Vandaag en morgen…

Ik moet er even doorheen, ik tel af , nog twee dagen !
Morgenavond breng ik ze naar hun pa
Dus nog even volhouden ……..
Middelste vanochtend:
” schrijf even een briefje voor school dat ik niet heb kunnen meedoen met de gymles al 3x omdat ik migraine had “
“Migraine? sinds wanneer heb jij migraine?” zegt g
“schrijf nou maar mama weet dat ik dat heb “
g schrijft niks , ik ook niet later want wij hebben nog never nooit gehoord dat zij migraine heeft.
“Bedankt he, nu krijg ik straf en krijg een vierkant rooster en dat is allemaal jullie schuld” krijst middelste
“Ik ga bij een vriendin wonen, dat mag van die ouders, die houden tenminste WEL van mij ” krijst ze er nog even achteraan
ZEN ZEN ZEN
En dan heb ik het niet over een slaapkamer waar een bom ontploft is, een kastje van haar beneden hier wat uitpuilt, een bureau van haar beneden vol troep met lege chipszakjes die op de grond her en der liggen , jassen die op de grond liggen, deo’s die hele dag worden opgespoten omdat puber geen zin in douchen heeft, haar onverzorgde uiterlijk, met deuren slaan, voetstampend naar boven lopen, fiets en huis sleutels die ze verliest, boeken van school die ze kwijt is , altijd commentaar en het laatste woord EN het feit dat ze roept dat ze een surinamer wil !
Daar hebben we het dan nog even niet over ….

21 thoughts on “Vandaag en morgen…

 1. Het is nuvrijdagavond en je hebt rust. Een week lang. Ik gun het je. Enne….. De taak van ons als ouders is het leven verzieken van onze pubers……… Ouders van vriend(in) is veel leuker, liever,aardiger. En die begrijpen hen tenminste……… Sterkte met je dochter.

  Like

 2. Ik heb wel eens alle losse zooi die lag waar het niet hoorde in een grote vuilniszak gedaan en bij de deur gezet.(Netjes hoor zodat er niets kapot zou gaan, dat dan weer wel……)Dat werd me uiteraard niet in dank afgenomen, maar het hielp wel.Voor een paar weken……..En een paar dagen niet douchen, is (in de zomer wanneer het warm is, dat dan weer wel…..) de tuinslang erop in een onbewaakt ogenblik.

  Like

 3. WHOOPS!!! deze bijna gemist…maar ehm…..waarom praat jij over mijn puubster???;)(behalve die opmerking over die surinamer….daar wist ik dat het NIET ovder de mijne ging ;))BIJNA MEIS BIJNA!!!

  Like

 4. chipszakjes, lege blikjes, s'morgens het bed niet uit kunnen komen, Die vreselijke Axegeur die uren blijft hangen, vastgeplakte gelflessen aan het kastje, schooltas, schoenen maat 46, schoolboeken die overal liggen, Ps controlers, sokken, t shirts, broeken, handdoeken.Mijn kind is dan wel geen Surinamer, maar is altijd in voor een logeerpartij(ook naar het zuiden).x Fon

  Like

 5. zo heel herkenbaar : ) al is dat exemplaar van mij altijd aan het douchen en gaat naar school in jurkjes, mantel tje aan, haar in de krulsjucht het zal ooit wel weer normaal worden ………………hoop ik

  Like

 6. Oh meid, het blijft jammer dat er bij de geboorte geen gebruiksaanwijzing achteraan gebaard kan worden hoe je met dit soort situaties om moet gaan. Je zou d'r bijna terugduwen in je baarmoeder…..maar ja, daar zit ze ook weer zo in de weg hè, kun je nog geen kant op…..

  Like

 7. Hahahaha, ik mag dan wel een ouwe tut zijn: DAT heb ik lekker gehad……en dan bedoel ik echt gehad!! Never, ever, ever again zit er hier iets in de puberteit.Nou ja, misschien ik, in mijn tweede jeugd, maar dan ben ik ook de baas….LOL

  Like

 8. Ja, pubers… écht een feestje hè, pfff… Dat lijkt me dan trouwens wel een voordeeltje van gescheiden zijn: dat je om de week een paar dagen van die koters verlost bent:-)Fijn en vooral RUSTIG weekend alvast, liefs Judith

  Like

 9. nou ja zeg…hèt idée….zulk gedrag, daar kan ik me dus ècht niets bij voorstellen. Helemaal niet zeg. Mijn kinderen doen zoiets niet hoor. Als je dat nou vaak genoeg herhaald, zoals ik dus, dan ga je het nog geloven ook.Succes meis…nog een dag en wat uurtjes…gr. Christina

  Like

 10. Oudste is rond de 14? Ik herken een aantal punten, lege zakjes op de grond, alles daar laten waar het valt en ook het niet kunnen vinden van een wasmand *zucht* OOIT komt het goed, toch? psst ook die van mij heeft een voorkeur voor een tint( is zelf een pindakaasje dus ook een tint maar gaat ook voor getinterterter Succes ermee liefs Brigitte

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s