Teenager/Puber/Adolescent


Ik heb een zoon, die is 15, die heeft zijn hele leven eigenlijk weinig tot niets voor school hoeven doen , hij vloog door zijn basisschool heen two fingers in the nose , altijd goede cijfers.
(was altijd een zeer makkelijke sociale jongen een model baby!!!)

En zo vloog ie naar het voortgezet : naar het tweetalig TWO, eerste jaar two fingers in the nose , goede cijfers, no problemo.
Tweede jaar : one finger in the nose (al eentje minder) , nog altijd voldoendes maar wat minder goede cijfers . Dus ik waarschuwde hem dat ie er maar rekening mee moest houden dat het elk jaar moeilijker wordt en dat er een moment komt dat je WEL moet leren en WEL huiswerk moet maken .
Jaja knikte hij vol zelfvertrouwen en dacht “tzalwel”
En ook daar ging ie over en had ie meer tijd achter de tv en xbox doorgebracht dan achter zijn boeken en dat was erg chill natuurlijk.
Maar toen kwam ie in het derde jaar en daar vliegen de 3-en, 4-en en 5-en hem om de oren en is er meer rood dan zwart op de lijst en werd ik gestrester en gestrester ervan.
En dus hadden wij in oktober een goed gesprek, in november nog eens een goed gesprek , in december wederom een goed gesprek……..ik steeds wanhopiger , zoonlief zo chill als je maar chill zijn kan .
En het probleem is : ze hebben maar heel weinig toetsen dit jaar dus niet zo heel veel mogelijkheden de cijfers op te halen dus leg ik uit dat ie die toetsen die hij heeft daar heel veel voor moet leren want die drie maanden dat ie zo chill was en niets deed moet ie in feite ook nog inlopen want die stof komt heus ook nog wel aan de orde.
Dan kijken ze je aan alsof je de laatste debiel bent die hier op aarde rondloopt en zuchten een keer en zeggen doe maar rustig hoor dat weet ik zelf ook allemaal wel !
En dan sjokken ze weer richting computer en sta je daar als moeder en denk je HOE KRIJG IK DAT VENTJE IN HEMELSNAAM IETS IN DAT HOOFD GEPROPT zoiets als verstand, als inzicht, als motivatie ?
Dus ik liet meneer ook nog testen een dikke twee maanden geleden en dat duurde de hele dag hij is compleet door de mangel gehaald en overal scoort ie dik voldoende en zelfs aan de hoge kant (tussen de 7 en 10 ligt alles ) en dan rolt er één 1 uit: voor motivatie !
Ohhhhh dan kan je mij echt bijna in de lamp zien hangen van pure frustratie want als iemand iets niet snapt kan je bijles geven, als iemand niet goed leert kan je hem leren hoe beter te leren maar hoe krijg je een ongemotiveerde 15 jarige lummel vol hormonen nou GEMOTIVEERD????????????????????????
Echt ik ben ten einde raad……
En tuurlijk iedereen roept dat moet ie zelf doen, dan blijft ie zitten daar leert ie wel van, dat is een goede les maar halllooooooo het is hier mijn kind , het gaat om mijn jongen en dan is het wel even anders…………een kind van een ander maakt mij ook niet uit als die een jaar over moet doen maar ik wil niet dat iemand met hersenen die het gewoon kan… blijft zitten , dan zit ie niet bij zijn vrienden volgend jaar , dat beseft ie gewoon nu niet ook al roep ik het tig keer, het dringt niet door totdat puberbrein, echt niet, ik denk dat de stoelpoot meer info opzuigt dan mijn 15 jarige puber momenteel ! En dan denk ik als die motivatie nu al zoooo laag is hoe is die dan bij een klas waar ie niks aan vind als ie niet bij zijn vrienden zit ?
NEEE ik kan het niet loslaten, ik zit er bovenop en liefst zou ik hem elke avond overhoren als ik het snapte , maar hallo 2 talig VWO , wiskunde in het engels? daar snap ik zelf geen ene jota van…. En ze laten zich niet overhoren , want pfff chill hee ik ken het allang joh en daarbij heb ik geen repetities deze week……..
OOOHHHHH maak me gek , maak me gek.
Ik verlang naar babies, kleutertjes die leuke tekeningen maken, peutertjes die je applaudiseert als ze gepoept hebben op de plee, kinderen die zich nog laten motiveren , die zich nog laten sturen , die nog met je willen trouwen als ze groot zijn ………..
PUBERS………niemand verteld het je van te voren , je beseft het pas als je er bent ….

