HELP

Nieuwe hout lag netjes opgestapeld, koukleum als ik ben stook ik lekker veel en het houtmannetje zei als je nou je kachel s avonds heel erg dempt brandt ie de hele nacht en is het ’s ochtends nog warm.
Dat deed ik dus , gehoorzaam als ik ben !
Kachel volgooien, dempen, naar boven.
Slaaptablet mikte ik erin .
Slapen zou ik , en deed ik .
En toen was het ochtend en deed ik mijn ogen open ………
Ging de trap af naar beneden, greep een kop koffie, ging achter de computer zitten bijkomen en dacht
“Wat hoor ik toch?”
Tik Tik Tik Tik Tik Tik
Honden keken me aan , die hoorden het ook………
En dus dronk ik die koffie op en ging op onderzoek uit ………..
En zag het meteen BRUINE VLOEIBARE TROEP DIE UIT DE KACHELPIJP LEKTE op een stapel kussens, daar spatte de druppel de hele nacht al uit elkaar om zo meubels en muren in de woonkamer vol te spatten met bruine troep en das niet leuk als alles heel licht grijs is !
METEEN WAKKER EN LICHTELIJK HYSTERISCH.
Ik gooi een theedoek op het kussen en het spat vrolijk door…..
JA HOOR EENS NET WAKKER HE ???
Na een minuut denk ik als ik alles nou eens weghaal en daar een emmer neerzet spat het niet meer alle kanten uit ….
GOED GEDACHT, ik ben zo slim als ik wakker ben ….
En dus emmer eronder en toen kon het grote cleanen gaan beginnen terwijl ik hysterisch de kachelboer belde !
STOKEN zei hij , vol de vlam erin, alles open en door laten stoken totdat alles verdampt is !
Oké zei ik heel gehoorzaam weer.
Duw mijn hand in mijn fleecevest om zo die gruwelijk hete kacheldeur open te doen : FLEECE VEST IN DE FIK !!!!!!!!!!!!!!
Snel rennen naar keuken : mouw onder de kraan, fleecevest is echt verneukt ! (nee das geen vest wat ik zo aantrek dat is mijn huisvest voor als niemand kijkt maar waar ik wel aan gehecht ben zeg maar want het zit zo lekker en is zo warm )
En ik voelde me echt REMI alleen op de wereld met een verbrand vest lekkende kachel en geen vent in de buurt om het probleem te verhelpen !
Ik delegeer graag namelijk in dit soort gevallen, delegeren ben ik STEENGOED in maar in lekkende kachels ben ik waardeloos!
Bel weer de kachelboer , scheldt eens flink dat dit eigenlijk allemaal zijn schuld is en ik geen zin in een hele schilderbeurt van woonkamer heb en wat nou te doen ?
STOKEN zegt ie weer , oké zeg ik dus wederom , trek ovenhandschoen aan , smijt dat ding vol hout , alles open en stoken dan maar …………
Ondertussen is het wel warm in huis, zeg maar gerust HEEL WARM in huis , das dan wel weer een voordeel !
En ik sta met een emmer sop de muren te soppen , meubels, tv , en ondertussen dat ik dat doe druppelt het vrolijk op mijn hoofd die bruine troep dus ik ga zo ook maar eens mijn haar wassen.
Kijk das nog eens fijn wakker worden, de dag begint goed, mag ik ook nog naar de boekhouder en 20 minuten gesprek van zoonlief vanmiddag om 16 uur wat ik niet ga vergeten !
Nee dit wordt echt een TOPDAG, voel het aan mijn druppelende bruine water…..

31 thoughts on “HELP

 1. dan opeens sta je uren te vullen met dingen waar je totaal geen zin in hebt. heb daar zo'n hekel aan! ben benieuwd of dit een voorspelling was voor de rest van de dag….wacht t even af 🙂

  Like

 2. tis een teken van Boven….Decoreer uw interieur in bruintinten deze winter…..dat geeft een warm gevoel….Jaaaaa, je moet de boodschap wel eventjes kunnen vertalen maar daarvoor heb je mij!!groetjes

  Like

 3. Dus nu ben je een brunette geworden? of moet ik het anders zien? In ieder geval moet ik me misschien nog wel bedenken voor die houtkachel die ik zo graag wil. succes.. uiteindelijk is het natuurlijk allemaal een ontzettend luxe probleem dus no worries!

