De novasure


Daar ging ik dus , amper geslapen , wel lekker gebadderd, haartjes gewassen, beentjes en de rest geschoren , helemaal clean dus, nuchter , geen koffie meer vanaf 10 uur (help ik en geen koffie??) naar het ziekenhuis.

Onderweg nog even erachter gekomen dat ik alle papieren vergeten was thuis maar het ponsplaatje wat ik niet nodig had had ik wel bij , altijd handig .
Enfin ik kwam daar aan kreeg meteen een kamer , met een allersexiest oranje nachtponnetje, gelukkig ben ik nog bruin van de zomer want anders had ik er helemaal gekleurd bij gelegen .
Mijn haar zat trouwens FABULOUS ! altijd zo : als niemand het ziet en je een mooi groen kapje op krijgt dan zit je haar goed, tsssss
Ik was NERVEUS en dat uitte zich in een soort van verkrampt lijf had ik , ik stond dus letterlijk stijf van de stress. Weten we ook weer waar die uitdrukking vandaan komt .
Enfin ik huilde nog een keer want de zuster zei zomaar dat lief niet bij me mocht na de ingreep voor de rust van de anderen patiënten , nou dan kent ze mij niet dacht ik nog , die hebben meer rust als lief bij me is dan als ie er niet is want dan ga ik iedereen bellen en lekker lopen kakelen daar . En geloof me op zo’n moment zal het mijn reet roesten wat die anderen patiënten voelen of denken ik wil dan gewoon lief bij me hebben.
Enfin ineens was het moment daar : ik mocht naar de operatiekamer.
Ik stond in de file , echt waar mensen ik overdrijf niet, ik stond gewoon in een file daar zoveel mensen moesten er worden voorbereid op een operatie !
Maar ik was al heel snel het middelpunt omdat ik even riep dat ik eigenlijk nog niet zeker wist of ik wel wilde en of ik wel achter die ruggenprik stond ! Paniek in de tent !
In allerijl werd de narcotiseur geroepen die moest mij omlullen : een Belg ! En nu vind ik Belgen altijd toch softies door het taaltje, het klinkt allemaal veel liever dan in het Nederlands. En dus mocht HIJ de Belg die ruggenprik erin knallen wat hij direct deed zonder het gebied te verdoven , toen ie dat zei riep ik nog even “ja maak mij nog even gek hier ” en zei hij “Madammeke die priek die ik u ga geven tegen die verdovieng die is net so pijnluk als die ruuggenpriek geloof mij iek ga u geen pijn doen .
Nou ja als een man zo tegen me praat dan zeg ik niks meer en zeg ga uw gang !
En het deed idd geen pijn : geen centje pijn. Dat was wel anders met het infuus inbrengen , 3 verplegers/sters sterk lukte het niet en beide handen waren lek geprikt en de anesthesist heeft het toen zelf maar gedaan . Die aders voel ik , ik zie ze maar als ik prik floepen ze weg , ja Floor Klok is mijn naam !
Nou dan lig je daar je voelt alle gevoel uit je onderlijf wegglijden en je kijkt naar een pak spek die daar in dat bed ligt en denkt is dat allemaal van mij???
Dan zie je je benen door de lucht gaan die in de stijgbeugels worden gehesen en dat is heel raar want voor je gevoel liggen ze gewoon naast elkaar plat in bed maar je ziet toch echt twee benen voorbij komen.
Nou ja de ingreep ik luisterde naar mijn iphone (muziek) , ja die had ik mee , niemand die mij mijn aaifoon afneemt ! zelfs geen Belg.
En toen was het voorbij , ik zei de arts dat ie nog even voor een foto moest poseren voor de twitterdames , en toen mocht ik naar de uitslaapkamer en daar mensen : het circus is er niks bij !
Wat je daar allemaal ziet , ik was natuurlijk bij mijn volle verstand toen ik daar lag en de rest was aan het bijkomen van de narcose. Ohhhh wat mensen zeggen en doen het is om te gillen en ze weten het niet he want ze zijn er maar half! Een vrouw van dik boven de honderd kilo lag te krijsen en te slaan , de zusters hadden hun handen vol en die mevrouw werd gewoon weer platgespoten hahaa en een oude meneer die riep naar de zuster ik wil niet dat u naar dat oude lijf van me kijkt !
Ik mocht snel naar de kamer, lief mocht meteen komen , ???, en toen was het wachten op gevoel in de benen en zelf kunnen plassen !
Nou om 4 uur had ik nog steeds een verdoofde kont en voeten en toen gingen ze even mijn blaas leegmaken, met de inhoud van de blaas leek het wel of de ruggenprik ook wegstroomde want binnen een half uur had ik alle gevoel terug en toen kreeg ik een soort van 8 uur durende weeënstorm , mijn baarmoeder was HEEL ERG BOOS ! Het was echt heel erg pijnlijk. Daarbij werd ik onwijs misselijk en nam de kleur van de lakens aan. Tegen die misselijkheid kreeg ik meteen iets door het infuus gespoten wat enigszins hielp moet ik zeggen maar de morfine die ik tegen de pijn kreeg hielp nauwelijks en die pijn hield maar aan .
Toen kwamen ze vertellen dat ik een nacht kon blijven ivm de pijn en zo , nou ja zeg , NEE riep ik ik ga naar huis ! Eiste dat het infuus eruit werd gehaald, kleedde me aan, de dr kwam nog even en die had ook snel door dat ik niet ging blijven dus mocht lief pijnstillers halen bij de huisapotheek en mochten we naar huis.
In de auto en thuis wist ik niet waar ik het zoeken moest, ik was gewoon aan het bevallen leek het wel, alleen dan zonder beeb.
Enfin rond 12 uur was de pijn te handelen en vanochtend zo goed als weg.
We hebben het weer gehad !
En ik hoop nu maar 1 ding: dat het geholpen heeft.
Minpunten: geen sex, geen bad, geen tampons voorlopig !
Kijk dat zegt niemand van te voren , tssss

