ZO

Dat interview is net geweest, ik ben compleet mezelf gebleven en heb het niet mooier gemaakt dan het is, het verhaal, alleen hoop ik nu weer dat ik niet te negatief was , duh .

Want dat wil je ook niet natuurlijk. Enfin het is voor het blad L.of en komt in nr 15 te staan.
Ik zei nog dat ik het allemaal van die supervrouwen vind die in hun blad staan en dat klopte zei ze dat hoorde ze wel vaker van vrouwen. Enfin ik heb het allemaal naar waarheid vertelt en ook dat het dus allemaal niet zo easy is een groot gezin , dat het hard werken is, vooral pubers.
Als je wist wat je nu wist zou je het dan weer hebben gedaan vroeg ze? JA dan zou ik het weer hebben gedaan , anders , maar zeker ik zou het weer hebben gedaan want de liefde tussen ons is het meer dan waard.
Gisteren heb ik even bij de Dirk Drogist zakken vol shampoo , cremespoeling, wax, douchegel ingeslagen voor de monsters , alles was op maar denk je dat ze dat melden? Ho maar, toen ik boos werd omdat ze hun haar niet goed hadden gewassen bleek dat ze hun haar met cremespoeling wassen omdat de shampoo op was, duh. Nu staan er tig flessen weer dus iedereen loopt weer frisjes rond hier.
Toen , ik was toch bezig, ging ik meteen maar eens de bedtijden samen met lief opnieuw indelen want vakantie was het allemaal nogal uit de hand gelopen zeg maar maar nu moet iedereen weer naar school dus ze kregen het volgende te horen:
14-15 jaar: 21.30-22 uur
13 jaar : 21.00-21.30
12 jaar : 20.30-21.00
11 jaar: 20.00-20.30
8-9 jaar: 19.30-20.00
Daar tussenin moeten ze naar boven en laatste tijd betekent slapen maar dan weten ze dat ze in die tijd moeten douchen en de laatste tijd betekent licht uit en slapen.
Een hoop gemopper want allemaal veel te vroeg natuurlijk maar ik vind het normale bedtijden , wat jullie??
Toen vertelde ik nog even tussen neus en lippen door dat er andere regels voor de X-box komen want eerst je huiswerk maken en dan mag je X-boxen is geen goede regel want wat krijg je dan? Het huiswerk wordt afgeraffeld .
Dus ik moet nog een goede regel verzinnen die werkt .
De mannen zijn zo verslaafd dat toen ik gisteren zei vandaag geen X-box ze compleet door het lint gingen zowat , en meteen zeiden de oudste twee “Solliciteer jij naar strengste moeder van Nederland of zo?”
Totaal verslaafd aan dat stomme kastje en daar ga ik ze vanaf helpen geloof me alleen als iemand een goede regel weet om dat een beetje under control te krijgen hier zeg het me !!!!
Mijn dochter had gisteren haar 2e schooldag van de brugklas en Frans viel uit .
Ik snap dat niet , is die leraar dag 2 al ziek? Na 8 weken vrij meteen weer ziek?
Pubers:

26 thoughts on “ZO

 1. die deurmat! geweldig =) en die bedtijden vind ik nog behoorlijk schappelijk. de x-box, daar eh.. weet ik zo snel niet wat op (heb de reacties niet gelezen, lag nog in een deuk van die 'ik kom niet naar beneden, heb je m'n blog niet gelezen' hahaha maar ik weet zeker dat je er wel uit komt, supermoeder ; ) hahaha

  Like

 2. Ik heb maar twee pubers en ik word daar al moe van. Als ik jouw verhalen lees, denk ik: ach, ik mag ook helemaal niet klagen! Pfff! En dat je je zelf geen supermoeder vindt, tja.. Ik vind het wel hoor!

  Like

 3. Hoi kanjer, ben benieuwd naar je artikel.Ben ook blij dat ik de bedtijden nu zwart op wit kan laten zien:"dit schrijft dokter Floor, voor, en daar gaan we ons aan houden".Hoor je mij het al gewichtig zeggen???En dan de strips….de moed zakt me bijna in mijn schoenen (niet van manlief hoor), maar ik begin pas net met mijn 12 jarige…Nog pruimen nodig????Groetjes, Margot

  Like

 4. Oh, die afschuwelijke X-Box.. Hier was er ook ALTIJD gezeik om. Welke regels ik ook bedacht over wanneer, hoelang, er niet bij gaan zitten kijken als je zelf niet aan de beurt was en noem het allemaal maar op, al die regels werkten dus totaal niet. "Ja, maar ik moet echt nog eerst deze missie afmaken", "Hij zit op mijn account", echt kotsmisselijk werd ik ervan.Toen bedacht ik echt een geniale regel: de X-Box ging eruit. De jongens flipten haast toen ze het hoorden maarrrrr…. toen het ding inderdaad verdwenen was (in een plastic zak onder mijn bed) was er geen haan meer die er naar kraaide. Huh?? Daar stond ik dus echt van te kijken want in mijn ogen waren onze jongens dus ook echt verslaafd.Een paar dagen later werd ik aangesproken door de moeder van een vriendje: of het écht was dat… Ja dus. Weer een paar dagen later vertelde mijn jongste dat bij dat vriendje de X-Box dus ook weg was. Ik kwam moeder later weer tegen en ook zij vertelde dat het eigenlijk amper problemen op had geleverd en dat de kinderen nu weer andere dingen gingen doen, o.a. buiten spelen. Dus Floor: eruit met dat ding zou ik zeggen!!Groeten, Lotje

