  Like

 12. Kom op! Gaat je lukken! En met mate eten kan ook lekker zijn en je voelt je daarna heppiedepeppie! En halogeenspotjes zijn nu eenmaal gevoelig voor vocht! En één glaasje wijn mag toch best als je je daardoor beter voelt, toch?Succes! Weg met die Viva! Gr. Marlies

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s