Door de grond zak moment


Zaterdagochtend 9.45 uur rollen wij uit ons bed, de kinderen volgen een kwartier later en als een heuse familie Tokkie zit iedereen her en der verspreidt door het huis !

Sommige in pyjama , sommige in halve pyjama’s, sommige in jogging .
G en ik dikke ogen van de slaap, ongewassen, tanden niet gepoetst , wel 2 koffie achter de kiezen zitten vrolijk voor ons uit te ruften ieder achter zijn eigen computer in oude jogging, hij in teenslippers, ik in uggs pantoffels (totaal niet matchend met de rest van mijn outfit), ontploft haar, kwijl nog op de kin van het slapen , ik met heel erg vet haar, vrijdag nl te lui geweest om het te wassen, en echt de oudste vieste jogging die ik in huis heb die eigenlijk de prullenbak in moet maar ik ben er zo aan gehecht !
Verder de staat van het huis : bank ontploft want alle kussens door elkaar daar lagen we gisteravond nog in , lege chips zakken op de salontafel, borrelnoten , keuken: aanrecht nauwelijks nog zichtbaar van de ontbijttroep, keukentafel: kranten, ontbijttroep en enkele ongewassen onverzorgde kinderen en tussen die bende renden onze twee franse bulldogjes al scheten latend doorheen (dat doen die namelijk heel veel : schetenlaten) .
Get the picture ???
EN TOEN GING DE BEL !!!!!!!
En ik zei tegen g aangezien ik er echt niet deurwaardig uitzag ga jij even kijken zal wel post zijn of pakket of zo……ik bleef vrolijk stinkend zitten achter mijn computer (er viel niet 1 kwartje, er ging geen belletje rinkelen!!) en ineens : staat g voor me , en geloof me wij begrijpen elkaar zonder woorden, vooral als ie boos is !!!, met klanten achter zich , dus praten is ook geen optie op dat moment maar ik wist: die is not amused !!! En ik ook niet want ik had maar 1 sec nodig om te beseffen hoe ik er bij zat en hoe het er hier uit zag !!!!!!
MISSES TOKKIE OF MA FLODDER zijn er niets bij !
En ik keek hem alleen maar aan en hoopte op begrip, wat hij niet had hoor, nee totaal niet, hij gunde mij geen 5 minuten om even naar boven te glippen en me toonbaar te maken , nee hij liet mij mooi staan daar als ma Flodder .
Ik siste enkele kinderen toe en draaide me met mijn vriendelijkste gezicht om naar de klanten.
En dus stamelde ik wat van “oeps totaal vergeten en sorry voor de puinhoop en hoe ik erbij loop en o jee ik was het helemaal vergeten ” , pffffffff…. zo’n ik kan wel door de grond zakken moment was het !!!
Maar ik stond daar dus en had gewoon geen keus praatte zoveel mogelijk zonder uit te ademen bang als ik was dat de mensen tegenover mij mijn ochtendmeur zouden rieken en ohhhh waar is mentol als je het nodig hebt ?
Enfin de klanten gingen tevreden weg, gelukkig waren ze onder de indruk van het huis en keken ze meer naar het huis dan naar ons , zagen ze niet de blikken die g mij toewierp terwijl hij de zooi in de keuken bijeenraapte.
En hopelijk hebben ze me niet geroken ! het hoeft denk ik geen uitleg dat er niemand in dit huis blij was met mijn actie, ik vergeet nl nogal eens afspraken en vooral in de weekenden (zo zen ben ik dan !!!)
Maar we hebben het overleefd ik heb er het beste van gemaakt en was zeer charming want als je het niet van je looks moet hebben moet je het toch ergens van hebben pffff kuch kuch.
En g die heeft me weer vergeven maar eist dat ik voortaan niet meer alleen op mijn papieren agenda vertrouw maar wil dat ik dat soort dingen in mijn iphone zet met een waarschuwing !
oké oké ik zal het proberen te onthouden !! heb ik hem beloofd…
En ik zit inmiddels fris gewassen, schoon haar, gepoetste tanden, splending outfit hier achter mijn computer maar dan gaat die bel niet !

35 thoughts on “Door de grond zak moment

 1. dit zijn de stukken waarvoor ik al die andere onzin die je schrijft voor lief neem. :-)Geniaal geschreven. Ik zag het helemaal voor me. Ik rook het als het ware. Wat een supergoed en leuk geschreven verhaal. Puur entertainment !! Jealine

  Like

 2. Wat ben je toch een lieverd….de meiden zo verwennen….!!!Happy Valentine lieverd !!…love love love Ria………………. ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ …… ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ … …. ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ …..

  Like

 3. Hahaha geweldig!Ja op dat moment niet , maar goed de volgende keer zien die klanten je helemaal op en top dus zijn ze t zo vergeten enne.. zij staan vast ook niet op zonder kreukels en zo.

  Like

 4. Zulke momenten vergeet je liefst zo snel mogelijk hè!!Ik had het laatst ook hoor…ik ben niet het gezegende type van s'morgens het bed uit handen door je haar en hup het zit goed…nee ik moet elke dag de krulset erin hebben gehad voor het een beetje zitten wil.Manlief had gezegd dat zijn collega vroeg (lees 08.00) zou komen voor onderhoud aan de ketel.Je wil dan toch een beetje indruk maken en ja haar…malief weet niet altijd wat hij afspreekt, want ik zat nog pontificaal met de krullers in toen de goede man binnen gelaten werd door manlief.Dus ja…ik kan me voorstellen hoe jij je gevoeld hebt.Fijne zondag..en nu maar wachten op de bel hè!!lieve groet Carla.