  Like

 5. Volgens mij zijn het hele normale tijden….die van ons 8/9 gaat op dezelfdxe tijden en in het weekend een half uurtje later. Hoe dat moet met oudere kinderen weet ik nog niet, dat zien we dan wel weer.Ik heb heel veel respect en ontzag voor jou, voor jullie. Laat je niks wijs maken: het is een zware opgave…en respect dat je het niet mooier maakt dan het is…

  Like

 6. Die bedtijden, niks mis mee. Ik hoor nu wel al ´s van vriendinnen dat ik daar zo strikt mee ben: om kwart over zeven MOET T. in bed liggen. Geen gezever (hij wordt nu 2 hè hahaha)En die Xbox. Laat ze maar zeiken, JULLIE bepalen. En ik vind je wel een supermoeder, ik ben vandaag 5 keer in huilen uitgebarsten met één kind (jaja, 35 weken zwanger, dan krijg je dat)

  Like

 7. Hele mooie tijden hoor Floor. En met een heel stel van die kids moet je helemaal regels hebben. En die X-box dat weet ik niet, bij mij waren ze daar nooit zo mee bezig. De oudste hadden trouwens toen een playstation en alleen de jongste een x-box. En nu lijkt het een eeuwigheid geleden. Fijn dat het interview goed verlopen is.tjuuss

  Like

 8. Haha, die stripjes. En zucht, ik kan me nog goed herinneren dat ik rondom deze tijd weer voor de klas moest staan. Ik mis het stiekem toch wel een beetje, die pubers…

  Like

 9. Als je gisteren teletekst hebt gelezen kon je daar lezen dat er geschreven werd over een artikel in de J/M … er komt een volkskrant bijlage erover zaterdag en gisteren werd het breed uitgesproken in een praat programma…. ouders vinden opvoeden echt heel moeilijk en dan praten we hier over twee derde van de hoger opgeleide moeders. Juist die vrouwen die het allemaal goed willen doen (naast hun werk) ….! Dus Floortje geef jezelf maar een schouderklopje want volgens mij gaat het best goed daar als je het enorme aantal rond gillende pubers bij jou daar bekijkt.ohh en die adresjes komen eraan!

  Like

 10. Keurige bedtijden die wij ook aanhouden: niets mis mee.Wanneer ze het 1e uur vrij hebben ben ik wel iets soepeler maar dan nog wordt het geen 22.30 uur hoor!En dan de XBox: je kan afspreken dat ze 1 of 2 of 3 uur per dag mogen spellen en of ze dat nu voor of na het huiswerk doen moeten ze zelf weten. Als de tijd om is, is het om en rest er niets anders dan huiswerk maken.Ik weet niet of dit een goede afspraak zal zijn voor jouw jongens of misschien vind jij het helemaal niets. Ik heb er niet zo'n last van hier thuis want huiswerk wordt altijd (meestal) gemaakt zonder te mopperen en oudste is veel buiten daarna… (terwijl ze alletwee een XBox op hun slaapkamer hebben zijn ze niet verslaafd)

  Like

 11. Jullie bed tijden zijn volkomen 'normaal' in mijn ogen….dat wil dus zeggen dat wij dezelfde bed tijden hanteren. Om je een klein beetje hoop te geven wil ik je vertellen dat wij soms heel soms een lichtpuntje zien in dit huishouden met 4 pubers. De laatste tijd gaat onze oudste (bijna 17)UIT ZICHZELF naar bed om half tien (zonder computer of tv) omdat ze beseft dat dat 's morgens een stuk makkelijker opstaat.En die X box, da´s een lastige, je kan proberen vaste tijden in te stellen dat ze dat ding mogen gebruiken…Ik hoor t graag als je de gouden tip hebt 😉

  Like

 12. Wat heerlijk zo'n lijstje met bedtijden. Ik heb mijn oudste dochter (12) er meteen bij getrokken en het laten zien. Wij zijn dus niet abnormaal ook bij andere zijn dat de tijden. Lang leven de pubertijd ;)Groetjes, Nicole

  Like

 13. ha ha …. die stripjes. heel herkenbaar. Je broek zakt af…. Dat hoort zo mama (met zo'n blik van wat ben jij dom zeg.)Hebben die van jouw ook een era cap of hoe je het ook schrijft. die sticker die mag er onder geen beding af want dan heb je namelijk geen echte. dat het er niet uit ziet met een sticker dat begrijpen ze dan weer niet. (of snap ik het niet?) maar ja, zelf was ik vroeger ook zo en het gaat wel over, hoop ik. die bedtijden komen aardig overeen met die van mij, dus helemaal niet verkeerd.

