Week 1

Zaterdagnacht 3 uur kwam ik binnen: huis niet schoongemaakt en geloof me mensen ik had alles tot in de puntjes geregeld hoor, dat mijn hulp tijdens onze afwezigheid de hut kwam schoonmaken, alles nog eens extra zou doen zoals koelkasten schoonmaken, berghokken etc : NIETS DUS , ik schoot meteen in de stress/rothumeur en schelde er vrolijk op los, 2 weken ontspanning meteen in 3 minuten weg, want HAAT echt thuiskomen in een niet schoon huis , en geloof me het is natuurlijk niet smerig maar niet smetteloos schoon en daar hou ik van na de vakantie : een huis wat blinkt en je tegenmoet straalt . Ik belde meteen volgende dag om te weten of het gewoon luiheid was of dat ze misschien was overleden tijdens onze afwezigheid…..ze kreeg de deur niet open, WHAAAAHHHHHHHH mag ik even gillen? Ze krijgt het hele jaar de deur open behalve als wij op vakantie zijn? Oh ik ben me toch een partij pissig.
Enfin nadat ik een machine was gedraaid had wilde ik een tweede draaien : machine deed niets meer, vast familie van die hulp van me pfff. Waarom ie het niet deed? Ik nie weten, ding is nog geen jaar oud, na wat rammelen, aan en uit zetten , flink schelden en schoppen deed ie het ineens weer, dus nu ben ik al 2 dagen aan het wassen. Ja alles moet schoon, ook niet gedragen dingen die hebben toch 2 weken in een tas gezeten brrrr….
Nee hoor ik heb geen smetvrees, nee ook niet ongesteld ,dat werd ik zoals gewoonlijk midden in de vakantie….

En als je dan alles gehad hebt…..

Gisteren wilden we de hondjes gaan halen ? Kon niet. Kan niet op zondag want dan werken de réfoos niet hier lieten ze ons per sms weten (das ook werk toch?? sms-en??) , nu vroeg ik me meteen af of de beesten dan wel te eten krijgen en worden uitgelaten op zondag want dat is tenslotte ook werk, duh ? Dus konden we onze hondjes pas vanochtend ophalen, die twee heb ik meteen na een uitgebreide begroeting (ze waren zoooo blij…) in bad gezet, helemaal ingesopt en ze rieken weer fris en heerlijk …..

