13 jaar

Pruillipje …

Met zus op de foto
Foto voor hyves , mascara babe
13 jaar geleden baarde ik een klein meisje, het was net een aapje zo behaard en echt het kind had gewoon lang haar bij de geboorte, die kon meteen staartjes !

Ze had boven haar billen een grote donkere blauwe vlek wat zo zei de arts eigenlijk alleen bij heel donkere of halfbloed kinderen voorkomt .
Het kind leek alles behalve een Nederlands-Frans meisje , ik werd in consultatiebureaus door Marokkaanse vrouwen aangesproken die vroegen of mijn man Marokkaans was want dat konden ze wel zien hoor aan het kind ! Ook ben ik in de stad heel vaak aangesproken met de vraag of ik mijn kind geadopteerd had (mensen zijn zo brutaal !)
Maar nee hoor , ze kwam uit MIJN buik , haar vader is Frans.
Inmiddels is deze dochter vandaag 13 jaar geworden en is ze niet bij mij maar bij haar vader, ik heb een kaart met ballon gestuurd en natuurlijk wordt haar verjaardag nog uitgebreid gevierd zodra ze weer thuis is . En nee, K, mocht je dit lezen : je krijgt geen piercing !!! Nee ook geen tattoo !!! En nee, ik heb ook geen Surinamer voor je in een doosje ! En nee je mag niet naar de disco nee ook al ben je nu 13 !!! NEE hoor je NEE !!!
Mijn puber , mijn ongelooflijk eigenwijze puber is 13 jaar geworden vandaag en het voelt echt of het gisteren was dat ik haar eigenhandig op de wereld zette , ik haar zo uit mij trok (de gynaecoloog stond in de lift en ik wist ik kan dit ook zonder jou ! ) en naar haar keek en dacht “huh is dat mijn dochter die kleine met die pikzwarte haren?”
Dagen heb ik gekeken en moeten wennen, want mijn eerste baby was kaal en nu had ik baby met pruik !
En K was nauwelijks baby, ze kroop met 4 maanden, ze liep met 8 maanden, haar eerste woorden waren ZELLUF DOEN niks mama of papa !, ze wilde niet gevoerd worden wilde zelf eten, ze wilde eigenlijk gewoon alles ZELLUF DOEN en nog steeds !
Inmiddels is het een puber, die willen sowieso alles zelluf doen denken zelluf ook alles beter te weten en trekken hele dagen pruillippen met panda ogen . Maar wat een beauty !!!!!!!
13 jaar al , jeetje mama wordt oud, mama heeft gewoon een 13 jarige prachtige dochter !!!!!!!
HIEP HIEP HOERAAAAAAAAAAAA

44 thoughts on “13 jaar

 1. Van Harte..met je prachtige (grote,eigenwijze,die-komt-er-wel..!!!)dochter.Mijn dochter werd ook met een grote bos pikzwart haar en een blauwe plek boven haar stuitje geboren.(paps heeft indisch bloed..)En ook mij werd gevraagd of ze wel mijn eigen kind was..??. Deze geweldig mooie dochter wordt as donderdag alweer 16 jaar..!! Hele leuke verjaardag voor julie allemaal.X!

  Like

 2. Hai meid, nog van harte met je dochter. Wat een herkenning weer hahaha .. van behaarde baby tot het zelluf doen hihi.Maar het wordt straks leuker hoor, echt. Effe doorbijten !En ik lees dat jullie een nieuw huisgenootje hebben ? leuk !Fijne dag, Elise

  Like

 3. Van harte met je 13 jarige dochter !!! Die van mij wordt alweer bijna 22 [ zucht ….] .Grappig om te lezen over die blauwe plek [http://nl.wikipedia.org/wiki/Mongolenvlek ]boven haar billen , nare naam heeft dat trouwens , dat had onze oudste zoon [ nu 27] ook bij zijn geboorte , en ook aan mij werd heel vaak gevraagd of ik met een buitenlander getrouwd was , hij heeft ook hele donkere ogen en donker haar , maar nee , ik ben met een rasechte Noord-Hollander getrouwd !Mij is toen ook verteld dat het vaak en bijna altijd alleen maar bij gekleurde mensen voor komt , je zou bijna gaan vermoeden dat er toch ergens ver weg ooit een voorvader met een tintje is geweest, want ikzelf heb ook geen kleurtje.Mooi meisje hoor , daar kun je nog lol aan beleven [ ha ha ha ] ! Dat wordt jongens wegjagen die straks in rijen van 3 voor je Hemelpoortje staan …!Groetjes , Annemiek