  Like

 5. Oeh, en ook woehahaha!Waarschijnlijk is het voor de 'klant' een feest van herkenning (althans dat hoop je dan). Waarschijnlijk ligt bij hun thuis ook nog alles overhoop en staan ze nu kittig in jouw huis. Je bent ook maar een mens!Maar ik begrijp wel hoe je je voelt.

  Like

 6. Ow….hahahahaha….kijk hier kan ik nou zo van genieten hè….van andermans ellende. Ik durf het bijna niet te vragen….maar je hebt zeker geen foto's van het moment suprème gemaakt?Moet eerlijkheidshalve bekken dat ik er zo in de weekende en vakanties ook het liefste bijloop.Gr. Christina

  Like

 7. Hilarisch!!! Maar snap dat je je opgelaten voelde…heerlijk verhaal en echt Floor…En ik las net dat ik de giveaway van Desiree heb gewonnen…LEUK…ben heel benieuwd!!!Lieve groet en lekker weekend!

  Like

 8. ….. OMG ….. kon je er achteraf wel om lachen? Ik moest er in ieder geval wel erg om grijnzen net! Dus die app ´hoe mijn afspraken niet te vergeten` heb je al gedownload??

  Like

 9. Ik ben je blog gaan volgen door je over mij stukje. Daarin kwam je al erg grappig en chaotisch over. Bovenstaande stukje heeft dat bevestigd. Heerlijk om te lezen dat er nog meer mensen niet perfect zijn. (voel me al erg thuis op je blog;) En zeg nou zeg het weekend is er toch voor om er lekker als een slons bij te lopen.

  Like

 10. heb me even van de grond opgeraapt om iets te typen hahaha….das echt erg maar goed dat je de lucht op de honden af kunt schuiven….Dit overkomt je echt geen 2de keer meer denk ik zo…. eind goed al goed, toch?Fijn weekend verderlieve groet Brigitte

  Like

 11. ik denk dat die mensen er ook wel eens zo bij zitten en dus alle begrip hadden.zou ik wel gehad hebben.en ik zou je een hartjespepermuntje uit m'n tas hebben aangeboden, denk ik ; )

  Like

 12. Oh ik lig hier helemaal in een deuk om je verhaal, vooral omdat ik je net helemaal fris en gestyled nog tegen kwam hahaha.Ik heb altijd zo'n moment als ik mijn haar gewassen heb en zonder make-up op de bank zit om mijn haar enigzins aan de lucht te laten drogen (omdat het zo'n bos is en ik anders een lamme arm van het fohnen krijg). Grrrr, dan heb ik hem ook zitten hoor!

  Like

 13. whahahhahahaha geweldig, oh wat erg.hier inmiddels gedoucht na een hele leuke nacht stappen terwijl zoonlief uit logeren is.maar ga nu ineens toch maar even snel mijn haar strijken, gewoon, voor het geval dat.xx

  Like

 14. Hahahaha, ik zie het helemaal voor me. Waarschijnlijk heb je toch een geweldige en onvergetelijke indruk gemaakt op de klant, zodat je de opdracht toch binnen haalde.

  Like

 15. Errug, onverwachte bezoekers….ze zouden verboden moeten worden…whaaahhh…hoor/ zie wie het zegt/schrijft.En G in joggingsbroek en slippers???…het staat nog steeds op mijn netvlies gegrifd..en ik haal het er niet af!!! lekker puh…See you..misschien wel heul onverwachts..haha…Nee hoor, ik zal voortaan bellen, beloofd…Knuf, Margotxx

  Like

 16. Oooh zie jullie helemaal zitten…errug…maar ook …Gelukkig! tja hoe groot het gat ook zou moeten zijn op zo'n moment…het stelt mij gerust dat ik dat dus niet alleen heb…Ach en weet je er zijn altijd ergere dingen…schoonmoeders die sleutels hebben en dus te pas en te onpas binnen komen….zucht.Een heel fijn weekend…ps zal ik even bij je aanbellen…zoek nog een kleinigheidje voor valentijn…lol

  Like

 17. Oh sorry hoor, maar ik kom niet meer bij! Zie het al voor me ook hè? Oh wat erg voor je, maar troost je: de opdracht is binnen en dit zal je waarschijnlijk niet nog een keer gebeuren! Fijn weekend alsnog… 😉

  Like

 18. Dat die honden scheten laten dat heb ik inmiddels ervaren…..!Sorry, ik moest een beetje lachten toen je tweette van die mensen, maar oh wat voel je je ongelukkig op zo' n moment. Schaamschaam. En toch heb je de opdracht binnen, super!

  Like

 19. Ik zei toch: ik voel een blogpost 'coming up'. Et voilà… daar is t'ie!Leuk is anders, maar ach… je hebt het overleefd & klanten tevree?Wat wil je nog meer!Enja, handig al die gadgets, moet je ze ook gebruiken ;-)Fijn weekend!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s