Ook een raar fenomeen: alle broeken zijn gekrompen in Frankrijk, zo bizar ….snap er niets van.
O ja 3 hele dagen lang zat ik onder de bulten van die brandnetels , weet je nog brandnetelverhaal???
Enfin mensen de eerste week kwamen we aan bij Roy , de tranen sprongen me in de ogen , zooo mooi, zo rustig, zo prachtig als alles was daar: het huis, de omgeving, het uitzicht…..
Wij dachten voordat we gingen dat Roy vast een of andere relnicht was want ik had het huis op foto gezien en ken eigenlijk niet 1 hetero van het mannelijke geslacht met zoveel smaak…maar niets bleek minder waar hoor. Roy was 73 jaar, zo hetero als je maar hetero kan zijn, Product Designer van beroep (nog steeds actief) , heeft bedrijven in NL, FR, IT etc gehad, name it en hij had er een bedrijf…Roy liep , zo schattig, in een blauwe tuinbroek (Roy the builder noemde we hem) te klussen rechts en links maar meestal zat ie gewoon te genieten samen met Karen zijn Deense 72 jarige partner (zijn vrouw was 10 jaar eerder overleden) te genieten van een goed glas en een boek .
Karen was erg afstandelijk de eerste dagen en keek de kat uit de boom maar mijn god ineens kwam Karen los, ze moet door hebben gehad dat wij te vertrouwen waren en best relaxed, en wat een humor! Echt geweldig , lachen hoor een mensje van 73 jaar met zoveel energie die met haar hond omging of het een vriendin was die slecht hoorde, ze tilde de hond altijd op zodat ie meer kon zien en meer kon genieten van het uitzicht en dan kreeg ze als beloning een grote lik over haar gezicht en dan gierde ze het uit . Dog dog heette de hond , hij heette eerst Walstreet maar na de crash leek het ze beter hem om te dopen tot Dogdog. Oh en Karen mag dan Deense zijn van origine , ze woonde al haar hele leven zowat in Engeland voordat ze in Frankrijk met Roy ging wonen en ze heeft echt Engelse humor en meer engels accent als menig Engelsman.
We hebben genoten als we op ons bedje lagen met uitzicht over de vallei , als we Karen ineens voorbij zagen stuiven (rennen dat ze kon ) achter Dog dog aan omdat ie weer eens iets van haar gejat had, de hond maakte er gewoon een spelletje van om elke dag iets van haar te jatten en dan rende ze daar vrolijk elke dag achteraan om het weer af te pakken onderwijl gillend en lachend, geweldig gewoon.
Het was er zo mooi, zo rustig, we hebben de omgeving bezocht, wat dorpen bezichtigt maar vooral hebben we veel gelezen, gelachen , gepraat, gedronken, gegeten, gescrabbeld, geknuffeld, genoten, etc etc en ik heb wel geteld 1 boek gelezen van de hele stapel. En niet omdat ik zo weinig gelezen heb daar want ik heb heel veel gelezen maar ik heb daar een hele stapel Franse boeken gekocht van Marc Levy oa en die heb ik daar gelezen, stom dat ik daar in NL niet aan gedacht heb want ik vind het zalig om Franse boeken te lezen, de manier waarop Fransen dingen omschrijven dat kunnen we gewoon niet in het Nederlands, daar is Nederlands de taal niet voor .
Op een middag lagen we met zijn tweetjes te genieten op ons bedje van een goed boek en het uitzicht en ineens op nog geen 20 meter lopen er gewoon 2 reeën langs ons heen, we keken alleen maar zonder een woord te zeggen, zo mooi….
We gingen ook nog naar Camping les ormes , je weet wel , die had ik hier ergens een keer geplaatst, mooie camping, maar….alleen maar Nederlanders, echt alleen maar, zelfs al het personeel en bediening…..en de mensen: volvo’s en rode broeken, dat zegt genoeg? Enfin not my cup of tea zeg maar om tijdens mijn vakantie tussen de Nederlanders te zitten . We stopten er een cappuccino drinken en ja die was overheerlijk dat kunnen ze dan toch weer veel beter dan de Fransen: echte cappuccino maken ! En Hennie (Bobbine) en haar man Piet hebben we er nog ontmoet, van picasa dames wie kent haar niet? ….jammer genoeg was er geen plek meer in het restaurant om samen te eten maar dat word nog een keer ingehaald….
En hier dan enkele foto’s van de eerste week………
Oh MEN IK HEB ZOOOOO HEIMWEE !!!!!!!!
Morgen meer……


Citroenen die gewoon in je tuin groeien

Ja zij waren er ook

Velden vol zonnebloemen ,zo ver als je kon kijken, en dan bij ondergaande zon….

Hooien, mooi he ???
Het zwembad


Het huis van de zijkant

Dog dog


Huis van de achterkant
Ons bed


Karen haar speelgoed, landscape designer was haar beroep

Mijn badkamer een week lang , bad is in de vroegere oven gebouwd, zo voelt het dus een beetje als je gecremeerd word …dacht ik toen ik daar in bad lag…alleen ietsjes warmer en doder zeg maar….

Onze woonkamer/keuken


De entree van ons paleisje


31 thoughts on “Week 1

 1. Dit klinkt me allemaal als muziek in de oren 😉 wat een geweldig stel moet dat zijn en wat een mooi huis!!! ik zit zelf ook na een ritjhe met de auto weer even achter de laptop… vanmorgen onwaakte ik nog in een familie huis met even blauwe luikjes… in een stil dorpje.. of was het een straat met Edith Piaf schallend uit de boxen.. ik kan me je heimwee voorstellen! x dees

  Like

 2. zeg uhm…..ik zie al de hele dag een melding staan van ene nieuwe post…week 2, maar als ik daar dan op klik…NADA……die pagina bestaat niet op je blog……what happened?????

