Einde herfstvakantie


De herfstvakantie is weer voorbij en daar ben ik dit keer erg blij om.

Vandaag heb ik een Floor dag , dat houdt in dat Floor geen bal doet, behalve… ontspannen!
Want een week hard werken en 7 kids dat hakt erin zullen we maar zeggen en gisteren was ik dan ook OP ! Zo op, dat ik gewoon om 5 uur in slaap viel op de bank om pas om 7 uur weer wakker te worden , total loss was ik .
En dus begon de dag met een heerlijke sauna , erna lekker in bad haren wassen , lekker tutten en toen gewoon even ontspannen achter de computer.
Wat uitzendingen gekeken die ik gemist heb vorige week en voor de rest af een toe een machine was eruit en een nieuwe erin maar dat was het dan ook wel .
Tijdschriften lezen en me concentreren op mijn drinkgedrag ……want diëten lukt alleen bij mij als ik genoeg water drink ! En laat ik nou in de winter een hekel aan water hebben ….
Maar goed ik heb 3/4 liter water op inmiddels en 1,5 theepot kruidenthee dus ik zit wel goed vandaag .
De kachel staat aan , ik heb een jogging aan met een trui en mijn uggs pantoffels en ik cocoon, ook als is cocooning alweer onwijs uit, ik doe het toch en geniet ervan.
Geen kinderen in the house ! Mensen wat een RUST maar vooral wat een STILTE !
Het is ZALIG !!!!!!!!
Het tij is gekeerd ik moet aan mezelf gaan denken want anders ga ik doorslaan en daar heeft niemand iets aan . Dus ik ga weer tijd voor mezelf nemen, af en toe een dagje, dat moet kunnen.
Heerlijk tot rust komen en gewoon even doorademen !!
Want als ik tot in de top van mijn kruin gestrest ben heeft niemand iets aan me hier dan word ik alleen maar kribbiger en vervelender…
En het feit dat mijn haar weer met bossen tegelijk uitvalt, mijn hele hoofdhuid vol psoriasis staat, geeft bij mij altijd wel aan hoe gestrest ik ben. Dus ZEN modus vandaag …….heel erg ZEN !!!!!!!
En ik ga gewoon vaker NEE zeggen, dat moet ik leren maar vooral ook doen, wil ik mezelf nog een beetje in ere houden. Dus mensen niet verbaasd zijn als ik NEE roep , that’s the new ME talking.
Ik ga weer voor mezelf zorgen, zoals manlief me dit weekend zei dat ik dat meer moest doen : voor mezelf zorgen. En minder perfectionistisch moet ik worden (zei hij ook) omdat het perfect willen doen me bakken met energie kost .
En daar heeft ie wel gelijk in , ik wil altijd alles perfect doen en dat vreet idd bakken met energie maar erger nog is het feit dat als dat niet lukt ik me dan zo’n ontzettende loser voel en of in de stress raak/of ik eet het weg/of ik heb er heel veel frustratie en verdriet van.
Loslaten !!!!!! Niet proberen 150 mails per dag tot in de perfectie te beantwoorden en zelfde dag nog, G eens wat mails laten beantwoorden (loslaten dus).
Allemaal voornemens mensen nu nog uitvoeren !!! Dat is moeilijk , voor mij dan …
Enfin dat lekkere ontspannen lukt heel aardig vandaag mag ik wel zeggen, kost me tot nu toe totaal geen moeite !
ZEN ben ik ….
OM NA MU BUDDHA YA
(ja hahaa ik geloof er niet in maar das een mantra (klik) die als je die in een zen houding herhaalt vaak genoeg je ook zen wordt , veel te zweverig voor mij maar wie weet heeft iemand er wat aan…)
En iedereen bedankt voor de lieve berichten !!!!!!!!!!!! SMAK

