Kids


Ik heb er 3 op de wereld gezet.

1 jongen eerst en erna 2 meiden.
Die 3 waren toen ze klein waren model kindertjes, echt geloof me, model kindertjes.
Ze aten, sliepen, lachten, vonden alles goed, waren altijd tevreden, echt schatjes !
Mijn kinderen waren alledrie slaapkoppen.
Dat houdt in dat ze vanaf een week of drie doorsliepen tot een uur of 9 in de ochtend (zoonlief 10-11 uur zelfs) .
Ik kon uren met ze shoppen of ergens naartoe gaan je hoorde ze NOOIT .
We zijn inmiddels enkele jaren verder en ik vraag me af WHAT THE FUCK HAPPENED IN BETWEEN?
Ze zijn pubers geworden en mensen : ALLES BEHALVE makkelijk.
En das niet eerlijk hè ? Want als je je moeder zo lang laat wennen aan makkelijke kinderen dan moet je niet ineens moeilijk worden.
Ik voel me gefopt !
Ik begin even met nummer 1 zoonlief .
Als kind: uren kon ie vertoeven in de box of in dat karretje met die wieltjes, je hoorde hem nooit ! Hij dacht maar aan 1 ding ETEN !
Echt een slimme jongen, altijd supergoede cijfers hoefde er niets voor te doen.
En nu ? Een heel slechte rode lijst zag ik vanmiddag met heel veel onvoldoendes ! Die lijst had ik al gezien maar was iets korter , iets minder rood zeg maar enkele weken geleden , toen hadden we een gesprek , en ja hij zag het in en ging er wat aan doen.
Vandaag nog meer rood, ik flipte , schreeuwde mijn longen uit mijn lijf en hoop dat het kwartje viel , wakker worden NU zei ik niet in Maart dan is het te laat !
Ondertussen werd er paar weken geleden 60 euro van hem gejat, vandaag zijn portemonnee in de gymlokalen met 7 euro, bankpas, schoolpas en IDkaart.
HELP !!!!!!!!!!!!!!!!! O ja en laat ik niet vergeten dat zijn fiets, die ik nieuw kocht 2 jaar geleden compleet aan gort ligt , gisteren meldde meneer dat het spatbord op de tuintafel ligt , compleet afgebroken ……….
Kind nr 2 dochter……als klein kind was het een makkie, mevrouwtje vond alles oke zolang ze het maar zelf mocht doen, kroop met 4 maanden , liep met 8 maanden, fietste met 3 jaar. Was een heerlijke baby, peuter, kleuter. Makkelijk in de omgang het enige wat haar kwaad kon maken waren wortelhapjes dat wilde mevr echt niet . Voor de rest kon je erin duwen wat je wilde. Kind dronk elke avond voor naar bed gaan een fles pap leeg en sliep ook een gat in de dag.
En nu? Komt als een pandabeer de trap af , het zwart metersdik om de ogen, loopt gerust een week lang in dezelfde broek, wil perse een beugel want das hip, accepteert mannen met grote lullen op facebook, sloopt elke week een onderdeel aan haar fiets, kan niet opruimen, maar last but not least breekt gewoon in op facebook twitter en hyves van haar moeder en gaat lekker twitteren met mensen die ze niet kent, stuurt dingen in mijn naam naar vriendinnen etc en dat allemaal omdat ze niet mag twitteren van me ……..
Nummer drie dochter, die is nog niet zo ver , die is 9 maar heerlijk bijdehand en zeer zelfstandig & een fashion victime. Ik hou mijn hart vast voor de pubertijd………..
O ja enne……..Ik kan goed opruimen …….zo ruimde ik de externe harde schijf heel goed op, enkele dvd’s , belangrijke papieren…….en kan ik het NERGENS meer vinden: onder het mom van goed opruimen zodat ik het niet kwijtraak, ben ik het nu zelf kwijt. En aangezien mijn geheugen een zeef is kan ik het me ook echt niet herinneren waar ik het dan zo goed heb opgeborgen, ondertussen heb ik het hele huis al nagezocht : niks !!!!!!!!!
Pffffffffffffffffffff

14 thoughts on “Kids

 1. "Waar is het misgegaan", vraag ik me ook wel eens/heel vaak af. Ze waren zo lief toen ze klein waren en kijk nu eens… Ik put kracht uit de woorden van oma Leentje (print ze uit en stop ze in mijn tas voor weer een moeilijk moment): Ook voor ons komt ééns de tijd van oogsten! Tot die tijd zullen we door moeten buffelen. En oh, die dochter van je, wát een figuur! Heb er toch wel erg om moeten lachen maar begrijp dat jij dat nu nog niet kunt.Groetjes, Lotje