49 thoughts on “Teenager/Puber/Adolescent

 1. zo herkenbaar ook een puber zoon van bijna 15 ,hij lijkt veel ouder dan zijn leeft tijd .altijd op school goed gegaan nooit blijven zitten .maar nu vmbo 3 sta hij er niet goed voor .hij woont van begin van dit jaar bij z,n vader maar of het beter ga is bij mijn de vraag ,xbox laptop ,hij is heel technis ,en komt bij mijn omde 14 dagen ,eerst was dat anderss om niet makkelijk ,hoop dat het goed komt .

  Like

 2. ik weet er ALLESSSSSSSSSS van! Met veel kunst en vliegwerk is mijn zoon uiteindelijke geslaagd voor VWO. Op het laatst alleen maar feesten feesten en nog es… maar leren voor tentamens ho maar. Nog steeds is hij door verlaat 'puberen' recalcitrant. Verkeerde studie gekozen, nu een eigen bedrijfje aan het opzetten en wil toch daarbij weer studeren. Hopen onrust is het resultaat. toch hoop blijven houden op de goede afloop. Ooit..

  Like

 3. Geen idee, ik was ook zo rebels / laks als ik weet niet wat op school van VWO naar VBO afgezakt uiteindelijk daarna 2 mbo's en versneld hbo gedaan. Zit te denken wat iemand had moeten doen om mij te motiveren…. Ik wilde gewoon doen wat ik leuk vond reizen en werken heb ik gedaan, op mijn 14 ging ik op een schip op de rijn werken en uiteindelijk omhoog gewerkt… Laat hem doen wat hij leuk vindt en wees daar trots op… Ben benieuwd wat hij leuk vindt!

  Like

 4. Wij hebben drie kinderen. 18, 16 en 14 zijn ze. De oudste twee zijn meisjes. Nooit hoeven te stimuleren. De oudste is vorig jaar geslaag voor het VWO, de middelste zit nu in de vijfde en haalt ook mooie cijfers maar dan de jongste. Toen ie nog op de lagere school zat en z´n zussen zag knokken met hun huiswerk riep ie al dat ga ik later niet doen, hoor… Nou inderdaad. Een 6je vind ie goed genoeg. Natuurlijk vind ie het leuk om hoge cijfers te halen, als het maar een beetje vanzelf gaat. Is dat nou jongens eigen of is dat bij ons alleen zo? ( vader vond vroeger ook dat een 5.5 voldoende was…)

  Like

 5. hahahaha, die pubers toch – ik begrijp dat het best moeilijk is zo af en toe – maar nu ik er (nog) geen heb, is het wel eens leuk om te lezen hoe dat gaat, ook in alle reacties – zo ben ik straks 'goed voorbereid ' 😉

  Like

 6. grumble pubersssssssaan een kant (soms) zo charmant ( vooral als er ANDEREN in de buurt zijn) aan de andere kant….. grrrrrrrrrrrrrrr grrrrr grrrrr sorry ik kan op t moment even alleen maar grommen

  Like

 7. Mijn oudste is afgezakt van het VWO naar de HAVO en ook nog een jaar blijven zitten ook. Nu ze weet dat ze medicijnen wil gaan studeren heeft ze ineens het licht gezien. "Mam mag ik volgend jaar naar het Luzac omdat ik zoveel tijd verloren heb?". En wat doe je dan?

  Like

 8. Inderdaad een kind van een ander, dat is niet zo erg als je eigen kind. En van je eigen kind, wil je dat alles voorspoedig en gewoon verloopt. Moeilijk hoor pubers! Komt vast goed joh, en met de woorden van je zoon CHILL mam.

