Rebelse dag van mij


Ik heb maar eens een afspraak gemaakt bij de dierenhuisarts voor mezelf.

Want er is iets mis met mijn lijf. Waar ik me altijd aan erger is dat zo’n assistente dan vraagt als je belt , “wat zijn de klachten ?” Dan denk ik waarom wil jij dat weten dan, nieuwsgierig aagje ? ben jij dokter?? kan jij er wat aan doen? ga jij er wat aan doen? Dus ik zeg dan altijd maar wat wel iets wat er op lijkt hoor maar de zeer ingekorte versie ! (ja ik ben van de snelle)
Want je moet het bij die huisarts toch weer allemaal herhalen ! Dus wat is het nut ?
En ik moet zeggen ik ben altijd helemaal klaar als ik naar de dr ga: ik noem mijn klachten, zeg wat ik zelf denk dat het kan zijn (googlen !!) en zeg dan wat ik verwacht van hem wat ie gaat doen .
En hij mag dan aanvullen wat ik niet gevonden heb op google en wat zijn idee is , ja hij heeft er tenslotte voor gestudeerd hè ? Kijk zo ben ik dan ook wel weer dat de man zelf ook nog wat mag zeggen 😉
Maar ik wil altijd goed onderzocht worden want ik kom niet zo vaak en liefst in 1x want ik heb wel wat anders te doen dan tig keer terug te komen dus ik zeg altijd meteen ALLES wat het kan zijn onderzoeken en niet eerst dit dan dat daar heb ik geen tijd noch geduld voor .
En hij kent me hè de beste man hij kent me dus hij sputtert nauwelijks meer tegen .
En dat is nou een geweldig fijne huisarts ! Echt die man is goud waard !!!!
En ik moet eerlijk bekennen ik heb zelden wat maar als ik dan wat heb ben ik een beetje hypochonder, dan denk ik vaak meteen dat dit het einde is en regel ik nog net mijn begrafenis niet, ja ja ik weet het een dramaqueen !
Ik vind ziek zijn gewoon eng omdat ik teveel enge ziektes heb meegemaakt van dichtbij en vaak met slechte afloop.
Ook eng vind ik de discussie thuisblijfmoeder of werkende moeder !
Dat vind ik ook zo’n enge discussie . Vooral over wat sommige vrouwen dan roepen in zo’n geval namelijk !
Kijk laten we voorop stellen dat IK vind dat elke vrouw dat ZELF moet weten wat ze doet maar ga dan verdorie niet die vrouwen bekritiseren die het anders doen ! Want waarom doe je dat ? Omdat je dus toch onzeker/ontevreden/gefrustreerd bent denk ik over je eigen keuze anders hoef je een ander niet te bekritiseren !
Ik was het kind van een werkende moeder , dat was niet altijd even leuk maar ik weet niet of dat nou aan het feit lag dat mijn moeder werkte of gewoon omdat het niet zo’n moeder moeder is die uren naar je luistert en klaar zit met ranja? Ik denk dat ze als thuisblijfmoeder namelijk niet leuker was geweest.
Zelf heb ik de eerste jaren van mijn kinderen niet gewerkt , dat was een keuze deels maar ook gewoon omstandigheden , bij de eerste woonde ik in Fr en werkte maar gezien de kinderopvang in Fr en geen opa en oma bij de hand …. en toen verhuizen naar NL , huis bouwen jaar lang , voor ik zwanger van nummer drie was en tijdens de zwangerschap heb ik een opleiding van 2 jaar gedaan, toen kreeg jongste een soort van wiegedood en no way dat ik toen de jaren erna mijn kind aan een ander toevertrouwde zo bang was ik dat het nog eens zou gebeuren en ik er dan niet zou zijn om het te zien !
Dus ik ging weer aan de slag toen ze al bijna weer vier was, en sindsdien werk ik , en op het moment werk ik heel veel en denk ik aan een cursus erbij te doen ook nog .
En ja ik ben druk , en ja ik ben er niet altijd als ze uit school komen !
En ik vind dus dat een ieder dat voor zichzelf moet weten !!!!! Dat is vrije keuze vind ik en dan moeten die thuisblijfmoeders niet zeiken vind ik dat zij er tenminste zijn als hun kind uit school komt en zichzelf als een soort van heilige verklaren of werkende moeders moeten niet de thuisblijfmoeders afzeiken, laat iedereen toch in zijn waarde !
Wel weet ik dat IK een veel leukere moeder ben sinds ik werk maar de tijd met die kinderen vond ik ook heel fijn maar lang niet altijd! Ik vond het gewoon soms dodelijk saai en tuurlijk is het fijn dat je alles meemaakt met je kind maar je praat ook alleen maar over je kind want waar moet je het anders over hebben ? je maakt immers niks anders mee ! (gelukkig kan ik zeggen dat ik uit ervaring lul want als ik altijd gewerkt zou hebben zou ik weer bakken commentaar krijgen)
Ik vond het zalig met die kids maar was ook heel blij na de scheiding met mijn aupair die me eens wat uit handen nam !
Waar ik mijn petje voor af neem zijn alleenstaande moeders ! Want doe dat maar eens, dat heb ik anderhalf jaar gedaan en 1 jaar daarvan met aupair maar dat halve jaar alleen met die drie vond ik LOODZWAAR want je kan NOOIT eens zeggen doe jij dat even ….. je moet op drie plaatsen tegelijk zijn en de rest gaat ook gewoon door.
Kijk en je moet niet vergeten dat we in NL wonen waar je mag werken waar je de mogelijkheid hebt in veel banen deeltijd te werken , waar we papadagen (dom woord is dat) hebben, waar heel goede kinderopvang is, waar vrouwen kunnen studeren, waar vrouwen een carriere kunnen opbouwen …….dus waarom zou je daar niet van profiteren ?
Ik vind het niet meer dan normaal dat je niet afhankelijk bent van een man , als er iets is wat ik mijn dochters bij breng is het dat : ZELF carrière maken en zelf je broek omhoog houden.
En ik ken ook thuisblijfmoeders die zijn dan wel thuis maar die zitten heledagen alleen maar achter hun computer of te twitteren , nee daar heeft een kind wat aan ! (voel je je aangesproken? dan moet je even nadenken of jij ook zo bent anders hoef je je niet aangesproken te voelen toch?)
Maar nogmaals het is ieders eigen keuze maar ga gewoon niet die vrouwen die anders doen zitten afzeiken of jezelf de hemel in praten omdat jij er altijd bent als ze uit school komen !
Das sneu , das je eigen onzekerheid want je weet het niet , je weet niet wie een beter contact heeft met zijn kind , die thuisblijfmoeder of die werkende moeder ?
Daar zit nl per persoon heel veel verschil in en per kind ook .
O ja en papadag , bah mag ik ff kotsen , das een idioot woord hebben wij mamadagen dan ?
Nee toch en papa’s die zeggen ik kan vanavond niet want ik moet babysitten (op zijn eigen kind !!!) hallloooooooo eikel, dat is geen babysitten hoor, das je kind !!!!!
*TIP: neem het met een korreltje zout !

