Niet Floor waardig logje


Oké dit word een diepzinnige , geen geklaag dit keer, nou ja een beetje dan…….

Ik lag gisteren in bed en ik dacht na ……
Ik kon niet slapen en denken daar hou ik nooit zo van maar ja als je niet kan slapen dan gebeurt dat vanzelf.
En ik dacht na ……… over mezelf.
Ook dat gebeurt sporadisch ik denk liever over anderen of beter gezegd over hoe anderen anders moeten doen, wat anderen beter kunnen doen en wat anderen godsgruwelijk vervelend zijn , moet ik dan nog toevoegen welke generatie het hier betreft? Iets met pubers zullen we maar zeggen.
Maar goed dit keer (what happened???), dacht ik na over mezelf .
Ik hoor u denken das de beroemde veertigers kwaal : nadenken over jezelf.
En ik bedacht me dat ik dus dat ik altijd DRUK ben , altijd DRUK ook als ik niet druk ben ben ik druk of ga ik druk doen.
Volgt u me nog ? Ik had u nl al gewaarschuwd dit wordt een NIET Floor waardig logje .
En als je druk bent dan denk je niet , dan voel je niet.
En misschien is dat het wel ? Wil ik niet voelen?
Nou dat vroeg ik mezelf af , wil ik niet voelen?
In bed voel ik genoeg hoor dat u niet schrikt maar gewoon overdag als ik wakker en aangekleed ben zeg maar, voel ik dan ?
En daar dacht ik over na en ik dacht en ik dacht en ik kwam tot de conclusie dat ik wel degelijk voel.
Ik voel heel veel op een dag ….. niet allemaal even prettig maar ik voel wel. Zo voel ik :
 • WOEDE , die voel ik echt VEEL vooral als de pubers brutaal zijn of niks doen of als de hond kussen nr 8 kapot bijt (zoals net 5 sec geleden)
 • VREUGDE voel ik ook vooral als lief thuiskomt uit zijn werk en me in zijn armen neemt, of als dochterlief ineens roept dat ik de liefste mama van de wereld ben of als de hond tegen me aankruipt en in een coma zakt of als Joel eindelijk de mooiste beeb heeft gekregen en me twitteroma maakt
 • VERDRIET voel ik ook , vooral als zoonlief een grote mond heeft en onverschillig doet of als een kind ziek is of als iemand me bewust pijn doet
 • LIEFDE voel ik altijd wel voor de kids en lief ook al zijn ze strontvervelend ik hou toch van ze, onvoorwaardelijk heet dat, voor de honden, voor sommige vriendinnen en blogvriendinnen en voor sommige familieleden
 • ANGST die ken ik ook helaas , heel goed zelfs, ik was een bang kind, een heel bang kind en had heel veel last van angst, wat ik nu als “volwassen” vrouw redelijk onder controle heb maar ik ben nog steeds bang in het donker en bang voor de dood .
 • HAAT , die zou je niet moeten voelen maar ik voel het wel echt heel intens voor 1 persoon die zoveel heeft aangericht en zoveel pijn heeft gedaan , ik ben er niet constant mee bezig maar zo af en toe komt het omhoog
 • TROTS ook en dat richt zich vooral op mijn gezinsleden
 • SCHAAMTE vooral als ik de deur opendoe er een maandverbandje van de hond ligt (die de kinderen niet hebben opgeruimd) en ik de beste man gewoon zie denken dat ik een smerig wijf ben en ik me nog ga verantwoorden ook
 • WANHOOP met regelmaat om die 7 hier of om onze puberende hond
 • BEWONDERING voor heel veel mensen hoe ze het toch maar allemaal doen ondanks veel tegenslagen
 • SPIJT niet vaak maar soms wel bv als ik onredelijk uitval tegen een van de kinderen
 • DANKBAARHEID elke dag wel voor de goede dingen in het leven voor het feit dat iedereen gezond is en nog veel meer…….
Genoeg gevoel lijkt me. Daarbij komt dat ik ontzettend HSP ben en ik alle spanningen van anderen en gevoelens van anderen opzuig. Ik kan dan ook totaal niet tegen ruzie, lawaai, veel gedoe en spanningen. Kan niet tegen mensen die dingen afdwingen, zagen, zeuren, zeiken, drammen, me claimen.
Ik ga niet slapen met ruzie want dat kan ik niet, dan slaap ik de hele nacht niet .
Maar daardoor heb ik wel RUST nodig op zijn tijd want alles komt tien keer harder binnen zeg maar en die rust heb ik dan nodig om weer zen te worden.
En toen viel ik in slaap , genoeg gefilosofeerd over mezelf en eruit dat ik dus wel degelijk voel.
Alleen nu nog uitvinden waarom ik niet met mezelf en de honden door het bos kan wandelen…ik daar heel naar en verdrietig van wordt? Waarom moet er iemand bij zijn?
Terwijl ik thuis of op het werk heel goed alleen kan zijn…..dus het is niet het alleen zijn het is dat bos……..
Of waarom ik al jaren droom dat mijn dochter verdrinkt ?
Of waarom ik altijd bang in de zee ben als ik te ver weg zwem?
Maar das voor anderen slapeloze nachten kan niet alles tegelijk hè ?