30 thoughts on “Einde herfstvakantie

 1. ik bedacht vanmorgen dat ik al tijden geen groot glas lauw water op mijn nuchtere maag drink.. ben er vandaag maar weer eens mee begonnen… O en 'ze' zijn t paleis aan t boenen al maaaaaaaanden dus ik denk dat t misschien in 2011 wel eens kan gebeuren.. Kunenn we weer een geen woning geen kroning feestje doen haha..de vorige heb ik gemist

  Like

 2. Amen!! En nu nog daad bij het woord voegen hè!! Niet alleen gisteren, vandaag of morgen, maar iedere week een keertje, of…. nog beter: iedere dag een moment! (zei ze terwijl ze zelf strak staat van de spanning…. 😉 Hahahaha)

  Like

 3. Ik zit lekker te cocoonen op mijn eigen bank, kopje thee en een tijdschrift. Zie ik opeens een artikel met jou erin! Echt een leuk stuk geworden, lekker eerlijk ook.Nu ga ik weer strijken, want geloof het of niet. Daar word ik heeel zen van.

  Like

 4. Mijn maandag begint tegenwoordig om 9.00 uur in de yogazaal. Als er iets zen is, is dat het wel. Inmiddels voel ik me er niet meer schuldig bij dat ik dan 'niets' doe.

  Like

 5. Iedere zendag is er één! Dan zal je niet perfect iedere maandag kunnen zennen en cocoonen, wat dan nog? Deze dag heb je in ieder geval in je zak! Wij houden wel in de gaten of het ECHT weer tijd wordt voor een zendag en voor de rest probeer je gewoon iedere maandag te zennen. Knap hoor!!!Ik ben trots op je!

  Like

 6. EINDELIJK, Floor heeft ook het licht gezien. En nu volhouden he. En wanneer je tijd hebt en weer helemaal ZEN bent ga je maar met m'n bestelling aan de slag 😉

  Like

 7. Amen! Een wijs besluit, want er is geen beginnen aan: perfect proberen te zijn met alle monsters om je heen. G. heeft gelijk (voor deze keer) en hij kan ook best mailtjes beantwoorden, als hij jou de pakjes maar laat inpakken!Lieverd, en gewoon regelmatig tijd voor jezelf nemen. Klinkt makkelijk maar op een gegeven moment is het iets wat vanzelf gaat (hoop ik).Xxx

  Like

 8. Je hebt groot gelijk, eerst maar eens bijkomen van alle stress en lawaai van de afgelopen week! En dan als het kan de rest van de week ook kassie an doen want vrijdag komen er al weer 4 terug, dan kun je altijd nog vluchten!

  Like

 9. Wijsheid komt met de jaren:)Maar goed hoor en wel blijven doen….ik ga soms even helemaal alleen naar de film of een andere stad. En kom echt tot rust op zo'n moment. Niet met een ander rekening te hoeven houden, hoe leuk en lief die ander ook is, is heerlijk!!!Lieve groetjes Jolanda

  Like

 10. Goed plan Floor. Perfectie: er hebben meer vrouwen last van, maar het is domweg niet haalbaar in een huis met kindertjes.Ik woon ook zo graag in een VT Wonen-huis. Helaas-pindakaas.Maar die sauna is een superidee geweest 🙂

  Like

 11. HALLELUJA!Dat was ook het eerste wat er bij mij opkwam.Floor gaat het eindelijk inzien dat ze ook gewoon mens is…Welkom in de echte wereld, ZEN lekker verder voordat het eerste gespuis weer voor je neus staat.Liefs,PS ben trots op je!

  Like

 12. CHAPEAU!!!!! wat een wijs besluit;)…en dat meteen op maandag, ben je van die dag ook maar meteen af……we helpen je wel herrinneren oke??;)GA LIGGEN!!!!!NUOEHMMMMMM

  Like

 13. Ik cocoon vandaag in mijn pyjama met je mee, maar omdat wij nu vakantie hebben en ik gewoon NEE heb gezegd, toen iemand vroeg of ik op visite wilde kome (klop mezelf op mijn schouder), goed hè???!!!Groetjes, Margotxx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s