Supermom, gevaarlijke opa.


Kan iemand die douche eens uitzetten daarboven ?

Het is hier aan het overstromen beneden (*&^%$#%^&*()
Dames en heren (want er lezen naar mijn weten 3 heren mee ) ik ben echt geen supermoeder, ik ben ook niet op jacht naar complimentjes geloof me het mag soms zo overkomen maar ik ben verre van een supermoeder . Tenminste ik versta onder een supermoeder iemand die geniaal is op het werk, thuis altijd goedgemutst naar de kinderen toe en het hele huishouden reilt en zeilt zonder morren.
En dat ben ik dus niet . Ik zit regelmatig hier te janken omdat ik ze achter het behang kan plakken , ik schreeuw dan ook, ben onredelijk, word kriegel van rommel in huis en dat moeten de rommelmakers dan bezuren, verder run ik mijn bedrijfje zo goed als ik kan maar ook daar moet ik soms tot 10 tellen en sta ik op ontploffen als een leverancier niet op tijd levert of niet levert wat ik besteld heb en ik ben totaal niet altijd zen en goedgemutst, ik zie het soms totaal niet meer zitten dan pak ik het liefst a la minuut mijn koffer en vertrek en hoop mezelf dan terug te zien op “Vermist” met huilende kindertjes die in de camera snikken dat ze me zo missen en voortaan altijd heel erg lief zullen zijn , mijn voetjes zullen masseren na het avondmaal en altijd rommel gaan opruimen waarna ik dan, na 3 weken op een zonovergoten eiland te hebben vertoefd, huiswaarts keer alwaar ik een opgeruimd huis vind, never nooit geen was heb, gewassen en gestreken meisjeskindertjes aantref met strikjes in het haar en jongetjes met zijscheidinkjes die ‘moeder’ zeggen .
Ik denk dat ik teveel Sissi , Kleine Huis op de Prairie heb gekeken vroeger en een totaal verkeerd beeld van de werkelijkheid heb.
En dit alles is natuurlijk weer schromelijk overdreven , ik overdrijf graag, ik ben natuurlijk het grotendeels van de tijd erg zen en goedgemutst , dat u het even weet .
Morgen is een grote dag.
Dan komt mijn moeder voor het eerst naar ons huis , ze heeft het nog nooit gezien.
Toen we aan het verbouwen waren hier namelijk sprong mijn moeder haar darm, lag zij voor haar leven te vechten op de intensive care om te horen te krijgen dat ze darmkanker had en chemo en meerdere operaties te ondergaan had, dat is januari 2009 geweest , de laatste chemo en operaties zijn inmiddels achter de rug en ze voelde zich nu pas fit genoeg om een keer naar ons te komen en ons huis te bewonderen.
Das op zich nogal speciaal dus dat ze komt morgen sowieso al speciaal dat ze er nog is want mensen die we kennen die toevallig met haar tegelijkertijd darmkanker kregen zijn inmiddels begraven dus ja de vlag mag wel uit wat dat betreft.
De vraag is of ze de rit naar hier gaat overleven aangezien mijn pa zijn rijstijl nogal “apart” te noemen is , dat de man nog nooit een ongeluk gehad heeft is sowieso al een wonder . Dat zou toch wat zijn , overleef je darmkanker kom je om in een auto ongeluk. De man rijdt nl alsof ie alleen op de weg is , richting aangeven of kijken als je naar links gaat op de snelweg dat hoeft niet, ze kunnen toch remmen? En als links sneller gaat dan gaan we naar links , gaat rechts sneller gaan we naar rechts (in files en ook als er geen file is )
Dus spannende dag morgen, aangezien hij ook de kinders meeneemt om naar papa te gaan is het dubbel spannend en hebben ma en ik al 1000x gezegd dat ie niet harder dan 100 mag op de snelweg . Nee pa, alleen in Namibië kan je 190 rijden ….. hier is het honderd. De man heeft ook nog last van het snelwegsyndroom: in slaap vallen achter het stuur.
Vanwege dat feit en het feit dat de man altijd nogal wat verstrooit is (hij vergeet ze gewoon bij een tankstation, echt waar !!!) kreeg hij mijn kids nooit mee in de auto , toen hij dat toch echt een keer wilde en smeekte , mijn oudste was 2 , besloot ik dat het mocht, het was immers een ritje van mijn zus naar mijn huis wat nog geen 3 km was dus dat moest lukken? Dacht ik, hij zet mijn kind in de auto ramt de deur dicht en ik hoor me toch een gekrijsssssssssss, vingers tussen de deur van de Jaguar. Kind uit auto met halve vingers, pa uitgefoeterd en that was it, nooit meer in de auto bij opa. Maar morgen dus zo’n 175 km bij opa in de auto….
Wil iedereen morgen thuis blijven en kaarsjes aansteken ??? O ja hij is heel makkelijk te herkennen want de puber (al 63 jaar in de pubertijd) rijdt in een glimbak, zo eentje die Gordon ook heeft, een Escalade (monsterlijk ding)
En nu overdrijf ik trouwens niet !
Nee, zo sta ik dus ook nooit in de keuken, ik bak ook geen appeltaarten trouwens die koop ik gewoon kant en klaar….

