Hondencursus


Oké we hadden dus de hondenschool gebeld dat we priveles wilden want die van ons kon echt niet met andere honden, wij hebben een killer, geloof ons nou maar zeiden we nog tegen die mensen “Hannibal is een watje vergeleken bij onze Bink” !
We kijken dagelijks ook Cesar Millan op animal planet , the dogwhisperer das erg leuk om te zien !

De dogwhisperer van Hwijk vond het allemaal onzin privéles, hij zei gewoon naar de cursus te komen , hij had snel genoeg gezien hoe onze hond is …….
Zaterdag 11 uur, wij er om half 11 naartoe , we dachten die man die zal het zelf wel zien dat onze Bink/Hannibal echt privéles nodig heeft .
Ik hou van mooi en schoon , dit even ter informatie dus ik dacht ik ga naar de hondenclub, ik zag het helemaal voor me , een groot Piet Boon achtig gebouw met mooie grijs-witte houten hondenhokken overal voor the dogs, met een tuinman die daar het prachtig aangelegde hondenveld voorziet van mooie bloemperken en kortgemaaid groen gras, buiten onder een overkapping zag ik grote loungebanken met dikke witte kussens, dit prachtige Piet Boon clubhuis vol met trendy mensen als onszelf haha met allemaal lieve leuke honden , waar ze heerlijke cappuccino’s schenken , salades en healthfood kunt bestellen en waar je eventueel een pedicure kan krijgen als je even moet wachten ! En een soort van wasstraatje waar je hond doorheen moet zodat ie weer fris en fruitig na de les je auto in stapt.
Zo zou ik een hondenschool oprichten namelijk !
Komen we daar aan ………..een groot veld waar ooit gras op had gestaan nu vooral modder en zand , een vies oud vuil houten keetje waar ze nog net koffie en thee schenken en je een snicker of zo soortgelijk smerigs kan bestellen , overal verrotte oude hondenhokken en mannen type houthakker, verre van trendy, en dan hoef ik het woord verfijnd helemaal niet in de mond te halen ! Groot grof en boers dat zijn de woorden die in mij opkomen . En een hond vol zandpoten en modder die mijn auto binnen no time smerig had na afloop.
Ik had dus even nodig om te acclimatiseren zeg maar, ik moest even het beeld resetten in mijn hoofd en me aanpassen aan mijn omgeving ! en beseffen dat ik volgende keer met oude schoenen kleren ernaartoe moet !
The dogwhisperer nam Bink van ons aan liep het veld over naar al die andere honden en vooral langs de meest agressieve dominante honden ! Die vlogen meteen naar onze Bink en Bink die reageerde daar natuurlijk op .
De man kwam terug na enkele minuten met de conclusie :
 • zeer sociale, niet dominante, niet agressieve hond ! Het enige wat ie moet weten is wie de baas is en hij moet commando’s leren want dat kan ie niet.
Tuurlijk reageert ie op agressieve honden zegt de man maar dat moet ie ook hij moet zich verdedigen maar hij lokt zelf niet uit, voorbij is de aandacht weg dus niet dominant en hij kwispelt bij iedereen dus sociaal .
Ach……. smelt ……onze Bink blijkt gewoon een heel lief sociaal diertje te zijn , die andere honden moeten hem gewoon niet uitdagen ! Dat is het !
Ik zal het voortaan zeggen tegen al die honden eigenaars dat hun hond er zelf om gevraagd heeft moeten ze maar niet onze Bink uitdagen !!!
Grapje he mensen grapje !
Enfin curusdag 1 zit erop , we moeten nog heel veel oefenen , BINK-AF-ZIT zijn de dingen die hij moet leren voor nu ! Zit gaat uitstekend als je maar wat lekkers hebt en zijn naam is ook helft van de tijd geen probleem nu dat AF nog !
Zo en nu ga ik in bad voel me megasmerig van die zooi daar……….

23 thoughts on “Hondencursus

 1. Oh, Floor, bij een nieuwe inrichting van de wereld moet God jou en mij aannemen. Jij doet de ene helft inrichten, ik de andere. Gaat helemaal goed komen dan! 😉 Hopelijk heb je, net als wij, veel zon vandaag en loopt jullie Binkie ook te genieten van net lenteweer!

  Like

 2. Hahaha, wat kun je toch heerlijk vertellen….!! Jammer dat die mevrouw met die onuitspreekbare naam , je niet kent en dus goede raad gaat geven , foei , floor ! Het is wel dom van je , hoor , national geographic !! Hahaha, wat een muts!! Xxx n

  Like

 3. Whahahaha, wat een verhaal weer. Dat van die hondenclub had ik je wel kunnen vertellen want ik ben er ook met Jack geweest. Aan de andere kant ook weer makkelijk die keet, want je kan er gewoon met je modderschoenen naar binnen stampen. By the way, als de hond op het trainingsveldje poept moet je het zelf opruimen he? hahahaha

  Like

 4. Geweldig hè, die afleveringen van The Dog Wisperer. (ik zie trouwens ernstige overeenkomsten met de Nanny, oorzaak ligt bij de opvoeder)En dan die beschrijving van de hondenschool…gat in de markt, zeg ik.