  Like

 3. wat een gave foto's zeg! maar wat een onzin zeg van die deur die niet open ging……ze krijgt toch niet doorbetaald he… en laat haar de deur nog eens proberen als ze weer komt….vreemd verhaal

  Like

 4. Niks zo RUK als thuiskomen in een niet schoongemaakte hut, had de poetsvrouw ineens andere plannen of zo? En een wasmachine die stuk gaat, fokking irritant!Wel een mooi huis, verder ook een topvakantie geweest geloof ik.. 😉

  Like

 5. Welkom thuis.En je gaat geloof ik meteen op zoek naar een andere schoonmaakster. Moet je wel veel post gehad hebben de eerste dag van jullie vertrek, waardoor je deur niet open kon… Had ze niet iemand die even voor haar wilde kijken waarom niet? Weg met die muts…Pieternel

  Like

 6. Welcome back, volgens mij heb je het niet koud gehad in Frankrijk, zeker niet als je in bad zat.Maar zo'n koude douche als je weer thuis komt, belachelijk gewoon.Neem de raad van zuslief aan, de mijne dus, doe ik ook ALTIJD.Prachtige foto's, daar wordt je alleen al weer rustig van, dus vaak terugkijken.Groetjes, Margotxx

  Like

 7. ja het was even gezellig op die camping je gelooft het niet en dan komje elkaar daar tegen, maar voor de goede orde wij waren er alleen om te eten, hadden gelezen over de goede keuken en die hadden ze wel maar om de twee kindermenu`s om te zetten naar volwassene zodat floor en haar man mee kon eten dat was niet mogelijk (belachelijke kak)ja Floor doen we nog eens over dat eten! wij zitten nog steeds in de Dordogne op een camping met ook veel Hollanders maar wel erg zuinig met kleding Hahahaha! en genieten er nog tot as donderdag dan weer terug naar huis. ook onze schoonmaakster zal de deur wel niet hebben opengemaakt maar wel de wasmachine hebben gebruikt!sorry voor de mensen thuis hier is het nog steeds bloedheet!!!!! Grt PietPs Floor ben helemaal gek geworden van die Ipad!

  Like

 8. hoi, hoi,fijn dat je er weer bent. ik heb echt uitgekeken naar je blog over de vakantie. Ziet er echt super uit. Waar vindt je die paleisjes? zelf naar een camping geweest in een hok dat ze nog maisonette durven te noemen. zoals mamalien ook al schreef, geen fatsoenlijke bank om onderuit te hangen. maar ja, het weer maakt veel goed en de kids hebben we bijna niet gezien dus als die genieten, heb je echt vakantie.groet Wilma

  Like

 9. meis, wat een zaligheid daar, ik snap dat je terug wil, mag ik mee? ; ) en thuiskomen.. de mensen in wiens huis wij zaten waren méér dan tevreden met hoe we het achter hadden gelaten, zij wou mij meteen in dienst nemen hahaha maar toen kwamen we weer thuis in ons eigen huisje. en wij hebben heel geen werkster #tochjammer ; )

  Like

 10. Oh, dat is niet leuk thuiskomen. Maar ben blij dat je er weer bent. Want die verhalen van je heb ik echt gemist hoor….En je hebt een heerlijke vakantie gehad, geniet nog maar even lekker na (tussen de wasbeurten door).fijne dag en tot later….

  Like

 11. Wat een slechte smoes: ik kreeg de deur niet open. Zat ie vast van het opgehoopte vuil ofzo? Tsss… Wat heerlijk dat het een top-vakantie was! Als je slim bent neem je volgend jaar iemand mee die je koffers en boeken draagt… MIJ!

  Like

 12. Jeetje wat een prachtige foto´s!!!!!Jullie hebben het echt als God in Frankrijk gehad, denk ik. Heerlijk, wat een geweldig huis.En ja, wat zo´n camping vol Nederlanders betreft, daar zaten wij helaas de tweede week ook mee opgescheept. Echt niks voor ons, maar de kids wilden zo graag, dus het was een soort compromis. Eerst een weekje zoals wij willen kamperen en dan een weekje zoals zij willen kamperen. Maar wat een ellende is dat joh, iedereen praat nederlands, in de brasserie, bij de receptie, in het zwembad. Jullie waren dit maal zonder kids?Helemaal super en wat die hulp betreft, wat een stomme smoes zeg. Weg ermee, maar volgens mij heb ik dat al eens eerder geroepen.Lekker logje weer, helemaal FLOOR! welcome back…