  Like

 4. ik zou ook niet durven te slapen met zo'n kacheltje aan, of hoe zeg je dat, vol ; ) maar goed, je hebt je workout weer gehad, moet je maar denken. huishoudelijk werk schijnt meerc alorietjes te verbranden dan een loopband ; ) hahaha sorry X

  Like

 5. Bruine druppels..huh..toch geen roettroep, da's nogal hardnekkig!! Meid hoe krijg je het toch allemaal verzonnen, wat denk je van een telefoontje naar SBS, een reallifesoap moet kunnen lijkt me ;(En hoe is het met meneer vleermuis?Groeten, Corine

  Like

 6. Wat verschrikkelijk. Ik moet er niet aan denken, ik ben toch al helemaal geen ochtendmens! Fijn hoor om zo je dag te beginnen, dat moet morgen maar anders. Kopje koffie op 't gemak en dan door naar het ZH 😉 Ik geef niet op hoor!

  Like

 7. Wat een ellende, je schrijft het wel weer zo op dat ik moet lachen ( sorry)ik zou die bruine drek lekker opvangen en als je emmer vol is over de kachelboer heengooien ;)misschien zat er een vleermuizennest ( hebben die een nest?) en daar heb je nu stoofpot van gemaakt, hahahaha.

  Like

 8. Elke keer als ik bij jou kom lezen, denk ik, het is niet te doen, zoveel stress en gedoe….maar het kan nog steeds erger!Wat een ellende, hopelijk krijg je je muren schoon en je kussens weer in de oorspronkelijke kleur….Succes bij het 10minutengesprek (was je niet vergeten hè?)

  Like

 9. Da's nog eens rustig wakker worden, maar niet heus… Hemel waar begin je… Houtman met z'n oren even meeslepen om het resultaat van z'n tip te laten zien… grrrr. Ik hoop dat de rest van de dag wat relaxter verloopt, incl. 20 minutengesprek!!Enne ook nog succes met je muren…Groetjes, Collie

  Like

 10. Hoi Floor,dat is kl..e wakker worden,zeg,balen.Ik hoop dat alles weer schoon te krijgen is en zonde van je fleece vest maar,………..vinden jullie dat niet eng om de kachel s’nachts te laten branden.Wij hebbben er ook een maar durf hem s’nachts niet aan te laten.Sterkte hoop dat verder alles goed gaat vandaag.

  Like

 11. Oh.Wat.Erg. Hoe is het mogelijk zeg! Ik hoop echt dat je je muren nog schoon krijgt en wens je voor de rest van de dag toe dat er geen rare dingen meer gebeuren! Liefs, Madelief

  Like

 12. tja dat is echt beroerd wakker worden,,,zo ben ik eens uitgegleden in de gang nadat ik net in bad was geweest en het badwater was dus via de wc eruit gekomen dus lag ik in de gang tussen allemaal drollen .Dat is ook zo,n help moment,,want waar begin je dan!!!sterkte vandaag het ergste heb je dan wel al gehad…

  Like

 13. Ik dacht te lezen dat je de kachel aanmaakte met je fleecevest. Dat had ik op zich een goede keus gevonden. Zegt zij die in trainingbroek, sloffen en XXXl-trui met capuchon haar avonden doorbrengt.Maaruh, balen zeg. Hoop dat je het snel weer aan kant hebt. En dan de kachelmeneer betaald. Dit is geen manier van zaken doen.

  Like

 14. dat wordt een vest met driekwart mouwen, een flinke slok wodka en een TIENminutengesprek(in godsnaam, wat zeg je allemaal in 20 minuten????), muziek op 10 en bordje..OUT OF ORDER om je nek…..ik zeg het je….STAKEN…net als de post!!!!!godverdegodver

  Like

 15. ohh en ik dacht dat ik voor het ongeluk geboren was maar jij kan er ook wat van!ik hoop dat het 20 minuten gesprek goed verloopt en voor nu ZEN neem een bad/sauna!groetjesAnitahttp://alle-mooie-dingen.blogspot.com

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s