31 thoughts on “Rebelse dag van mij

 1. En zo is dat, laat iedereen zelf maar lekker bepalen hoe en wat hij wil.Papa dag, oppassen op je eigen kinderen, ja die kreet heb ik ook nooit begrepen. Volgens mij ben je ook als vader blij als je lekker bij je kinderen kunt zijn. Althans zo zou het moeten zijn toch? Dan hebben wij als moeder even een momentje de handen vrij en voor onszelf.Nou lieverd, ik hoop dat het bij de dokter allemaal goed komt. Mannendokters, ja daar heb ik ook de nodige ervaring mee, die weten niet altijd hoe een vrouw in elkaar zit, maar daar hebben ze toch voor geleerd???Ik snap er soms niets van, afijn beterschap en anders doe gewoon lekker wat jezelf wil, dan komt het vast goed.warme groet,Marianne

  Like

 2. pappa-dag: mamma-week. Ik was zo'n thuisblijfmoeder, geloof me, achteraf had ik daar wel eens spijt van: terugkomen in het arbeidsproces met een CV waar 12 jaar 'niets' instaat omdat moederschap geen erkent beroep is, is lastig en ik heb mijn keuze wel eens verwenst. Ik denk dat ik het anders zou doen nu. (Ik zal wel moeten want de rijke vent is de deur uit….LOL)

