Week 2

Gisteren ging het niet helemaal goed hier met de blog maar hier is ie dan :

OP zaterdag gingen we weg bij Roy en Karen , nadat we afscheid hadden genomen , auto weer volgestouwd reden we de ellenlange oprit af en toen kwamen de tranen bij mij, zat ik me daar toch te janken een dikke 10 minuten omdat ik wegging van die prachtige plek en die leuke mensen….emootje. (manlief had het ook moeilijk )

Op naar de volgende plek : een dikke 2,5 uur rijden en toen kwamen we aan op het Manoir.
En echt mensen dit was wederom een plaatje, anders, heel anders weer, maar prachtig !
Alleen was het even wennen de eerste 2 dagen omdat je net die week achter de rug had moesten we op deze nieuwe plek even acclimatiseren. En dat lukte aardig we waren er helemaal alleen op de eigenaren na dan maar verder geen andere gasten, die kwamen maandag…….
Opa , oma , pa en ma en DRIE kleine kinderen (3, 4 en 7 jaar oud) en mensen het waren ontzettende kakkers, de kak droop er vanaf, ze kwamen zich netjes voorstellen en ma vertelde dat ze een boekje aan het lezen was “hoe voedt ik jongens op?”
Nou dat boek had ze nog lang niet uit en niet begrepen ben ik bang, wisten we toen niet, maar een dag later… De drie monstertjes liepen hele dagen in leuke geruite broekjes met overhemdjes, Todds schoentjes rond, lekker druk te wezen en dan druk ik mij nog HEEL voorzichtig uit, ze konden niet normaal praten alleen maar gillen en schreeuwen en ze waren nogal van het snel hysterisch worden als ze hun zin niet kregen of vielen (wat om de haverklap gebeurde). Al snel was duidelijk waarom opa en oma mee mochten op vakantie , pa en ma konden de monsters niet aan namelijk en de monstertjes die waren de baas thuis. Maar …. geen van vieren konden ze de monsters aan ! En dus was het hele dagen schreeuwen en hysterisch krijsen. Wij waren veel weg dus overdag hadden we er niet zoveel last van maar in de avond….
Op een avond 8 uur begon een van de monsters toch te krijsen, kind moet gewoon diepblauw zijn geweest zo ging ie tekeer en dat gekrijs hield een uur of 3-4 aan en stopte alleen als de kleine Terror Jaap adem moest halen en ging dan weer vrolijk door. Erger de erger…
Alle vier de volwassenen liepen met Japie om de beurt in de tuin met hem te schudden in de hoop hem stil te krijgen, lekker buiten zodat iedereen mee kon genieten van het gebrul.
Ik had hem allang in de auto geknald , auto ergens geparkeerd en gezegd ik haal je op als je gekalmeerd bent maar niet deze vier volwassenen, die gingen een hysterisch kind de sterrenhemel laten zien , kijk de sterretjes (wijzend naar boven), kind keek niet want had ogen dicht zo hard krijste die maar toch 4 uur lang proberen om hem de sterren te laten zien, AARRGGHHHHH.
Enfin dat ging zo een paar dagen door en vrijdag konden we het niet meer aanhoren, omdat het onze laatste dag was lagen we heerlijk in de tuin met een boek en de monsters die waren bezig in het zwembad , die maakte zo’n ongelooflijke herrie dat de beheerder dacht dat een boer aan het heien was ……ken je nagaan .
Lief die stormde erop af en zei “Ik ben zo ongelooflijk geïrriteerd door die kinderen van jullie , de kinderen kunnen er niks aan doen maar het is ongelooflijk gewoon dat jullie als ouders niet ingrijpen , mensen komen naar dit soort oorden voor hun rust en dan zitten ze niet op krijsende kinderen te wachten. Weet je wat jullie voortaan moeten doen? : lekker naar de camping ! En nee zeg maar niks , ik wil niks horen, wil alleen maar dat je weet dat ik heel blij ben dat ik morgen vertrek en niet meer naar dat gekrijs hoef te luisteren.”
Binnen 10 minuten was iedereen verdwenen bij het zwembad , doodse stilte , heerlijk was het .
Pa kwam wel nog even naar ons toe om zich te verontschuldigen en dat ie zo moeite met ze had met die kinderen (ja dat hadden we gemerkt) en dat ie het vervelend vond dat we er zoveel last van hadden gehad, ma hebben we niet meer gezien die was waarschijnlijk echt hoogst verontwaardigd dat we iets over haar bloedjes zeiden maar meer nog haar gedrag aanspraken .
Enfin het was onze laatste dag dus het maakte ons niet meer uit of ze nu wel of niet gepikeerd waren , so be it.
De tweede week was ondanks de monsters echt heel erg fijn . We hebben wel de eigenaren een brief geschreven dat kinderen niet zo slim is in hun Manoir….
In de twee weken hebben we oa. de volgende dorpen/stadjes bezocht : Riberac, Bergerac, Brantome, Nerac, Auberterre, Rocamadour (daar waren we heel snel weer weg: veel te veel toeristen !) , Agen, Perigueux, Cahors, Villeneuve, Fumel , Issignac etc…..
En werden we nog even eraan herinnerd hoe blij je mag zijn dat je gezond bent en elkaar hebt en hoe fijn we het samen hebben, hoeveel wij gelachen hebben in die twee weken ….
Mijn zoon belde me nog dat zijn Iphone gestolen was en mijn dochter haar bikini, fijn weer.
Verder zitten mijn kids nog steeds in Zuid Frankrijk en hebben het zalig daar : 1 week bij Mimi (Franse oma van ze) en 2 weken op de camping.
En nu ben ik nog steeds niet hersteld van het weer in NL zijn, ja noem me een zeurpiet toe maar, maar ik ben al heel de week echt lichamelijk niet lekker en dat komt omdat ik geestelijk gewoon niet hier wil zijn, mijn hele lijf verlangt naar Frankrijk , naar de zon, naar …. vul maar in. Dus ik ga even door met depri zijn , sorry….