39 thoughts on “De novasure

 1. Hoi Floor, ik heb vanmorgen de behandeling gehad. Algehele narcose. De pijn is herkenbaar. Hoe is het daarna met je gegaan? Heeft het geholpen?

  Gr Sandy

  Like

 2. Nou, dat was weer een onvervalst Floor Klok verhaal! Ik zie het voor me dat jij die infuus er bijna zelf uittrekt met weeën en al, omdat je gewoon niet nog een nacht langer wil blijven….Je hebt echt pit, op zijn zachtst gezegd. Maar goed hoor: het is JOUW lijf!! Sterkte met opknappen.

  Like

 3. OOOh meid wat een verhaal. Ik vind je maar moedig en dapper, Ik geloof niet dat ik er mij zo nuchter doorheen had geslagen. Hoop dat je, je al wat beter voelt en die sex komt wel weer ;)liefs

  Like

 4. Geweldig beschreven, super dat je doorgezet hebt. Ik hoop dat dit brengt wat je verwacht anders heb je die ellende voor niks gedaan. Maarreh kan je twitter niet vinden, ik wilde die foto weleens zien. Als ik op je twitter logo klik dan kom ik bij shabbyblogs 😦

  Like

 5. Ik ben blij voor je dat het achter de rug is! En ik ben ook blij dat je je vandaag al weer beter dan gisteren voelt. Ik ben vooral blij dat 'ons' pakket dan toch eindelijk binnen was en je kan gaan bijkomen en genieten van al dat lekkers! Dikke knuffel voor je!ps. Wil je in het vervolg ervoor zorgen dat je blogjes iets minder hilarisch zijn? Ik zat bijna te gieren toen plots de arts de poli binnenkwam….

  Like

 6. nou dat heb je weer gehad.. zo;n ruggeprik lijkt me best eng.. bij mij hebben ze vier keer mis geprikt en een keer in een bloedvat.. je wilt niet weten hoe dat klinkt in je hoofd… de volgende dag kwamen ze vragen of ik mijn benen toevallig nog kon bewegen!… na de gewone narcose schijn ik 2 uur the hebben liggen kotsen… ik weet daar dus echt helemaal niks van (gelukkig) Nou knap maar snel weer op en laat t gepeupel nog even lekker voor je rennen want je zult vast even rustig aan moeten doen…x

  Like

 7. Nou hoop zo dat het allemaal het effect gaat geven, wat het moet geven..maaruhhh minpuntje geen tampons?????? wat heb jij met tampons dan, zal het wel niet snappen.Ben zo blij dat je er geen pijn meer van heb, en dat je er gewoon nog bent enzo. (Ik hoorde gisteren "weer" op school dat ik heel erg visueel ben ingesteld)…♡♡♡♡

  Like

 8. Dus geen aanradertje die Novasure..?? Wat klote dat je hebt zitten weeëren zeg. Maar heuls veuls succes met het aansterken. Laat je vooral goed verwennen!!!