  Like

 9. Kind 1 (oudste dus) is na de VMBO de MBO gaan doen… en volledig gedaan +diploma. Geweldig toch? (En zit nu gewoonin het leger en verdient zijn eigen geld… GEWELDIG!!!!) Kind 3 (jongste dus) zit nu in groep 8 en gaat naar de HAVO, tja, ik weet niet van wie ie dat heeft. Blijkbaar kunnen manlief en ik het dus toch wel… Kind 2 (middelste dus)…. heeft u even???? Zit nu in de examenklas van het VMBO na vanaf groep 5 in het speciale onderwijs (hoezo vreselijke dyslectie???) En hij snapt het niet of ik snap het niet… whatever…. Maar hoe krijg ik het in hemelsnaam in zijn hoofd dat hij er toch echt wel wat voor moet doen om zijn examen te halen! En dat "RUSTIG MAAR" ,mam…daar wordt ik dus HELEMAAL GEK VAN!!!!! Ik wil het niet meer horen ik wil alleen maar dat ie zijn examen haalt zodat ie lekker een half jaar naar Curacao kan gaan (zoals belooft aan hem) en ik hem dus weg kan gaan brengen naar mijn broer (ja hallo! zou U ook doen hoor!). Geen idee hoe deze tekst nu verder moet, maar oooooohhhhh, wat hoop ik dat ie toch nog één dezer weken het licht zal gaan zien! (want dan kan ik naar Curacao… hahaha)Oké. Ik moet gaan slapen.Dag.

  Like

 10. hmmm.. éng herkenbaar dus hè, al dat gepuber.. whahaha.. wát een reacties.. Tja.. ik mag er om lachen want ik leef ook echt met je mee..ik heb er één.. van 15.. (oké, 'n meisje.. maar ik geloof toch écht dat die nog erger zijn haha..)En whellup… wát een drama is 't soms! Tuurlijk weten we wel hoe 't moet.. tis nog maar zo kort geleden dat ik zelf 15 was (ahum..) maar mán.. pff.. gek word je d'r soms van.. of soms ook heel vaak ;-)En nummer 2 ligt bij mij al op de loer.. meneertje wordt in april 12.. Gaat ook nog leuk worden vrees ik..En dán.. als ik dénk dat we alles gehad hebben en onze bloedjes van kinderen straks puber af zijn.. en een jaartje of 25.. en dat álles dan leuk is goed gekomen enzo..dan hebben we onze jongste nog.. die is nu 3 !!!! AAAAARGGGGHHHH… ik zit er nu dus midden in.. maar over 10 jaar nog steeds!!! *denk aan iets leuks, denk aan iets leuks, denk aan iets leuks*(oh en ik moet errug lachen om de reactie van Nieneke.. zindelijkheidstraining.. pfff eat your heart out.. be prepared 😉 )

  Like

 11. Hier nog geen echte puber (nog net niet), dus geen goedbedoelde wijze woorden van deze kant. Maar als ik de reacties hierboven lees en mij realiseer dat loslaten niet één van de dingen is die ik goed kan, belooft dat nog wat voor de komende jaren pffff…Succes Floor en ik hoop dat het kwartje snel valt bij je zoon!!OT: ik las al steeds dat je het zo druk had. Dus zelf aan de slag gegaan met kleurstalen, plattegrond en schaalmodellen etc. En het was erg leuk en (volgens ons) wel geslaagd. Dus geeft niets hoor, maak je niet druk!

  Like

 12. O joh, die van mij kwam uiteindelijk zonder diploma van school af. VWO en maar lager en lager, hoogbegaafd en zo stom als het achterend van een……in de herkansing, weer vlak voor het examen gestopt, knetter werd ik van die gast. Begon al te denken dat ze hem in het ziekenhuis verwisselt hadden, of hij heeft alleen genen van zijn pa. maar goed, nu leuke baan, lekker leven, haalt alle cursussen en bijscholingsdingen en is very happy. Kind 2 schreef zo haar eigen drama op school, ook hoogbegaafd maar blond hé, is nu na enkele keiharde leermomenten (ook voor mij) paardentandarts geworden in Australië. het Nederlandse schoolstelsel is een beetje rigide, vertelde ze me op haar 18 en vertrok met een op een volwassenenopleiding gehaald HAVO examen omdat ze het op de reguliere opleiding niet leuk vond. Ik heb het op een gegeven moment opgegeven, ik liep alleen nog maar te zeiken over school en PC uren en dat soort gedoe.