Chateau van Fumel

Een geweldige regenbui overviel ons

Brantome

Zelfs de kat was relaxed…..

Mooie steegjes …

Appels uit de tuin op ons tweede adres...


Ons uitzicht daar

Het huis

ZwembadLange tafel bij het zwembad


27 thoughts on “Week 2

 1. Oh wat erg! Dit blogje helemaal gemist! Maar groot gelijk dat G er wat van zei, ik had die blagen met ouders en al zo over de muur achter het zwembad gegooid, wegwezen en snel een beetje!

  Like

 2. Fijn dat jij en ik beiden terug zijn van vakantie, zodat ik jouw blogs weer kan lezen. Balen van die zwembadburen. Foto's zien er SUPER uit!Gaat ie ondertussen weer een beetje, qua gewenning aan Dagelijks Leven enzo?

  Like

 3. Oké, reactie komt pas laat, maar moest mijn schatjes ook opvoeden en heb ze jou verhaal laten lezen…. nee hoor, die van mij zijn GEWELDIG…Dat boek dat ze aan het lezen waren, die"volgewassene", kon je daar hard mee slaan, of was het niet dik genoeg?Had het tenminste nog functie gehad.Goed van jouw mannetje hoor, had hij misschien 3 dagen eerder al moeten zeggen??!!Maar de foto's zijn prachtig, gelukkig heb je die nog….En vanuit Frankrijk kun je ook een internetwinkel runnen en bloggen, twitteren enz…Met dit weer snap ik dat je terug wilt, maar als het daar veel regent is het in Frankrijk ook niet leuk meer, toch???In ieder geval, ik moet je nog heel erg bedanken voor mijn onderstel…uhhh van het dienblad dus, en het lieve geschenk weer.Groetjes, Margotxx

  Like

 4. Te erg, van die ouders die hun koters niet aankunnen. WIj krijgen vaak te horen dat we "wel streng zijn hoor" met onze lieve Mister T., ik vind van niet. Wij zijn nogàl consequent en NEE IS NEE. (lullig voor hem: 2 gedragskundigen als ouders). Ik heb wel een netjes opgevoed kind dat meneer en mevrouw zegt en pardon bij een boertje. Tuurlijk is het ook een echte peuter en heb ik soms aan één rol behang én een flinke emmer lijm niet genoeg, maar IK ben de baas.En terecht dat G. er dus wat van zei.De foto's spreken boekdelen, logisch dat je liever daar bent dan hier (het regent hier pijpenstelen as we speak..)