31 thoughts on “Niet Floor waardig logje

 1. ik vind t een mooi blogje… je overgeven en dingen loslaten is moeilijk en daar moet je hard voor werken in je kop ,maar het is zeker de moeite waard.Ik heb ook ooit gedroomd dat mijn zoon verdronk , hij had een rood t shirt aan … ik heb allle rode t shirten angstvallig achter in de kast verstopt omdat ik het noodlot niet wilde tarten.. echt een kut drooom ;(wees lief voor jezelfx

  Like

 2. Ik ben trots op je, dat je Floor van binnen hebt laten zien. Ben dus ook trots op jezelf en ben niet bang voor je gevoelens, en schaam je er niet voor, net als het maandverbandje….Kus, Margot

  Like

 3. Wat typisch. Ik 'ben' precies andersom. Ben een enorme piekeraar, maar slaap s'nachts als een blok. Ik vlucht als het ware in de slaap. Want als ik slaap 'hoef' ik niets. Niet van mezelf en niet van anderen. Denk dat als ik ook echt slapeloze nachten krijg, ik helemaal gek word.

  Like

 4. meiske meiske meiske….je bent soms ZO hard voor jezelf. Niet Floorwaardig??? Ik vindt dit 1 van de fijnste logjes van je sinds ik je volg, ik kon je zoenen!!!! werkelijk waar…..zoenen!Ik herken ZOOOOOOOOOOOOOVEEL van mezelf in jou. Ik kan je alleen "adviseren"…….en dit is dus een leerproces waar ik anderhalf jaar over heb gedaan en nog steeds mn tanden weleens op stuk bijt, maar wat steeds beter gaat….je moet mensen hun verantwoordelijkheden teruggeven….en wat HUN probleem is, HUN probleem laten(en DAT is moeilijk), je moet (moet?moet?moet?) het redelijke in ogenschouw houden, weten van jezelf dat je doet wat je kunt(en in jouw geval is dat je STINKENDE BIJNA GODSONMOGELIJKE BEST). Laat je kids meer zelf doen bv….tas inpakken om naar pa te gaan….so what als ze een onderbroek vergeten? Lopen ze maar twee dagen in dezelfde of pa gaat maar een nieuwe kopen! Niet iets waar je echt naar streeft maar je kunt ook niet altijd alles voor 9 mensen op de rit houden….anyway…ik dreig HEEL erg lang van stof te worden….wat ik EIGENLIJK gewoon wil zeggen…..ben gewoon wie je bent, met je sterke en met je minder sterke kanten, je zult verbaast zijn dat je niet meteen afgeschoten wordt als er iets misgaat ;).Ben jezelf…..je doet het goed….jij bent de beste moeder voor je kids!Plan een dagje per week voor jezelf…….FLoordagje……..je verdient het…echt waar……*SCHOPTONDERJEKONT*….hup….het komt echt allemaal goed!DIKKE KUS