  Like

 9. hry Floor, wat een heftige dag is dat geweest!!! Maar gelukkig is het achter de rug en er geen betere plek dan gewoon lekker thuis waar je hopelijk goed verwend wordt. Beterschap en ik hoop dat je je inmiddels beter voeltFijne avondliefs Zjietje

  Like

 10. Floor…wat moet ik nog zeggen…je hebt je dapper geweerd zie ik…en zelfs de urenlange pijn heb je doorstaan… je bent een KANJER!Maar wel een hele idiote!! want wie denkt er nou net na zo'n hel aan sex? Wees blij dat er even niemand aan je zit muts :)Neem maar lekker een extra kop koffie!!Groeten, Corine(THUIS)

  Like

 11. Oh, ik hoop zo voor je dat het gaat helpen. En kan er niets aan doen, maar vind je verslag weer hilarisch. Wil foto van dokter trouwens ook zien!Lekker uitrusten nu en laat lief en de monsters maar goed voor je zorgen.

  Like

 12. Fijn om te horen dat het op rolletjes liep , ahum …Maar waarom is de foto van Dokter alleen voor twitters , WIJ willen hem ook zien….Rust lekker uit en profiteer van de Situatie …Knuffel , Margot

  Like

 13. O, o, arme jij!! Ik wens van harte dat het ook écht heeft geholpen!! Dan is die weeënstorm toch niet voor niets geweest!! Maare…. de foto heb ik niet voorbij zien komen op Twitter! Heb ik nu iets gemist?? Een Dr. Derek ofzo?? 😉

  Like

 14. WAs weer een echt Floor verhaal. Is dat je pijn had maar anders zou ik er om lachen. Sex met zo'n lijf nou ff niet TOCH. Floor hou je taai. En ben erg benieuwd of het nu allemaal beter gaat. Knuf Leni

  Like

 15. Hallo Floor, dat je het zo pakkend al weer na kunt vertellen…Je bent een kanjer. Fijn dat het achter de rug is en ik wens je nu dat alle maandelijkse extra ellende ook echt voorbij is.Lieve groetGodeliva van Ariadone

  Like

 16. Wat stoer dat je een ruggenprik nam ik had algehele narcose en had ook erge napijn maar ben noooit meer ongesteld geworden en dat is een zegen. Je hebt het leuk opgeschreven en waarschijnlijk ben je nu ook van je PMS af, ook een cadeautje voor jou toch? Nog wel even rustig aan doen deze week 😉

  Like

 17. nou, daar ben je weer, waar blijft die foto?!! ; )alles gister via twitter meegekregen, gotta love twitter, en hoop nu heeel hard dat dit allemaal straks het beoogde resultaat gaat hebben!!! #fingerscrossed

  Like

 18. nou meid, je hebt het gedaan!!! En hetis achter de rug. 8 uur weeen, wat een drama…… Ik hoop dat het heeft geholpen. Geen sex? Kan me niet voorstellen dat je daar op dit moment zin in hebt. Maar hoelang mag je niet?

  Like

 19. Toch moet ik ook wel lachen om je verhaal en hoe je dat met ons deelt.Alleen harstikke k#t natuurlijk dat het zo'n pijn heeft gedaan en als klap op de vuurpijl ook nog eens geen sex (de rest van het jaar)… Ik zou me voor minder opknopen…

  Like

 20. Oh meid, je hebt het weer gehad. Die ruggenprik ken ik ook (3x keizersnede) en dat is een heel raar gevoel dat ze daar bezig zijn en je niets voelt. Maar ze daar vast wel meer gewend, en hoop met je dat het geholpen heeft.

  Like

 21. je kan het wel heel erg mooi vertellen.. toevallig dacht ik vanmorgen nog hoe zou het met floor gaan.. en nu heb ik het antwoord.ben blij dat je weer lekker thuis bent… en nu moet je herstellen.. hoe lang gaat dat duren?groetjesAnitahttp://alle-mooie-dingen.blogspot.com

  Like

 22. en dat was weer zomaar een dag uit het leven van Floor & Co……:D….ik zweer je die mensen hebben het nu nog over je….Ben blij dat je heelhuids terug bent hoor!!X

  Like

 23. Wat een ellende zeg!! En dat je zo misselijk was ik dacht dat 1 van de voordelen was met een ruggeprik…maar niet dus. En ja dat je baarmoeder het niet zo leuk vindt daar kan ik me iets bij voorstellen.Maar gelukkig heb je het achter de rug en ben je lekker thuis.xxx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s