28 thoughts on “Supermom, gevaarlijke opa.

 1. Lieve Floor…ik weet nu dat je naar de gyna gaat maandag, maar wat je nu van mij wilt weten, snap ik niet? Heb je een manier gevonden om never nooit niet meer ongesteld te worden??? Deel het met me!!!! Hier wordt het per maand (uuuhhh 2/3 weken) erger en erger…..Succes met je Pa in glimglim-auto…whoehahahaha die van mij is ook in het trotse bezit van zo'n geval…

  Like

 2. heel herkenbaar… wat kun je toch geweldig schrijven.. daar ben ik op een positieve manier heel jaloers op 🙂 zelfs op mijn werk krijg ik commentaar vanwege mijn kort door de bocht communicatie…ook tegen mijn vader moeten zeggen dat tie niet meer mag rijden… pfff das echt lastig want ja hij kan dat nog best.. nou echt niet!!sterkte vandaag en heel veel sterkte met je moeder…

  Like

 3. Wat mijn dat deze superdochter haar mooie huis nu eindelijk aan haar moeder kan showen. Niets is zo fijn als de waardering van mam. Als superblogster heb je er weer een leuk stukje van gemaakt.Maar van die rijkwaliteiten van je vader kan ik niets supers maken. Waardeloos dat dan ook nog je kinderen mee moeten. Mijn moeder was een soortgelijke chauffeur, achteruitrijden bij de ingang van een parkeergarage omdat de kaartautomaat niet werkt, boem is ho. Zelfs een aanrijding veroorzaakt bij de school van mijn dochter. Toen was ook wel bij punt bereikt, de meiden niet meer met haar mee mochten. Soms kwam ze mij met haar auto wel eens ophalen om iets leuks te doen, ze stapte dan uit en nam plaats op de passagiersstoel zodat ik met haar auto verder reed. (en dat dan zonder iets te zeggen!). Op een gegeven moment hebben mijn zussen en ik besloten dat het echt te gortig werd en hebben haar auto verkocht. Tot aan haar dood is ze hierom boos op ons gebleven. Ik steek vandaag alles kaarsjes die ik heb voor je aan, geef even een seintje wanneer ze veilig gearriveerd zijn, eerder zal ik ze niet uitblazen!Liefs Claudia

  Like

 4. Is dit een voorproefje van je gegeven interview??? Lijkt me namelijk heerlijk om dit zo in een magazine te lezen, echt ZEN…Zet de tomtom bij je vader extra hard en de cruise-control op 100, handjes binnenboort en gaan met die banaan.Geef je moeder een extra knuffel, die moet ook de rijstijl van manlief maar elke keer doorstaan, en de rest…Ze zal je huis geweldig vinden, en van tevoren appeltaart in de oven (van Appie natuurlijk) en de sfeer is bepaald. Schortje bewaar je maar voor je lover.Groetjes, Margotxx

  Like

 5. Toen mijn opa nog leefde kwam ie nog wel es een dagje bij ons op visiete (bij zn dochter dus)en dan vertelde hij dat het zo lekker rustig was op de weg hiernaar toe ,kheb dat hele stuk niemand gezien op die baan (wij vonden dat zo raar want het is bijna nooit rustig hier )hij had dus een heel eind op de busbaan gereden ……

  Like

 6. Wat heerlijk dat je moeder morgen eindelijk bij jullie op bezoek kan komen. Maak er maar een hele speciale dag van en geniet geniet geniet!!(En succes voor de kids met de rit naar het Zuiden in de bolide van opa)Liefs!