  Like

 5. Argh! Wat een blagen zeg! Ik kan me voorstellend dat je minimaal tenenkrommend aan het zwembad hebt gezeten!Love the pictures trouwens, van beide logjes! Ik denk dat jullie vast ontzettend genoten hebben van deze twee heerlijke weken, ondanks dat het qua mensen de tweede week minder was dan de eerste. Heb je al weer een werkende wasmachine? Groeten, Francis

  Like

 6. heerlijke omgeving daar =) doodzonde dat je dan last hebt van andermans incompetentie : S en een kind dat uren achter elkaar doorkrijst, ik zou bij god niet weten wat ik daar aan zou moeten doen, eerlijk gezegd, want nog nooit meegemaakt! als Kleuter al eens krijste, was het hop, op je kamer en als het na een paar minuten niet voorbij was, nog een donderpreek eroverheen en uiteindelijk duurde het dus nooit lang. maar in zulke gevallen, zoals bij die mensen, hebben ze het natuurlijk al veel te vaak veel te lang getolereerd en zie het dan nog maar eens te stoppen.. triest hoor, voor die kinderen. ook voor jullie, maar jullie gingen lekker weg uiteindelijk en die arme kinderen moesten weer met die ouders (en grootouders) mee..

  Like

 7. Haha: heerlijk zo'n assertieve vent! Past dus helemaal bij jou….jullie lijken me een mooi stel. En ik begrijp ook steeds beter waarom je baalt dat je weer thuis bent…ik word helemaal jaloers van je foto's

  Like

 8. Ik begrijp dus dat jullie zonder kinderen waren hahah….Tja soms is het voor ouders ook moeilijk kinderen in bedwang houden. Ik zie ons adhdtje nog voor me! Maar wij gingen naar de slufter op Texel beetje achteraf in de duinen, daar kon die heerlijk krijsen, schreeuwen, gillen als een idioot door de duinen rennen, fietsen en dan konden wij als ouders ook even heerlijk adem halen. Vandaar dat ik nu eenzaam in Zweden woon op het platteland zonder buren hahaha… Hier heeft die de eerste twee jaar ook behoorlijk geschreeuwd maar niemand die hem hoorde….. hahaha…Hoop dat je van de week een beetje uit je dip komt hoor….. kan me voorstellen dat alles in Nld weer zo beklemmend is als je in deze prachtige omgeving in France bent geweest.Liefs Marion

  Like

 9. ik hoop ook dat je gauw je draai gevonden hebt, en iktel ook echt wel mijn zegeningen hoor ik bof dat ik hier mag wonen, maar dit is ff een leenhuis en straks mag ik een stekkie thuis gaan maken, dan voel ik me niet meer zo voetbalvrouw hihi, je manier van schrijven is treouwens een verademing ikk hang aan elk woord kom zeker nog eens terug, lieve groetjessssss

  Like

 10. oh hihi ik begrijp waarom je het mist, ja er is niks mooiers als wakker te worden met zo,n uitzicht he, en ik voel me gezegend dat ik het mag,maar we zitten nu ff in een gasthuis dus voel me net een voetbalvrouw, als we zelf een stekkie hebben gevonden mag ik weer gaan verven, inrichten stucen, tegelen en en en gewoon thuis maken weet je.ik ben niet in de wieg gelegd om de hele dag aan de pool te liggen, maar de omgeving zou ik idd voor niks willen ruilen.je schrijft trouwens op een heerlijke manier en kom zeker nog een keer terug, sterkte met het aclimatiseren en we horen ons weer xx