  Like

 2. gefopt ? ah ? mag ik dan erger of beter verwachten als ik vind dat het nu al ( 5 en 2 jaar) monstertjes zijn – schattige monstertjes, dat wel – maar toch …

  Like

 3. O ja…. ik voel me af en toe ook behoorlijk genept. Inderdaad als ukjes héérlijk meegaand, gezellig, en zo stil (behalve liedjes zingen, maar dat deden ze dan allemaal tegelijk èn met hetzelfde liedje!!!)… Ja, ik kan af en toe heimwee krijgen… en dan is bij mij de pubertijd nog in het beginstadium… vooral dochterlief… Ja, een stier hè… en dat ben ik ook, grrrrrrrrr!! Koppig!!! Willen we allebei niet wéten!! Hahaha, gelukkig wordt er ook gelachen kan ik er weer een paar minuten tegen!! Hahaha…Groetjes, Collie

  Like

 4. Hier een extreem puber(18), een normale puber(16) (nou ja…normaal?) en een pre-puber(11) in huis. De extreem puber werkt / krijgt zijn eigen loon maar kan daar tot het eind van de maand ABSOLUUT niet van rond komen (geloof mij, die komt aan het bijna-eind-van-de-maand jankend bij ONS de ouders met zoiets van…HELLUP IK RED HET NIET!!! (goh, had ik hem nou echt NIET voor gewaarschuwd…duhhuh…!!!). De normale-puber doet alsof ie hard werkt voor zijn examen maar gaat dat nooit redden! En de pre-puber doet alsof ie allang een puber is en geeft een grote-bek op alles wat z'n mama zegt… Doet het je ergens aan herinneren?????? Tja, we moeten het er maar mee doen. Het is niet anders… Oftewel …. IEMAND nog iedeën? And By The Way…Jij in één WEEK al zo veel kwijt????Doe even normaal!!!!!!Liefs, Gé

  Like

 5. Gee, hey… de mijne is zes en ik heb er één. Ik denk dat het over 6 jaar ook meer is dan ik aan kan als ik dit zo lees. Nu gaat het nog wel. Ontiegelijk eigenwijs; maar dat zijn we ook allebei…Gut meid…Ik kan mijn schoonmoeder soms wurgen als die wijze glimlach op zet… IK BEN AAN HET OPVOEDEN EN DAT IS NOOIT GRAPPIG!

  Like

 6. Schat eens lach je hierom. Echt dan zit je lekker met je kleinkindertjes te spelen op de grond en als die dan beetje stout zijn glimlach je wijs en denkt aan al die dingen die hun mam's en papa's nog voor de kiezen krijgen. Heerlijk is dat . Ik kan het weten want heb veel mee gemaakt met mijn schatjes . En nu mag ik oogsten. Heerlijke tijd voor mij. komt ook nog voor jou. Sterkte voor nu

  Like

 7. ennehh hier kom ik het spijt me als ik me ergens mee bemoei maarre wordt je oudste gepest? want mijn voelsprieten beginnen te piepen bij je verhaal je dochter tja dat is puberen en ach waar bemoei ik me mee het zou van je zoon ook wel puberen zijn….sterkte ermee!groetjesAnitahttp://alle-mooie-dingen.blogspot.com

  Like

 8. Sorry, maar ik moet toch lachen om dit logje. Je schrijft het ook allemaal zo grappig ook. Kan me voorstellen dat het allemaal behoorlijk lastig is met die pubers. Wie weet wat ik over een paar jaar allemaal radeloos op mijn blog schrijf over oudste die al druk de prepubertijd aan het verkennen is.Hoe is het trouwens met de vleermuis?

  Like

 9. Oooooh Floor, ik leef met je mee ik was daar ook en soms nog met die twee van mij. Maar bij het lezen van je blog lag ik onder tafel vooral die acceptatie vd grote lullen en twitter(woehaa)Hoop dat je het een beetje kwijt bent door het op het www te gooien.Komt goed meid maar dat geloof je waarschijnlijk nu nog niet.Groetjes,Sterkte en Liefs van Greet

  Like

 10. 'Gefopt'. Dat is het goede woord waar ik vanavond ook naar zocht. En dus kan ik niets anders dan je sterkte wensen. Heel.Veel.Sterkte. (Weet je zeker dat Tipi Wan je harde schijf niet heeft?)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s