  Like

 13. Mocht je het motivatieknopje alsnog ontdekken, laat het me weten … hier puberzoon in de 1e die een chronisch gebrek aan motivatie heeft en zoveel meer zou kunnen maar gewoon geen klap uitvoert omdat hij een hekel aan school heeft (en dat moet dan nog een hele school carriere) … geloof dat ik me drukker dan hij … zie alleen van die ophalende schouders en hoor iets als 'boeiend'. Draken zijn het!

  Like

 14. O mijn god ik ben zo blij dat het allemaal geweest is hier. Ik kan gewoon omaen en tuttelen en weet al niet meer. Nooit meer die puber dochter midden in de nacht halen. Nooit meer een zoon met blauwe of groenen haren . Nooit meer beloven dat als er niet gerookt word het rijbewijs word betaald . Helemaal niks meer Heerlijk en soms …..zo oersaai.

  Like

 15. Ik heb één hangpuber, bijna met hoofd in bord, en een smoelwerk!!!Motivatie pilletjes, drankje, knopje…..zeg dat het bestaat!!!!Ik kan je DUS weer niet helpen, that sucks also…Knuffel, Margotxxx

  Like

 16. weet nog heeeeel goed dat de directeur van oudste haar school op de open dag in zijn speech zei:"en dan komen jullie kinderen hier, met de resultaten van de toets van groep 8, en dan beginnen ze vol goede moed.Maar dan……komen de hormonen, en die beste ouders; hebben meer invloed dan die hele groep acht toets!was he right…ik heb een uniek exemplaar merk ik; zit met haar havo advies inmiddels in 5 vwo. en dat alles omdat ze zich vrijwillig en zonder dwang helemaal de tandjes leert.ik weet t, dank god elke dag op mn blote knietjes 🙂

  Like

 17. Heel herkenbaar! En toch…het is zíjn probleem..jij maakt er het jouwe van. Hij heeft de hersenen en ooit zal hij ze gebruiken, maar alleen als ie daar zelf klaar voor is. PROBEER het te negeren, er niet over te zeuren..Ik weet dat is loeimoeilijk, maar het is beter voor de sfeer in huis en voor jullie band.Mijn dochter deed ook niks,ging van VWO naar havo en na veel gezeur en geruzie heb ik het op advies en met veel moeite gewoon gelaten..en dat heeft onze relatie gered! Zulke slimme kindren komen er wel, misschien valt het studeerkwartje pas later en hebben ze een lange weg te gaan, dat is dan jammer voor ons moeders, maar verder maakt het toch ook eigenlijk niet uit??!!Sterkte, Corine(THUIS)