  Like

 11. hoi, wat een verhaal weer… en wat een vakantie heb je achter de rug. Ik laat niet veel reacties achter, maar lees wel iedere dag je blog. Na een paar weken twijfelen heb ik vandaag toch maar de stoute schoenen aangetrokken om je te vragen waar jullie zijn geweest? Het ziet er zo prachtig uit en ik ben sinds 2003 niet meer op vakantie geweest en zoals het er nu uitziet, gaat dat volgend jaar gebeuren! Ik hoop dat ik je niet ontgrief met deze vraag, maar als ik dan vakantie ga, dan wil ik ook wel goed gaan en als ik dit allemaal zo lees, gaat dat zeker goedkomen.Dank je wel en ik hoop dat je heimwee snel overgaat.Groetjes,Wilma

  Like

 12. Wat een heerlijke foto's. Mooi plekje trouwens…en ja lastige kids heb je overal. laat je de jouwe thuis:)Zwaar irritant als ouders hun kids niet opvoeden, maar krachtig opgetreden van je lief. Geniet nog even na, lieve groet

  Like

 13. Ben ik nog een keertje..las net jouw reactie… geloof me Floor, hij is boels heul veuls zo niet mijn type…as-ie aan de 40 kilo komt, is het veuls….in het donker sexen is dat geen optie denk ik..ben bang dat ik 'm vermorzel met m'n weelderige boezem…Whoehaaaaaaaaaaa…*pist-in-broek-vanwege-rijke-fantasie* Staat zo slordig hè, als je het in de krant moet lezen: Italiaanse Skinny Lover bekneld tussen Nederlandse Ruben's Boops…

  Like

 14. Goh ik heb die 3 rotkinderen van hierachter helemaal niet gemist ??!Of leven er nog meer van die niet opgevoede kindertjes op deze aardbol ?(tlijkt wel of alle kids ADHD hebben tegenwoordig!)Ik heb ze dus achter me wonen ,ze praten niet maar schreeuwen tegen elkaar en het zijn me een partij driftkoppen ,je zou ze ……….Ik snap zulke ouders niet hoor ,de hele buurt kan niet meer van het lekkere weer genieten als die K**kids buiten zijn Ik denk toch dat ik eendezer dagen uit mn dak moet gaan De hele buurt houdt zn eigen weer in volgens mij en wie kan het weer opknappen?Maar goed ………Manoir ……….heb je ook die tuinen van Manoir nog gezien ?Mooie fotos weer ,je kan er prachtige fotos maken maar kzou er nooit nie willen wonen

  Like

 15. Wat heerlijk dat jullie met zijn tweetjes weg waren. Das nog eens echt genieten. Toch wel een voordeel van een scheiding hè!!Dan is het trouwens wel dúbbel zo erg om opgescheept te worden met een gezin met een paar van die etterbakken. Wel goed dat je mannetje er iets van gezegd heeft. En nee, dat wordt je dan meestal niet in dank afgenomen door de ouders. Kritiek op hún kinderen… dat mag niet. Zo heb ik eens een keer een (dik en aso) kind aangesproken die bij Ikea zijn ijshoorntje een aantal keer opnieuw ging bijvullen. Kreeg ik ook meteen kampsjaak pa en oma op mijn nek: waar ik me mee bemoeide? Nou, met dat kind natuurlijk. Kreeg als antwoord dat ik beter mijn eigen kinderen in de gaten kon houden. Bleken die toch gewoon heel keurig naast me te staan en hun ijsje te eten. Had daarna wel een versnelde hartslag maar toch ook een goed gevoel dat ik er wél iets van gezegd had.Tsja, en dan zit je weer hier hè. Dat katergevoel na een vakantie herken ik ook wel. Alles weer back to normal. Maarre.. ik heb mijn vakantie nog voor de boeg, lekker volgende week naar Zweden (!). YES!!En voor jou: Gelukkig hebben we de foto's nog. Mooi zijn ze hoor!Groetjes, Lotje