  Like

 14. Ik ben blij dat je die bedtijden opgeschreven hebt want hier is het ook altijd raak!Net of de oudste altijd als enigste zóóó vroeg naar bed moet en dat is een leuke bevestiging als je dat zo leest.groetjesss

  Like

 15. Keurige bedtijden, niks mis mee. En die Xbox….nog geen ervaringen mee, ik zou niet weten hoe je dat aan moet pakken! Respect voor jou! En het blad L.(??) heb ik even gemist…maar dat komt vast nog wel.

  Like

 16. Gelukkig is bij ons de jongste nu opgeleid en een verstandige jonge man geworden. We zien bij alle drie de vreugde van de puberteits-opvoeding ( !) nu terug en wij zijn nu grijzer …Eén ding heb ik wel heel duidelijk voor ogen moeten houden altijd : bespreek NOOIT regels en voor je oudere kinderen ingrijpende zaken aan de eettafel waar de "kleintjes" bij zijn. Dat is niet eerlijk en je vernedert niet alleen je oudere kind maar ook jezelf als ouder daarmee, want geheid zit je dan aan tafel met debatterende of ruzieënde ouders en kinderen, laat staan hoe je partner jou in een nieuw daglicht gaat zien en jij je partner..vóór je het weet heb je ook nog echtelijke ruzies. Ik lees zulke bladen als lof niet hoor, en ik snap niet hoe je er in wilt staan..maar ja..ieder meisje haar eigen wijsje…Fijne dag, en o ja, die bedtijden gaan uitstekend. Om tien uur: alles stil in huis, ouders ook.Lieve groetGodeliva van Ariadone

  Like

 17. Ik ben zooooooooo blij met je bedtijden. Toen ik gisteravond tegen de jongste zei: om 22.00 uur het licht uit, keek ie me aan alsof ik in de jaren 70 leef. Hij zei: Ja maar ik zit in Havo-5! Ik zei: ja maar je bent nog steeds 15! Toen was ie kwaad. En ik ook. En helaas voor hem ben ik in de vakantie ook errug uitgerust dus ik ga de strijd de komende weken gráág met hem aan!

  Like

 18. Supermoeder misschien niet (de vraag is of je dat zou willen) maar wel een geweldige moeder van deze tijd! Wordt vast een prima artikel. Ik leef het blad nooit, dus plaats het maar op je blog wanneer het uitkomt. Kan ik nog wat van leren.Oeps, mijn 9-jarige heeft de bedtijden van 11 jaar, I'm a bad mom 😦

  Like

 19. Die bedtijden hanteer ik ook. Wel fijn om dat bij een ander bevestigd te zien.En die Xbox: dat blijft lastig. Onze middelste gaat naar huiswerkbegeleiding dus hij is echt vrij als ie thuis is. En oudste is inmiddels redelijk verstandig geworden (hum). Toch hebben wij als regel alleen in het weekend en de vakanties Xboxen (moet weer opnieuw ingevoerd worden zo na de vakantie)Ze mogen wel beperkte tijd computeren (geen spelletjes)En bij jongste check ik wel eerst of ze haar huiswerk echt af heeft.

  Like

 20. Pfoeh zoals jij dat allemaal doet. Petje af, ik word soms al moe als ik het lees + daarbij de stress van je mac de afgelopen dagen en de krampen. Je mag jezelf wel wat meer krediet geven hoor ! Dan mag je jezelf wel geen supervrouw vinden maar je bent het wel, want het loopt wel maar mooi allemaal !En vwb die XBox misschien vaste tijden afspreken dus niet meteen na het huiswerk maar op vaste tijden net zoals je de bedtijden hebt ingedeeld ??? Groetjes,Maartje

  Like

 21. Hele mooie bedtijden Floor. Vanuit school hebben we we eens een brief gekregen wat het belang van voldoende nachtrust is. Pubers willen gerust tot 24.00 uur doorgaan en dat is gewoon ongezond!Hier moet om 22.00 uur bij allebei de laptop uit want bij mij gaat dan het licht uit!!!Liefs Claudia

  Like

 22. OMG door die stripjes denk ik wat staat mijn nog te wachten over een jaar of….wanneer beging die ellende eigenlijk?Ik moest gisteren al een beetje lachen om wat je schreef over supermoeders, want voor mij ben JIJ nou precies zo'n moeder die echt gewoon alles voor elkaar krijgt en dan ook nog alsof je het "even" doet.Dan denk ik regelmatig, wat doe ik toch verkeerd?Goed dat je het realistisch hebt gehouden, dat past bij je en een beetje eerlijkheid over hoe zwaar het kan zijn is een welkome afwisseling.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s