  Like

 5. Lieve Floor.Koop gewoon een paar stoere laarzen, ouwe jas aan, dikke sjaal om.Ik ging met onze Bram naar een grote parkeerplaats en modderig veld ernaast, niks geen koffie of thee maar een dijk van een juf.Ook nog bij Gaus geweest, dit was welliswaar binnen, maar dat uur theorie daarna was voor de hond een ramp.Het is maar voor een paar weken, oke even afzien, maar het gaat echt om het resultaat.x Fon

  Like

 6. Dat wordt shoppen voor hippe rubberlaarzen ;-). En die trendy hondenschool, die jij verwachtte…dat is volgens mij een gat in de markt! Groetjes Es

  Like

 7. Ik las het niet helemaal goed!, dus dacht echt even in het verhaal dat er bij jou in de buurt een geweldige honden train ala Piet Boon centrum was.*ik kwijlde als een uhh hond!?* Maar nee dat kon natuurlijk ook helemaal niet, (maar wat een fabulous idee!!)Dus ook bij dit onderwerp moet je gewoon tegen het baasje van een andere hond zeggen. 'wat zegt dat over jou hond'!!!.xxx

  Like

 8. WAha pracht verhaal. Nou die honden mannen zijn altijd van het type stoer en niet om aan te gluren. En over die scholen maar te zwijgen.Super naam vind ik het. Kort en krachtig echt een naam voor een hond die gaat luisteren. Koop nou van die leuke kaplaarzen van die bekende naam of desnoods Dubarry hoor je er helemaal bij 😉 het komt goed …………

  Like

 9. Als ik bij je langskom zal ik onze liefogende droppie thuislaten, het monster is klein en gemeen en valt gelijk aan, dit komt door angst n.a.v. een slange beet, zoals Ceasar het noemt een hond in de rodezone hahahah… in tegenstelling tot jullie Bink, wat een stoere naam, ziet die eruit als een lammetjes maar heeft de mentaliteit gelijk aan te vallen. Waarom krijgen wij altijd de probleem gevallen hhaahah.. we hadden ook al zo kat: die viel ook gewoon buren aan hahahaha

  Like

 10. Het schijnt erbij te horen, honden en veel modder en zand. Snap dat ook niet maar je vertelt het weer heerlijk, juist helemaal van deze tijd. Fijne avond meidElise

  Like

 11. Jij, lieve Floor, bent zó NIET van deze wereld !!!!en bovendien is Cesar Millan op National Geographic, en niet op animal planet, dus je hebt al heel wat leer-afleveringen gemist !!Wàt zei ik ? …zo NIET van déze wereldo ja, ook op zondagmorgen oefenen met Bink èn ik zou zijn naam maar eens veranderen, bv in Kay……( advies van mijn zoon…speciaaltje voor jou, Floor-tje )

  Like

 12. Hahahaha, ik zie het helemaal voor me… acclimatiseren… hahaha en een kwispelende Bink…. Volgende week: regenlaarzen en een houthakkershemd ergens opduikelen??Oefense met Bink!!Fijn weekend, groetjes, Collie

  Like

 13. Je kan hier zo een film van draaien: ik zit gekluisterd! Het was natuurlijk ook raar dat in het bos het bij 40 honden goed ging en dat hij bij de 41e in z'n strot klimt: hondentaal! Je snapt er niets van maar onderling bij honden bestaat dit dus echt. Ik had het eens op het strand met 50 honden waarbij het goed ging en ik zie nr 51 uit de verte aankomen en wist dat het heibel werd: hij klom echt in onze Rob met als doel: Kill the dog… Veel plezier met de cursus; komt helemaal goed met jullie Binkie!

  Like

 14. Nou kom maar op met die hondenschool van je! Ik word meteen lid!! Stond je op je 1é cm hakken op het modderveld soms?? Woehahahaha, ik zie het helemaal voor me!Enniewee… wens je een lekker weekend & suc6 met oefenen!!Bisous!

  Like

 15. whahahahd aar stond je dan…..als een vlag op een strontschuit met je roomwitte Wedges van Fred…..niet meer doen 😉 had ik je kunnen vertellen…..ik was 2 keer de hannes met die puppies van ons…..Dus volgende week….met je wellies en sexloze parka!!!!!!:D

  Like

 16. Toen wij met ons kleine hondje (R.I.P.) ook naar hondencursus gingen, was dat ook op zo'n drassig modderig veldje. In de herfst ja. En het hondje was zo klein, die sleurde ik meer door de modder dan dat ze aport gaf. Na afloop duwde ik een modderig klompje in de auto die ik thuis eerst in de wasbak zette en er dan maar op hoopte dat ze weer wit werd… Maar meid, niet getreurd, het gaat helemaal goedkomen met Bink! Het wordt een schoothondje en daar kan Bob straks nog een puntje aan zuigen. Voor je 't weet eet Bink met mes en vork z'n bak leeg!

  Like

 17. Wat een heerlijk verhaal!!Succes met trainen van Bink en inderdaad…volgende keer maar oude kleren aan.Groetjes en fijn weekend,Marionhttp://sjonkehopstaken.blogspot.com/

  Like

 18. Hahahaha, zo zou ik een hondenschool er ook uit willen laten zien ja. Zullen we eens samen…….. ;-)Verder wil ik niet zoveel met honden van doen hebben hoor. Heb toevallig net ook een hondenblogje geschreven, hihi.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s