  Like

 16. Meid wat een prachtige foto's van week 2 en een high Five voor G! (Al ben ik bang dat ze de volgende vakantie gewoon weer een ander het leven zuur gaan maken *zucht*)Ik begrijp helemaal dat je het vreselijk mist. Ik baal ervan dat ik iedere dag weer eerst m'n kop door het raam moet steken om te zien/voelen wat voor weer het is, het relaxte tempo waarmee de dingen gedaan worden, is het niet vandaag dan maar morgen, terwijl hier alles een race tegen de klok lijkt. Nog even en dan kun je in ieder geval je eigen monsters weer in je armen sluiten!Was gisteren met zusje en de kids in A'dam. Liep daar ook twee van die kakineuze gezinnen tegen het lijf, polo, kraag omhoog of een gestreept overhemdje met (nog net geen rode) lange broek je kent het wel. Denk dan altijd dat die verplicht achter de Nintende of compter moeten, want ik geloof nooit dat dat vies mag worden en dat wordt je van buiten spelen (die van mij tenminste wel). Hopelijk gaat hier de temperatuur weer wat omhoog en verdwijnen de buien, zodat we nog wat zomeravondgevoel kunnen hebben, dat zou ook een stukje schelen. Duimen dan maar!

  Like

 17. Oh Floor, wat een tocht ! Gelukkig is jouw man assertief. Ik vind dat je, netjes, beleefd en correct volgens mijn moeder, echt wel kan en zelfs moet zeggen tegen zulke mensen hoe de situatie er voor staat. Maar…eh..kan jij geloeven dat ik náást zoiets woon ?! Nee, moeten oma en opa een dagje komen oppassen: dat is beide doof aan beide oren en zij zijn OOK heel dominant net als de kleintjes en alles is leuk en vooral heel demonstratief, alsof ze op het toneel staan: liedjes, handjeklap, sport, als die jong een steentje oprapen raakt oma in euforie..op zijn nijmeegs ook nog…En wie heeft "het opblaasbadje" uitgevonden ? Mijn man zegt tegen mij: oude schuld betaald, is ie gek geworden of zo: MIJN kinderen waren echt niet zo en er waren gelukkig geen oma's en opa's. Ouders die niet corrigeren of een fijne vakantie in een internaat doorbrengen met hun kroost en ouders….moeten ze de kinderbijslag snel afpakken !!Aan de andere kant van mij woont een gezin uit Soedan: en die sláán elkaar ook nog !! In het Arabisch. Vooral nu zij veel op de knieën ligt of uitgeput op bed vanwege de ramadan en hij uit het café komt….Ik klaag ook nooit….maar ik wil het niet ongezegd laten ! Rust jij even lekker uit in je heerlijke huis en nu niet met allerlei projecten beginnen, he…lees die boeken uit, op je gemak.Lieve groetenGodeliva

  Like

 18. en niet 1 foto van die draken???? tssssssssssss;).Goed van lief dat ie zich eeeeeeeeeeven liet gaan……die mensen zijn ZO met hun eigen sores bezig, die kijken niet verder!Wel vet balen meis dat je het zó mist……is er geen optie, bestaat er misschien niet de kans…wie weet ooit…….of misschien een tweede huisje…ooit??? Als het je ZO bezighoudt…..grijp je kansen, leef je dromen!Liefs,Lynda

  Like

 19. Meid, mijn hart is vandaag een stukje bij jou!! Na 18 jaar in Italië te hebben gewoond, begrijp ik errrrrug goed wat je bedoeld. Nog iedere dag mis ik wel iets (en natuurlijk niet alleen mijn oudste Uk) Ik probeer mezelf altijd maar voor te houden, dat ik een gezegend persoon ben. Het is niet voor iedereen weggelegd om 2 landen te verenigen in één persoon.

  Like

 20. Ooh, als ik dit zie verlang ik ook weer naar de vakantie in Frankrijk. wij zijn trouwens ook in die omgeving geweest waar jullie de 2e week zaten. Fantastisch daar! Balen van die kinderen zeg. Je zou die ouders! Dat G. niet eerder uit zijn dak is gegaan tegen die mensen…………..haha. Knap dat jullie dat zolang vol hebben gehouden.liefs

  Like

 21. @Laura: jawel dus , ik heb 12 jaar in Fr gewoond waarvan 4 jaar in het Zuiden en dat was elke dag beseffen hoe blauw de lucht was en hoe fijn het weer en hoe relaxed….

  Like

 22. Ik herken die after-holiday-dip wel. Maar zeg, als je dit het hele jaar door zou hebben (geweldige tijd in FRankrijk, vakantie) dan zou je het toch niet meer zo waarderen als nu? #relativeren

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s