  Like

 5. idd een floorwaardigbloggie hoor, en ik denk dat meerdere "moeders/vrouw" wel zo zijn zoals jij, want ook ik kan dat hebben, ondanks dat ik ook van heerlijke rust hou en lekker in me uppie kan zijn, maar soms bekruipen je de angsten van veel dingen vooral als je moeder bent, zo heb ik dat ik altijd weer dat beeld ziet dat 1 van mijn kinderen over een railing vallen( die heb ik hier niet eens) of van een berg afvallen omdat ze te hard rennen en uitglijden,dus je bent niet alleen hierin denk ik..Maar is dit iets voor de dames richting de 40, mmm ik word in januari 37( oef wat oud haha), nou ik zal me alvast schrap zetten zeg tjeetje….Soms moet je je laten zien van je zwakste kanten, wat heel erg eng is, maar zoals je al ziet bij de 23 berichtjes, vinden we je allemaal nog harstikke liefxxx geniet van je zondagcaby

  Like

 6. Doordat ik nu thuis ben van mijn werk, maak ik heel wat overuren op dit moment over het 'nadenken over mezelf'… Vermoeiend, confronterend ook! Maar misschien ook nuttig…Vrijdag heeft ook de bedrijfsarts besloten dat ik voorlopig nog even thuis zit, om terug naar het nulpunt te gaan. Dan weer langzaam opbouwen… Zoiets als opnieuw geboren moeten worden.Best eng, maar ik hoop ook verhelderend!(en ja, net als jij ben ik super overgevoelig voor allerlei stemmingen en sferen van andere mensen… Ik jank wat af op het moment en gun mezelf nu maar de rust om uit te huilen en opnieuw te beginnen)*knuffel* voor jou!!

  Like

 7. Er is een mooi gedichtje van Toon hermansWat ik eens schreef op mijn web-log…toen ik alleen nog maar na kon denken en helemaal niet meer slapen kon.Het gaat zo:Eerst dacht ik,niet aan denken,Dat heb ik toen gedaan.Maar twee seconden later,dacht ik er toch weer aan.Nee…zó eenvoudig is dat niet,want weet je.. wat je doet,je denkt er óók aan als je denkt,dat j'er niet aan denken moet. Toon Hermans.Maar jij hebt dus nog héél wat om over na te denken in je bedje!!slaap lekker straks…groetjes Carla.

  Like

 8. He bedankt!!! weer wat nieuws geleerd…Ben dus ook een HSP! nooit geweten dat dit een naam had.Heb net geleerd dat emoties mogen als je ze maar voorjezelf houd en er een ander niet mee lastig valt en dat Boedhisme/mediteren helpt maar zooo moeilijk is.Soms moet je denken maar aan een paard overlaten en blijven relativeren. Als ik je lees is het alsof het over mijzelf gaat. Soms moet je jezelf bij kop en kont pakken en gewoon doorgaan en dat kan alleen als je jezelf waardeert en van jezelf houdt.en dan….kan je zelfs zonder de honden het bos in…daar ben je trouwens toch nooit alleen…kutkabouters!!!!

  Like

 9. Ik ben het met iedereeen eens die zegt dat het heeeeel Floorwaardig is, dit logje! Iedereen die een beetje tussen de regels door kan lezen, had al zoiets sterk vermoed. Lieve Floor, het enige wat ik tegen je wil zeggen, nee SCHREEUWEN:"NEEM AF EN TOE TIJD VOOR JEZELF OM OVER JEZELF NA TE DENKEN!!!!"Daar vaart je hele gezin wel bij, dus het is niet eens egoïstisch! Dikke knuffel meid, komt allemaal goed…..

  Like

 10. Pfffff…..wat een gevoelens allemaal in een post Lieve Floor………daar moet zelfs ik even van slikken……..ik voel bij het lezen emotie…….laat het los lieverd……al wat je dwars zit…..liefs Ria….