  Like

 4. ### Happy Birthday ### voor je mooie dochter …13 jaar mooie leeftijd ,misschien tijd dat g. vast begint met het bouwen van een groot hekwerk om jullie huis ….als je begrijpt wat ik bedoel….Groetjes Paula

  Like

 5. gefeliciteerd.. en wat is het toch altijd vreemd als de kinderen niet thuis zijn op hun eigen verjaardag…..jammermaar het wordt vast een knalfuif als ze weer thuis isgroetjesAnitahttp://alle-mooie-dingen.blogspot.com

  Like

 6. Van harte gefeliciteerd met je dochter! Tja, ik vond 6 al oud…En zo grappig: ik heb 2 hele witte, blonde kinderen met hemalsblauwe ogen…Lijken echt TOTAAL niet op mij; iedereen denkt dat ik de oppas of buurvrouw ben ofzo…en het buurmeisje lijkt op mij als 2 druppels water…."Verkeerd adres, ooievaar?????"

  Like

 7. goh die dochter van jou mag ook niks, geen tattoo, geen piercing zelfs geen grote zwarte neger in een doosje Tsssssss. Dat wordt dus weeeeeer een barbie Hmpf ;)K..GEFELICITEERD knappe meid (en de mama ook natuurlijk)

  Like

 8. Wat een PRACHTIGE meid! Ik loop schandalig achter met lezen van logjes. Héél hartelijk gefeliciteerd! En dat vieren komt gewoon goed!De kunst met zulke kinderen (of èn zulke volwassenen) is om bij alles wat ze vragen willen, eerst jezelf af te vragen of het de moeite waard is om ruzie over te maken, anders heb je alleen maar ruzie…….

  Like

 9. Gefeliciteerd…wel raar als ze er niet is lijkt me! Maar nog leuker om het straks te vieren als ze thuiskomt. En ja, meisjes van 13….lekker eigenwijs en zich afzetten tegen alles en iedereen, schijnt heel goed te zijn dat puberen voor hun ontwikkeling:) Lieve groet Jolanda

  Like

 10. Proficiat met je 13 jarige puber!!! En met recht mag je zeggen dat het een beauty is. Wij kregen ook een dochter met pruik, donker haar met blonde puntjes hihihi en als mensen haar zagen hadden ze het alleen maar over haar haar en ben haar snel een mutsje op gaan geven want er zat ook nog een heel kind onder. Misschien herkenbaar? Dochterlief heeft nog steeds een hele dikke pruik, vol dikke krullen en stijl en slag en zelf vind ze daar dus niks aan, helaas. Fijne dag en geniet nog even van de rust :)))lieve groet Brigitte

  Like

 11. lijkt me ook wel apart; als blonde moeder zo'n donker moppie baren (ik heb mezelf gewoon 3 x gekloond dus kan me hier niks bij voorstellen:-)en meisjes van 13,..tja, ze houden je van de straat. hier loopt er ook een rondhele fijne verjaardag gewenst als ze weer thuis is bij je!

  Like

 12. Van Harte Gefeliciteerd met je puberdochter…En ook al lijkt ze qua uiterlijk niet op jou…qua karakter wel??(zeg ik heel voorzichtig, maar denk dat jouw eerste woordjes ook "Zelf doen",waren…)Mascara…tja, de zwarte vegen zitten s'morgens bij mijn 12-jarige ook op haar wangen, want erop smeren kunnen ze wel…maar cleanen???…Maar ze is prachtig..ja, lijkt dus toch op haar moeder..Dag zus…lieve groet, Margotxx en nog 2 voor je dochterxx

  Like

 13. Van harte met je grote dochter, moet erg lachen om haar karakter maar kan me voorstellen dat het je soms tot wanhoop drijft.Het is een prachtige meid, hopelijk ziet ze in dat piercings het er niet beter op maken.( went dat nou ooit als je gescheiden bent, dat je je kinderen op zulke dagen niet altijd bij je hebt??)x

  Like

 14. Van harte gefeliciteerd met je dochter!!! Wat een prachtige foto's van je dochter!! Prachtige dame… daar mag je trots op zijn. Kirsten wordt over twee maanden dertien en is ook zo'n eigenwijs vlot exemplaar. Heel anders dan de oudste… maar wel een gezellige kwebbel…Groetjes, Collie

  Like

 15. Gefeliciteerd,13jaar! Ik dacht dat ik toen al wiste hoe alles en vooral ik zelf in elkaar zat.!! Niet dus. Ik had vannacht gedroomd dat ik een dochtertje kreeg, en het eerste wat ik zei: ze heeft geen rood haar! Haha. Ben toch altijd een beetje vanslag als ik dat droom, dan wil ik toch wel misschien een mama zijn, en ook als ik jou blogje lees, lees ik een hoop liefde…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s