  Like

 3. Ik zou als ik de keuze had (maar ja, alleenstaande moeder met deadbeat dad die geen cent bijdraagt)(niet dat ik er ooit om gevraagd het, is een kwestie van graag of niet) zou ik wel minder willen werken, werk nu 4 dagen en dat vind ik veel, nu Nova nog zo jong is. Maar ik had sowieso wel gewerkt. Want denk dat ik er idd niet leuker van zou worden als ik altijd alleen maar thuis zou zitten met dochterlief.Uiteindelijk ben ik gewoon best heel trots op dat ik het in mijn eentje toch gewoon red. Ondanks het werkende moeder schuldcomplex. Ik heb niet zoveel te besteden, houd niet zoveel over, maar dóe het in ieder geval wel. En houd mijn hand niet op. En nu wil ik die rijke vent wel eens tegenkomen 😉

  Like

 4. Lekker blogje weer van je Floor, yess iedereen moet doen wat hem/haar het beste lijkt /past en voegt.Ik ben ook z'on alleenstaande moeder , paps vertrok toen de jongens 3 en 5 jaar waren, hij had zijn hart verloren aan een jong meisje die natuurlijk lang nog niet zoveel zeurde als mij…..Ik heb partime doorgewerkt, nu nog en Nee het was echt niet makkelijk met nog 2 kleintjes en ik zou het nooit over willen doen maar nu wel TROTS dat ik het altijd zelf gedaan heb en wat ik allemaal bereikt heb .Ook de papababyzitter ,zo herkenbaar…..Fijn Weekend *** Paula ***

  Like

 5. O ja, ik erger me er ook aan als het zorgen voor de kinderen bij vaders eeneens 'oppassen' of 'babysitten' heet, grrrr…..Verder ben ik het met je eens; lekker doen wat bij jou en jouw situatie past! Het belangrijkste is dat je zelf goed in je velletje zit, dan volgt de rest vanzelf toch!?En die assistentes hè, zou dat typische iets nederlands zijn, zodat de HA vooraf zich al kan voorbereiden en z'n patiënt(e) dan zo snel mogelijk weer de deur uit kan werken??? Ik herken dat nl. nog wel, maar hier in bels bemoeit zo'n assistent zich totaal niet met je klachten en beperkt zich tot die afspraak die gemaakt moet worden… Denk dat het een geldkwestie is hoor Floor:-) Maaruh… Weet je al of je einde in zicht is of valt het tóch weer mee?????Fijn weekend!

  Like

 6. nou ieder moet lekker doen hoe zij t fijn vindt dan komt het ook wel ten goede aan de kids… maar eh bewondering voor alleenstaande moeders want ik heb het een jaar lang doordeweeks alleen moeten doen met peuter van 1-2 jaar en dan drie dagen werken erbij…en dat viel niet mee.. zeker niet als je huisdieren ook nog eens ziek worden …en dat was "maar"voor een jaar..en in de weekend was man er gewoon.. kids zijn t best af als ouders goed in hun vel zitten op wat voor een manier dan ook.

  Like

 7. Hahaha ja dat van dat oppassen en pappadag dat snap ik ook nooit. De discussie werkende mama of thuisblijfmama tja. Ik werkte vroeger partime en al een aantal jaar fulltime en nog vraagt iedereen of het me allemaal wel lukt want het is zo druk. Nee, het gaat allemaal goed, want ik heb het geluk dat ik een Man heb die met alles (ALLES) helpt.Tja ach mijn ouders werkte vroeger ook en ik vond het soms verschrikkelijk wanneer mijn moeder vrij nam…. Want-ik-had-immers-al-plannen… Zo is er altijd wel wat.Wat zei de dokter??Ps, ik zag je huis en verhaal net in een tijdschrift… (Heb ik al een tijdje maar keek er nu pas goed naar) 🙂

  Like

 8. Dat was vast snel gepiept daar bij de dokter!Hopenlijk niets ernstigs!En zo is het maar net thuisblijfmoeder of werkende moeder (nou ja thuis moet ook gewerkt worden, helaas), ieder moet doen wat hij of zij wil, het is ook niet zo dat iedereen een keus heeft om wel of niet te werken!Maar dat verhaal van die man die dan gewoon zn kind mee neemt naar het werk…nee dat vind ik toch echt te gek!fijn weekend!