  Like

 11. Dit logje is super-Floowwaardig! Prachtig geschreven. En ik denk dat heel veel mensen ieta doen om minder te voelen 9ik heb er zelf een eetgeschiedenis mee, dat draaide ook om niet voelen).slechte taktiek he, eigenlijk….Je hoeft bier volcontinu alles te voelen, al helemaal niet als het averechts werkt en het eed van anderen voelt, maar af en zo'n realisatie van alles wat je voelt is schitterend!

  Like

 12. Volgens mijn ben je al aardig op weg hoor, als je al deze gevoelens zo goed kan beschrijven…. en wat maakt het nou uit dat je niet alleen door het bos kan lopen, doe ik ook niet graag dus ik ga door het veld of langs de zee 🙂

  Like

 13. Och Floor, hier herken ik je ook echt wel in hoor! Hoezo niet Floorwaardig?? Je mag er zijn meid, mét je drukte en mét je gevoel!!En met de honden in het bos..dat doe ik ook liever met iemand, lekker bomen over het leven :)Groeten, Corine(THUIS)

  Like

 14. Ik herken het hoor. Toen ik dus eind augustus zonder werk kwam te zitten had ik eindelijk weer eens tijd om na te denken en dat was goed, heerlijk en echt nodig. Als hsp heb je die tijd gewoon nodig om dingen in je hoofd en lijf af te ronden en weer verder te kunnen. Nu ik weer aan het werk ben en dus net verhuisd ben voel ik dat ik weer op m'n tenen loop omdat ik veel te weinig tijd heb om na te denken… Ik ben heel blij met dit Florig logje!

  Like

 15. Oooo, dat zijn van die spooknachten (starten rond 38e levensjaar!!)…. In het begin kan je gewoon niet slapen…. en dan ga je denken, héél diep denken, zover soms dat je niet verder durf te denken. Mensen zijn ècht complexe wezens, we kunnen héél veel voelen en heel veel verwerken, maar soms moet je weer zen voelen om te kunnen functioneren. Met een druk gezinsleven, zoals jij, is dat wel eens lastig. Ik heb héél veel bewondering voor je hoe je dat voor elkaar boxt. En HSP maakt het ook niet veel makkelijker… Ik heb het met 3 kinderen razend druk, dat ik af en toe denk…. mag de tijd éven een weekje stil staan, zodat ik even kan inhalen en als ik klaar ben dan mag de tijd weer gaan lopen. Want ohhhhh, ik kan het niet alles bijbenen hoor en dan moet ik ook nog fris en fruitig en blijven (mezelf). En dan het huishouden, grrrrrrrrrrrr, allemaal opgeruimd en schoon. Het eerste lukt vaak nog wel redelijk, maar de franse slag voor de sopafdeling. Ik ben gewoon een wandelende ramp in het huishouden, roep altijd heel hard "Ik heb andere talenten!!" hahahaMaar goed denk ik dan, als mijn gezin het maar accepteert zal de buurvrouw of mijn schoonmoeder mij een worst wezen…. Gewoon lekkere koffie zetten met een brede smile en dan zien ze het niet, toch?!?!?! Hahaha.Ik vond het een herkenbaar en leuk blogberichtje!!Een heel fijn weekend!!Groetjes, Collie

  Like

 16. Goeiemorgen lieve Floor, kijk, ik voel me nu bv heel gelukkig, omdat ik de laatste tijd bij het lezen van je blogs het vermoeden had dat het er nu toch eens van zou komen : het zelf-intervieuw. Ik ben het dus met Linda helemaal eens…ga zo door en neem van mij aan: die wandelingen met je honden alleen …neem niet het beknellende bos, maar kies een route door rustige straten of langs een plas…en blijf volharden, elke dag…dat is dan oefening 1…van de weg terug naar je zelf en vanwege dit gevoel nog : Liefde..voor jou …voor jezelfNou, dikke kus dan maar deze zaterdag…en ga nou niet piekeren over piekeren, he ….Godeliva van Ariadone

  Like

 17. Een heel Floor-waardig logje hoor! Deze kant van Floor is ook een kant die wel eens belicht mak worden en wie kan dat beter doen dan Floor zelf? Zo ken ik je nog een stukje beter en je wordt/bent steeds mooier als mens, vind ik!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s