  Like

 18. Zo he, wat een betoog hierboven.En wat een support :P. Leuk om te lezen als eigenwijze 17 jarige puber die het er ook maar moeilijk mee heeft. Ja je leest het goed, IK dus.Op mijn basisschool kreeg ik in eerste instantie vmbo-t advies. Na wat oorlog te voeren heb ik uiteindelijk HAVO advies gekregen en ben ik samen met mijn beste vrienden nar dezelfde middelbare school gegaan.Het eerste jaar heb ik daar goed mijn best gedaan en ik had mezelf omhoog gewerkt naar VWO :). Sindsdien is het enigszins bergafwaarts gegaan. Op het nippertje (door mijn slechte werkhouding) mijn VWO advies kunnen behouden en naar de bovenbouw gegaan. 4de jaar was pittig en mijn cijfers begonnen te kelderen. Vorig jaar ben ik gematst met mijn overgang. En ik zal vertellen waarom. Omdat de leraren vonden dat ik zo snel mogelijk naar de uni moest. En ik kan me daar natuurlijk erg goed in vinden.De wonderwereld van het internet kan puberhersenen goed vermaken, dat weet iedereen hier wel. Maar men schijnt nog steeds niet te beseffen dat er ook een hoop geleerd wordt afgezien van wikipedia en dat bagger huiswerk.Zelfs met spelletjes.Waarom werd ik altijd aangespoord om leesboeken te lezen in groep 4, die gaan toch nergens over. Maar ik heb daardoor wel geleerd ontzettend snel en veel te kunnen lezen.Waarom zou je dan op het internet dan niet kunnen leren..Tv was vroeger taboe bij ons thuis. Maar als ik dan tv keek bij vriendjes naar cartoon network heb ik daar wel mijn basis engels aangelegd. En ik heb dat verder uitgebreid door het spelen van spelletjes. En tegenwoordig lees ik op fora voor IT specialisten gewoon mee (in het engels).Ook het begrijpen van systemen in biologie ben ik donders goed in. Omdat ik dat al zovaak heb geoefend met het leggen van verbanden als ik weer iets had gesloopt op de pc en een oplossing moest zoeken en die uit 4 tegenstrijdige artikelen op het net te halen. Of door het bouwen van mijn 6de pc waar alles samenhangt en overal rekening mee moet worden gehouden.En ik kan nog wel een aantal voorbeelden noemen… Maarja wie gelooft mij nou wat ik ben toch nog maar een puber die alleen maar plat kan denken. En in plaats van constant dat gevecht aan te gaan om mijn gelijk te krijgen probeer ik het niet eens meer. WANT DIE EIGENWIJZE OUDERS WILLEN HET MAAR NIET BEGRIJPEN, IK KAN VEEL MEER. Al die onzin leren op school om te bewijzen dat ik een bepaald niveau heb. Tsja het mot maar, maar niet met plezier (vandaar de motivatie).Dus de tip is probeer je ook eens te verdiepen in wat je zoon allemaal uitspookt. En daar trots op te zijn. Dat is iets wat ik nog altijd mis. Ik bedoel maar..mijn pa heeft niet eens een mobiel. Maar hij probeert het wel. En als je daarna gewoon zegt dat je zoon ook nog af en toe aan school moet denken wordt het seintje veel serieuzer genomen… En als er dan nog niks gebeurt, tjsa dan maar voelen.Dus ik ga maar weer eens leren voor mijn pww..

  Like

 19. Ik voel je frustratie door het scherm heen, en geen idee wat je er aan kunt doen.Maar als jij dat nou even binnen nu en 10 jaar uitvindt?Dan kan ik er wat mee als die van mij 15 is ;)xx

  Like

 20. Ik weet precies hoe jij je nu voelt omdat ik op dit moment hetzelfde met mijn puberzoon heb. Vreselijk! Als ik 4 x 24 uur in een dag kon stoppen dan vroeg ik alles af wat maar af te vragen valt. Echt. Vorig jaar haalde hij met niets doen cijfers die klonken als een klok. Nu…7 onvoldoendes. 7! Gelukkig niet zo'n hele diepe, maar toch.En nu zit hij dus vijf dagen per week op de huiswerkbegeleiding. Want huiswerk maken en leren zal hij!Leek hij maar wat meer op zijn zus…qua leren dan hè, want laten we over haar gedrag maar zwijgen.Sterkte.Gr. Christina

  Like

 21. ik zweer je die hebben allemaal hun smoelwerk op stand "I know it all"staan!!!! Je zou er depri van worden!! dat gezucht en gesteun, en lamlendige gedoe…….te lui om voor de duuvel te dansen………..jammer dat ze niet mag schudden he :DX

  Like

 22. Heel herkenbaar Floor, heb hier ook zo'n puber rondlopen met een motivtie van zero, ook erg chill en ovehoren was not done. Hij is inmiddels 17 en afgelopen jaar ondanks allerlei omstandigheden binnen het gezin waar ik je niet mee ga vermoeien maar hij wist toch op de momenten dat t nodig was zn schouders eronder te zetten. Hebben hier ook de nodige discussies erover gehad en hem hebben op een gegeven moment gezegt, als je volgende rapport niet is verbetert dan gaan we je helpen en dat wou meneer dus niet …miss een tip? Sterkte ermee, ik weet precies, zols velen, hoe je je voeltlieve groet Brigitte

  Like

 23. O Floor zo herkenbaar, ze zijn bij mij nu 26 en 30 en echt ik ben teneinde raad geweest, maar nu zeg ik echt het komt goed met ze, maar ze moeten het zelf zien, je moet door mo(e)d(d)eren, doorploegen, het kost je grijze haren, heel veel energie, zoveel dat je op een gegeven moment jezelf betrapt op de gedachte….kinderen was ik er maar nooit aan begonnen,En nu zeg ik ja, loslaten daar begint het mee, geef hem zijn eigen verantwoordelijkheid. Heel veel sterkte, Lieve groet,Tanja