  Like

 9. Wat zei meneer de dokter? Hopelijk viel het mee.Enne papadag…vreselijk…klinkt hetzelfde als papa moet babysitten vanavond. Werkende moeders? Ach, ik krijg zelf met regelmaat van de klok voor de voeten gegooid dat ik toch vanalles zou moeten missen als werkende moeder. Maar persoonlijk zou ik niet weten wat. Ik zou geen kwalitatief goede band met de kids opbouwen op deze manier en de kinderen zouden een stuk opvoeding tekort komen. Dat wordt ook wel gezegd.En ach…dan kijk ik naar mijn schoonzus. Een van werken nog nooit moe geworden thuisblijfmoeder. Een band heeft ze niet met haar zoons, alleen met dochterlief (miniversie shopaholic). En de kinderen zijn een soort mini Al Quaida's….Dus ik zeg lekker werken….Yay!Maarre…wat zei de dokter nou?Gr. Oet Remunj (Christina)

  Like

 10. Dus – veel succes met wat het ook allemaal is bij de huisarts, hij steekt er vast nog wat van op – papadag kennen we hier niet, of het moet alle dagen papadag zijn … – en ja wel thuis en geen carrière en (erger nog) ook (nog) geen ambitie + (te) vaak achter de PC ja – en toch voel ik me niet aangesproken – haha, knoop daar maar eens een touw aan vast 😉

  Like

 11. Familieperikelen…maar net met zuslief half uur aan foon gezeten, en kan weer één sessie minder bij psych boeken….haha (kan weer lachen hoor)Vorige week bij nieuwe huisartsin (werkende moeder???) geweest: Het is lang geleden hè, dat u hier was..???". Dit op een verwijtende manier…Ja muts, het is niet mijn hobby, maar als ik kom, is er echt iets, en hier ben ik dus….(dacht ik dus allemaal)…Klikte dus niet, zij nam mij niet serieus, ikke janken, zij dacht :"wat een verwende jankerd…". en ben zelf maar gaan bellen dus…Meis, weer veel plannen bij je, maar eerst je mannetje in het zonnetje zetten hoor!!!(Klein Margootje…vraag maar aan zuslief…zooooo leuk!!!haha…)Keep on smiling…en hou ons op de hoogte…Knuffel, Margot

  Like

 12. Pfff gelukkig bepaal ik zelf of ik thuis wil blijven of werken zo doe ik het al 17 jaar, eerst werkte ik, toen kwam ik toevallig bij huis, 2 jaar en 2 kinderen later begon ik weer voor halve dagen, heb dat jaren gedaan, door een emigratie en afwezigheid van een andere partner van ma.tm.vrij. dag bleef ik thuis en nu bepaal ik godzijdank zelf wat ik doe, studie, werk, thuisblijven…. Iedereen bepaalt zelf in elke situatie waarin jezelf het beste voelt en laat de hele wereld het maar lekker beter weten 🙂 Maar pappadag hahah… hier in Zweden krijgen de pappas ook bijna (hou me er niet aan vast) hahah een jaar vrij om voor hun kind te kunnen zorgen net als de mamma's en zij kunnen als ze dit willen de pappa's de uren aan de mamma's geven: wat een heerlijk land toch Zweden 🙂

  Like

 13. Jij hebt nog geluk dat je de assistente aan de telefoon krijgt, als ik bel krijg ik altijd de assistente op een bandje die uitlegt kies 1 voor ….griep en 2 medicijnen. zonder gekheid hoop datje niet te veel mankeert is helemaal niks aan ziek zijn en vooral die ziekenhuizen weet er helaas alles van. geniet Floor geniet! fijn weekend!JB