  Like

 7. Super dat je moeder de lange reis nu toch kan maken! Ik hoop dat zij niet bang is bij je vader in de auto 😉 En zeg even tegen de kinders dat ze opa niet mogen afleiden tijdens het rijden.. pff ik zou geen moment rust hebben en net zo lief zelf erachteraan gaan om ze weg te brengen.Dapper hoor dat je ze meegeeft :)Fijne dag morgen, geniet van het bezoek!Groeten, Corine(THUIS)

  Like

 8. Wat fijn dat je moeder komt morgen! Heel bijzonder. Geniet ervan. En deze moeder (ik dus) is niet zo heel veel anders dan jij hoor….. En ik blijf het geweldig van je vinden wat je allemaal doet. O zo!en je vader……ik moet er wel om lachen, maar ik snap dat je je zorgen maakt om zijn rijstijl. EJ (mijn wederhelft) had zo'n oma. Niemand durfde bij haar in de auto, ze nam zelfs de rotondes verkeerd om. En toch heeft ze nog nooit een ongeluk of bekeuring gehad. Niet te geloven.O, en ik haal mijn taartjes ook in de winkel. De enige taart die ik maak is kwarktaart: alles bij elkaar mikken mixen en in de koelkast. hahahalieve groetjes

  Like

 9. Dat wordt dus een hele speciale dag morgen! Fijn dat je moeder eens komt en iets minder fijn de uren dat je moet wachten dat je bloedjes bij paapaa zijn… Ik duim met je mee en steek een (in gedachten dan) kaarsje voor je op!Geniet van de tijd dat je pa en moe er zijn en drink een roseetje als ze vertrekken met de kinders. Want ook al zijn het verschrikkelijke pubers, missen wil je ze niet! (I know….)Liefs,

  Like

 10. Volgens mij bestaan er geen supermoeders. En mochten ze wel bestaan, dan vind ik het maar akelige wezens. Want moeten kinderen niet ook af en toe een ruziënde mama, haar frustraties of bozige opmerkingen meemaken om fatsoenlijk opgewassen te zijn tegen de echte wereld?Wat fijn dat je moeder gewoon kan komen. Hopelijk wordt het een geslaagd bezoek en een nog geslaagdere reis!

  Like

 11. Sissi zucht…. standaard met kerst samen met mijn Meiss! Gelukkig dat jouw mams nu kan komen, geniet samen van dit mooie moment.Ik ga appeltaartbakken, ben blij dat ik een groot schort heb 🙂

  Like

 12. Ja zeg als jij zo in de keuken zou staan kon je moeder wel thuisblijven! Wat moedig en lief van haar om te komen reizen, maar jij bent dan ook haar speciaaltje. Lijk jij even helemaal niet op pa !!!Lekker genieten, lieve Floor, dan geen supermom, maar wel een lieve dochter, toch …Godeliva

  Like

 13. Aaaah weet je wel zeker dat je je bloedjes mee geeft????Mijn opa reed ook zo, nou eigenlijk reden mijn opa en oma zo. Mijn opa kon niet zo goed meer naar rechts kijken dus dat deed mijn oma en hij deed dus de linker kant. Heel eerlijk verdeeld.MAAAR DOOD ENG!!!Veel gezelligheid met paps en mams.Oja de appeltaart van de AH is echt errug lekker!!Groetjes Sas

  Like

 14. ja wat is dat toch met ouders dat ze op een gegeven moment zo vreselijk gaan rijden..of doet jou vader dat zn hele leven al? heerlijk dat je moeder is opgeknapt. ennuh,…ik zou wel zo gaan koken als ik zo'n lijf had.absoluut 🙂

  Like

 15. Oh meid ik hoop dat je een leuke dag hebt morgen, en wat fijn dat je moeder dit nog mee mag maken. Ze zal haar ogen uitkijken bij je. En succes als ze weer weg gaan (met de kids) pfff……..