  Like

 24. Bij ons was nummer 2 zo. Altijd keten, vaak straf op school, zo min mogelijk leren, slechte cijfers, altijd ruzie in huis… Op een gegeven moment had hij voor gedrag een 5, geen nederlandse 5 maar een luxemburgse op de schaal van 1-6 waarbij 6 het slechts is. Omdat we nog 3 kinderen in huis hebben en de sfeer er zo door verpest werd, hebben we hem een laatste keer uitgelegd dat zijn opleiding zijn eigen verantwoordelijkheid is en dat we vanaf dat moment daar geen commentaar meer op zouden geven. En echt, toen ging het ineens veel beter. We hebben wel af en toe moeten slikken als hij vond dat hij niet moest leren voor een proefwerk, maar we hebben het volgehouden. Hij is nu 18 en zit in 6 VWO (ze moeten hier 7 jaar) en is een leuke, goedgehumeurde, sportieve knul waar je heel goed mee in één huis kunt wonen. Hij vindt nog steeds dat het niet nodig is om voor een 10 te leren als een 6 ook voldoende is, maar dat is zijn goed recht, zo is hij gewoon. Nog even volhouden, het komt bijna altijd weer goed.

  Like

 25. Ik heb 2 pubers en 2 bijna pubers,zucht.Op aanraden van een vriendin met een SUPER puber,het boek ,,pubers,, gelezen van Annette Heffels.(schrijft collums in margriet of libelle)Dat helpt! Nou ja,een beetje dan…Groetjes Karin

  Like

 26. Tja…en het gaat helemaal niet om de moeder, hè…..en bovendien: de jongen ( mens) = NIET de school….zie het in perspectief…namelijk dàt van een lang en gelukkig leven…en dat begint puberzoon zo langzamerhand echt helemaal zelf te bepalen…want..het gaat niet om het leven van de moeder hè…zooo moeilijk, maar wel een heel belangrijk onderscheid.Lieve groet, Floor

  Like

 27. Verschrikkelijk, ik ken het.. mijn eigen aapjes zijn dan nog wel lief klein maar de kids in mijn klas… Je weet dat ze het kunnen maar ze doen het gewoon niet! Het vervelende is dat pubers (nog) niet voor zichzelf werken. Het kan dus helpen om een flinke motivatie in de strijd te gooien… omkopen heet dat ook wel. Als je blijft zitten gaat de X-box op marktplaats als je over gaat krijg je een Ipad… Misschien is de Ipad meer iets voor een gehaald examen. Het zit hem misschien in de intrinsieke en exentrieke motivatie, geef hem iets om voor te werken.Ik beloof niet dat het werkt hoor, maar je kan het proberen. Verzin iets leuks voor als het lukt, iets vervelends voor als hij faalt.Kus

  Like

 28. Meid, er is hoop! Mijn oudste (bijna 20) heeft maandag helemaal uit zichzelf het halve huis gestofzuigd! (maar dat wist je al). En dat, terwijl ik altijd dacht dat ie niet eens wist wat een stofzuiger ís! Ik hoop dat de grijze massa in de bovenkamer van je zoon rap ontdooit en dat ie wat gaat doen met de inhoud…anders wordt dat een lánge middelbare school carrière…

  Like

 29. Het is zooooo jammer dat ze (ik werd volgens mij pas wakker op mijn 25ste) op die leeftijd niet door hebben dat het zo belangrijk is voor hun vrijheid om het beroep te kunnen doen wat het dichts bij hun past…

  Like

 30. 15.. toen was ik ook niet echt te motiveren, geloof ik hahaha godzijdank trok ik het toen nog met die 2 fingers up my nose ; )ik snap wel dat je het niet zomaar los kunt laten.want.jouw kind!!!maar je kunt niet meer dan alles proberen..good luck!!!