  Like

 14. Ja thuisblijfmoeders of werkendemoeders ieder moet doen wat het beste voor hem of haar werkt.Ik word soms erg moe van alle commentaren van wat wel en niet goed is.En papadag vind ik echt belachelijk.En jij Beterschap.XXX

  Like

 15. Haha, helemaal Floor en ondanks dat je je niet helemaal lekker voelt (dokter kent je gebruiksaanwijzing al) borrelt de inspiratie weer volop! Ik doe een beetje van beide en dat bevalt me goed. En dat is mijn uitgangspunt..zolang je zelf denkt dat het goed is heeft niemand daar commentaar op te leveren!Papadag….tsssss, hoe kom je erop 🙂

  Like

 16. Haha Floor.Wat een verhaal. Alleen vraag ik ook altijd wat de klachten zijn (moet ook van de baas) Dit alleen al om te voorkomen dat mensen zoals jij die nooit bij een dokter komen en dan met een hele waslijst aan komen. Dan maak ik liever een langere afspraak. Baas blij en de mensen die moeten wachten ook.Fijn weekend!Groetjes Chanytal

  Like

 17. Zo, dat het maar gezegd is. Enne, ik voel me totaal niet aangesproken. Iedereen zoekt het zelf maar uit. En die assistente, dat doen ze hier ook. Héél vervelend.

  Like

 18. YOU MAKE MY DAY !Dank voor je tip over de letters .Mens ik ben supersupersuperblij !en ook met je compliment want…. ik ben een moeder die het alleen heeft gedaan toen HIJ ons in de steek liet . Mijn vier geweldige kinderen waren toen 5 * 8 * 10 en 12 . Ik ben na een jaar gaan werken want geen alimentatie ( met de noorderzon vertrokken )en een uitkering NOU NEE NEE NEE dat is echt 3 x niks .Gelukkig hadden mijn ouders mij geleerd een vak te kiezen om altijd voor jezelf te kunnen zorgenDat kwam goed van pas . Laat het nu ook nog in het onderwijs zijn ….. handig met vakanties en schooltijden .Bovendien geweldig beroep .Heel inspirerend . Kinderen helpen vooral zichzelf te zijn en te blijven .Leuk ook met al die ouders …..Mijn kinderen zijn twintigers dus op eigen benen . Doen het goed zonder vader . Wel jammer maar het is niet anders.Floor ik hoop dat je je weer beter gaat voelen .WEEKEND ……

  Like

 19. Korrel zout of niet. Ik zeg toch "Amen" op je hele blogje. Niets aan toe te voegen, helemaal mee eens. Behalve dat ik de dokter iets meer vrijheid geef ;).

  Like

 20. Leven en laten leven, ieder is verantwoordelijk voor z'n eigen keuzes…maar dan is het natuurlijk wel zaak dat je zorgt dat anderen geen last hebben van jouw manier van leven!!Haha en die huisarts van jou durft gewoon z'n mond niet meer open te doen als jij 'm bezoekt mét je gegoogelde lijstje :)Groeten, Corine

  Like

 21. Fijn dat je huisarts met je "meewerkt". En die assistentes… wij hebben dusdanig een exemplaar die ik gewoon niet kan bellen en het Rem laat doen. Dat mens vertikt het gewoon om normaal en rustig te praten, ik ben slechthorend, maar kan best klinkerhoren, mits je niet de DWDD probeert na te doen natuurlijk, hahaha.Werken of niet werken… ja, ik heb het allebei gedaan. Het belangrijkste vind ik de kwaliteit als je bij je kinderen bent en niet de kwantiteit!Fijn weekend, Collie

  Like

 22. Oh je bent weer lekker bezig zeg! Fijn dat je naar de dokter kan, heel verstandig ook van je! Ik moet wel lachen om je commentaar op die assistente. Ik vraag alleen maar naar de klachten als een patient geen afspraak heeft maar wel contact met de arts wil en ik vraag niet naar de klachten als iemand een afspraak maakt als nieuwe patient. Behalve bij de mannen, dan vraag ik of ze voor een ingreep (sterilisatie dus) of met klachten komen. Maar wát voor klachten…..nee dat wil ik vaak niet weten hoor! 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s