  Like

 13. Inruilen die Poets! Wat een l**smoes zeg!Maar ik wordt echt een beetje jaloers als ik die foto's zie……. haha, maar het is je van harte gegund. Ik wil er zo wel heen hoor. Geweldig!Maar fijn dat je er weer bent.liefs

  Like

 14. kijk en dit hebben we gemist, je ongezouten manier van schrijven..i love it..heerlijk om weer thuis te zijn he???Maar op vakantie was het dus niet behelpen, als ik de mooie foto's zo zie..succes met de schoonmaakmiep..fijne dag vandaag..cobi

  Like

 15. Fijn dat je weer thuis bent! Ik heb je blogupdates gemist (en jij ook een volle reedreader waarschijnlijk).En uh… zijn jullie gewoon niet aangekomen van leven als God in Frankrijk? #tekleinebroeken

  Like

 16. Heerlijk om weer van je verhalen te kunnen lezen, voor mij fijn dat je terugbent maar ik begrijp helemaal dat jij in vliegende vaart terug wilt. Wat een heerlijke foto's!Bij ons liep er bij thuiskomst een muis door de woonkamer, het kan dus altijd nog erger.Liefs Claudia

  Like

 17. Goedemorgen, dus vandaag op zoek naar een nieuwe hulp, jammer dat ik zo ver weg woon, heerlijk dat jullie zo genoten hebben, hahah… wij vinden het na 5 jaar nog steeds prachtige als familie hert hier in de tuin komt aanwandelen PUUR NATUUR.Pffff ben wel blij dat ik geen rode broek heb 🙂 Lekker nagenieten.

  Like

 18. Ziet er geweldig uit:) kan me zo goed voorstellen dat jullie daar op rust zijn gekomen, das alleen maar genieten, in een woord magnifique!!!Et madame van le poets die is denk ik binnenkort foets;)groetjes jacky

  Like

 19. Dat mevrouwke de deur wijzen, nadat je haar hebt laten zien hoe de sleutel werkt (kijk schat, je steekt 'm in het gaatje, kijk zo…, en draai dan die kant op. heb je 't gezien? Nu jij..Doeis..)Geniet nog lekker na van de vakantie. 2 weken weg = 2 weken afkicken.(minstens)

  Like

 20. Ik had er een, die beweerde doodleuk dat ze het huis had schoongemaakt, terwijl het niet zo was!!Die is de langste tijd bij jullie geweest, dat is duidelijk. En wat een mooie foto's. Zulke hirtensia's zie je bij ons niet hoor! Het ziet er allemaal fantastisch uit….

  Like

 21. Heerlijk dat je er weer bent Floor ……mooi foto's van een heerlijke vakantie volgens mij………….en de schoonmaak mevrouw….??? ben benieuwd wat je daar mee gaat doen……fijne dag morgen….liefs Ria…

  Like

 22. Wow wat een heerlijk paleis hadden jullie daar, haha die opmerking over het bad, gek mens..En ehm die hulp heb je toch zeker wel ontslagen? wat een KUTsmoes zeg!!!

  Like

 23. Fijn he, thuiskomen. Van die muts zou ik maar afscheid nemen, mar niet voordat je een ander hebt. Nooit oude schoenen wegdoen voordat je….juist ja.Wat moeten jullie het heerlijk gehad hebben saampjes, de foto's zijn in ieder geval prachtig. Een huis waar ook het interieur blogwaardig was hmmm dat was bij ons net ff anders 🙂 Ben benieuwd naar week 2 EN de bijbehorende foto's. Gezellig wel weer, lekker bloggen.

  Like

 24. Tsssssssssssssssss je hele boerefamilie in een bus, gezeten op LEGIO roze GEVULDE kratjes, verstoken van (smerig) huis en honden in the middle of France….en daar kom je Hennie tegen????????????????????? Mijn valt de mond open, Hennie en Piet…..wat een gezellig stel! ZIj van de drukkige en hij heel relaxed:)…..Sounds like you had fun my love!!!!!FIre the housekeeper*kuch*…Goed om thuis te zijn toch??

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s