  Like

 31. Ohh lijkt me heel frustrerend! Ik heb er nog geen ervaring in maar weet bijna zeker dat ik deze problemen ook met mijn zoon ga krijgen! (het zit er nu al in dat gemakkelijke) dus tips zijn dan van harte welkom! Succes er mee! Uiteindelijke komt t gelukkig toch vaak goed! Groetjes Marlies

  Like

 32. Op welke leeftijd begint dat, dat puberen. Ik heb nu sinds 1 dag een tiener in tha house, maar ik bereid me graag voor (ook al begrijp ik dat het zo niet werkt) je weet maar nooit.

  Like

 33. Wat een drama hé, hier een van 18 die de havo doorliep met 10 vingers in de neus en toen naar de HAN(hogeschool Arnhem Nijmegen).Na 4 maanden zit op de verkeerde opleiding, wil switchen en weer starten in sept.2011.Nou daar sta je dan, oke andere opleiding maar geen vakantie tot sept.2011 dus tot die tijd werken! Moet zeggen hij werkt keihard en kan niet wachten tot hij weer naar school kan, valt zeker tegen hard werken met je lijf duh. Hoop dat die van mij en van jou en alle andere het licht zien en de kans pakken om te leren al ben ik er wel achter dat vanaf pak 'm beet 18 ze zich niet meer laten sturen.Succes meid!Groeten Greet

  Like

 34. ohh floortje ik herken dit zooooen weet je ik kan je helaas geen geweldig eind beloven… ik heb een zoon die helaas ook zo hoog scoorde op alles behalve op motivatie… en deze meneer werkt nu bij Ziggo op de helpdesk zonder diploma's (en met een hele rits scholen achter zijn naam)ohh en zonder vaste betrekking natuurlijk.het spijt me… ik hoop dat jou zoon het licht gaat zien.. maar die van mij hoeveel licht we ook zijn kant op hebben geschenen heeft het licht nooit gezien.groetjesAnitahttp://alle-mooie-dingen.blogspot.com

  Like

 35. Héél herkenbaar. Súperfrustrerend. Ook een puber in huis, bijna 15. Ook nooit iets hoeven doen… en motivatie 0,0. Hij red het nog allemaal net, omdat hij nog nèt op tijd een boek in zijn handen (5 minuten!!) vasthoudt… Heeft inmiddels geen tekorten meer (liet hij gisteren juichend zien, oftewel onder mijn neus wrijvend dat alles picobello gaat). Maar ik weet van vorig jaar dat dat van de een op andere maand kan omslaan… Zucht…Zijn zus blokt zich een slag in de rondte (doet ook nog mee met de Britse toetsen voor het vak Engels) en heeft maar nèt iets hogere cijfers… Tis toch niet eerlijk!!Groetjes, Collie

  Like

 36. Oh die hormonen! Mijn 12-jarige zoon, die nu inderdaad met 2 vingers in zijn neus rondloopt, gaat volgend schooljaar naar het 2-talig VWO. Als ik dit zo lees, staat ons nog heel wat te wachten ;-). Groetjes Es

  Like

 37. Ja, wij willen natuurlijk het beste van onze kids. En we maken ons druk en uiteindelijk komt het ook best wel goed. Maar voor het zover is…..De zoon van mijn zus kon je ook niet bereiken door te zeggen dat hij dan niet meer bij zijn vrienden in de klas kwam als hij bleef zitten. Maar…..toen hij erachter kwam bij welke hij dan wel in de klas kwam, ging hij opeens wat harder werken. Wel te laat maar toch……En verder weet ik het ook niet, kan je alleen succes wensen….

  Like

 38. En het ergste is nog wel dat hij en jij hier niet veel aan kunnen doen. Het deel van de hersenen die hem moet motiveren/activeren/actie&gevolg leren is volop in ontwikkeling en staat nu eigenlijk in standje 'UIT'. Helaas, bij jouw zoon staat ie heel erg UIT. Maar toch: ik hoop voor jou dat het brein snel weer AAN staat en dat hij met 2 voeten in z'n neus alsnog overgaat…

  Like

 39. Eigenlijk hoef ik hier niets op te zeggen he……. Ik leef met je mee, maar…….Loslaten, begeleiden, hem zijn eigen fouten laten maken en er voor hem zijn als dat gebeurt…. Haha zeg ik het toch! Ik kan het niet laten (eigenwijs mens ben ik), sorry.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s