  Like

 16. Wat heerlijk te weten dat je ook een mens bent :)En wat fijn dat je moeder naar je huis komt, heb jij dat nou ook dat je extra goed schoonmaakt omdat je moeder komt?En knap dat je het aandurft met je vader en de kinderen in de auto, brrrr, kan hij geen motorpolitie voor en achter krijgen? 😉

  Like

 17. Meid, wat ben ik blij met deze happy ending! Ik had me helemaal niet gerealiseerd dat je mams het nog nooit had gezien..wat een speciale dag.Weet je wat: ;ze is ongetwijfeld beretrots op haar stoere dochter!

  Like

 18. Floor,ja ben dan een van die mannen die wel eens je Blog leest maar dat is dan om dat ik met je aan tafel heb gezeten en echt weet dat je een tof mens bent waar je best mee kunt lachen. maar dat je in zo'n schortje loopt….. je zet het er immers niet voor niets op toch!!!!! ja mag dat wel,…….. kinders achter de muur en gaan met die appeltaart. johoeeeee voor je immigratie wensen heb ik nog wel een site hier moetje maar eens kijken kan je ook verbouwen (wil ook wel mee helpen, heb over 4 jaar toch zeeeeen van tijd) kan je het net als die engels man verhuren of anders kom je gewoon lekker tot rust.grt en succes morgen blijven ademen in uit in uit in uit Pieter

  Like

 19. Ik ga heel veel kaarsjes voor je opsteken. Voor dat het maar een leuke dag mag worden, dat je niet al te zenuwachtig/gespannen bent, voor de rijstijl van je vader, dat de kids heelhuids op hun plek van bestemming komen, en dat je een heel ZEN weekend gaat hebben! Nou dan moet het allemaal toch goed gaan komen.

  Like

 20. LOL…..en *smak*….ik WILDE Morgen even naar Weert rijden om naar onze nieuwe kat te gaan kijken, maar dat verzet ik dus een dagje……denk ik maar!!!Wel fijn dat je moeder is staat is alsnog te komen, alleen wel jammer dat je je dan weer tot flauwte toe ongerust moet maken over heen EN terugweg……..Mojitootje????

  Like

 21. Is het een goed idee om de goeie man op herhaling te sturen? Ik ben sinds gisteren rij instructeur ;-)Heel veel plezier morgen, wat een wonder dat je het nog mee gaat maken dat je moeder je nieuwe huis kan komen bekijken!(enne, sterkte met de zenuwen totdat ze er zijn 😉

  Like

 22. Fijn dat je moeder komt Floor! En dat pa dan voor taxi speelt is een soort van mooi meegenomen. Je zou ook gek zijn om na het bezoek achter je ouders aan te rijden naar Limburg terwijl opa en oma dezelfde kant op gaan. Veel plezier en ik hoop echt dat je van hun bezoek kan genieten!

  Like

 23. Nou, dát zal me een feest worden morgen…! Ik hoop zó voor je dat het gezellig is. En laten je kids alsjeblieft achter in de auto bij opa gaan ruzie maken, dan weet je zeker dat ie niet in slaap valt achter het stuur! En voor de rest: een dikke knuffel.

  Like

 24. HAHAHA natuurlijk niet over die ziekte van je moeder!! Dat is gelukkig goed afgelopen.Dank je wel dat je me zo aan het lachen maakt.Weet je zeker dat je niet mijn long lost twinsister bent!? Het is alsof ik mezelf hoor klagen maar ik heb het nog erger dan jij HAHAHAJA , het kan erger…mijn kids zijn ggrrrrrIs armpjes vastbinden Ala dwangbuis een ideetje voordat ze de auto van opa instappen?Good luckKatja

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s