Zo genoten ….


Nou dat was dan een zonnige dag om nooit te vergeten want wat heb ik genoten zeg vandaag.

Dochter , de middelste , was gisteravond gevallen met de fiets.
Op zich niets bijzonders want ze valt dagelijks met de fiets alleen dit keer iets harder dan anders.
Stuur compleet verbogen (niet meer te repareren) en pijn pijn pijn in haar hand.
Ik ben een ruige moeder ahum en als ze ergens pijn hebben zeg ik meestal “lekker vroeg naar bed is het morgen over” of “niet zeuren daar word de pijn echt niet minder van” of “je praat nog dus zoveel pijn heb je niet”
Ja ik ben altijd erg begaan met de schatjes.
Dat doet me denken aan het feit dat dezelfde dochter een jaar of 2 was en gigantisch op haar muil ging hard viel en ik het kind ophees aan haar arm en zei “niet janken daar word de pijn alleen maar erger van, van dat geschreeuw”
Kind bleef krijsen, steeds harder, ik wilde haar nog een draai om haar oren geven voor zoveel verbaal geweld maar besloot toch maar eens met het kind richting eerste hulp te gaan omdat het maar bleef krijsen en echt HEEL HARD , zo van dat je weet als moeder: hier helpt geen ijsje meer die heeft ECHT pijn.
Nou ze was idd heel hard gevallen alleen daar had ze niets aan overgehouden wel aan het feit dat mama haar arm uit de kom had getrokken toen ik haar op de benen hielp. Ai .
Maar de dr zei dat gebeurt HEEL vaak dat ouders hun kind aan een arm grijpen en hem uit de kom trekken, dat noemen we een zondagsarmpje hier in het ziekenhuis, gelukkig zei de man dat want ik voelde me echt slecht . Nu kon ik in ieder geval zonder schuldgevoel huiswaarts keren ik meld even maar niet dat ik er dik twee uur om heb zitten janken dat IK mijn eigen kind haar arm uit de kom had gerukt
Enfin gevallen met de fiets dus en ik stuurde dochterlief naar school vanochtend want zolang je nog praat valt het mee denk ik.
Maar om 12 uur kwam dochter naar huis, dik hand, pijn, misselijk.
Onze huisarts is een luxepaard die werkt niet op donderdag dus toog ik naar de Eerste Hulp met mijn schatje . En dat was BIG MISTAKE !!! Want eerste hulp dat duurt UREN !!!
Wachtkamer- gesprek met verpleegkundige- wachtkamer- foto maken- wachtkamer- andere wachtkamer- dr gesprek- dr weer weg om foto te bekijken- dr gesprek, niks gebroken (zie je wel zolang ze nog praten is er niks aan de hand) – verpleegster die drukverband aanlegt en toen waren we VIER uur verder en mochten we naar huis. Lief en ik waren inmiddels hoorndol want dochterlief kan niet wachten, en was strontvervelend (toen wist ik allang voor die dr het doorhad , dit is niet gebroken althans niet helemaal finaal erdoorheen want een praatjes….)
EINDELIJK naar huis !
Ik heb er echt alles aangedaan , nog net niet gesmeekt , of het kind kon worden opgenomen ter observatie een dag of tien maar ze wilden niet, ik mocht haar weer mee naar huis nemen. Joepie.
Ik heb dus door dit hele gedoe niet gewerkt vanmiddag , sorry Lia morgen gaat het de deur uit !!!
Morgenmiddag mag ik dus zelf naar de huisarts voor de moedervlek, zo gebeurt zei hij, ik snij het weg, brand het dicht en ik kan u vertellen IK heb er nog nooit iets van gevoeld , DUH.
Een schat is het toch die man…

16 thoughts on “Zo genoten ….

 1. Ooooh ik ben zo blij dat ik 1 zoon heb. Ik kan gewoon lekker van de zon genieten! Hij is zooo heerlijk rustig nu hij iedere avond 5 km moet lopen :)Succes vanmiddag, appeltje eitje Floor!

  Like

 2. Gelukkig kunnen we tegenwoordig anoniem melding maken van kindermishandeling, misselijke moeders !En na jaren, als het niet meer te controleren is, erover gaan zitten opscheppen als een kerel; havenarbeiders zijn er niks bij !Volgende keer: een kus erop , geef de pijn maar aan mama en ga lekker even chillen op de bank bij de tv, krijg je van mij een beker chocolademelk….dát werkt veel beter en daar wordt mama zelf ook niet overspannen van, maar gelukkig.

  Like

 3. Gelukkig dat het allemaal meegevallen is met de arm van je dochter.Bij ons thuis was het vroeger ook altijd niet zeuren gaat vanzelf wel weer over.Succes vandaag bij de dokter.xxx

  Like

 4. Paar dagen niet kunnen lezen en dan ineens een hoop nieuws, ben weer een heel eind opgeknapt van het lachen.Kan altijd nog erger dus ga er even overheen, zeg tegen manlief denk dat je een gal aanval hebt blijkt het een hartinfarct te zijn. Alles is nu gelukkig weer o.k. en manlief knapt goed op.Ik zeg altijd tegen de kids slaap maar een nachtje dan voel je veel beter en als je niet kunt slapen geeft niks dan rust je toch(met andere woorden als je maar uit het zicht bent)Had graag een van de moeders op het schoolplein geweest toen jij met je McFlurry Choco over het schoolplein ging.Groetjes Greet en morgen veel succes bij de dokter.

  Like

 5. Ha die Floor,Wat een verhaal. Het is toch vaak een tijdrovende bezigheid bij die eerste hulp. Hier is het niet anders!!Sterkte morgen met je moedervlek…. We gaan het vast lezen!!!GroetjesAlma

  Like

 6. Lees je even een dag niet, staan er zo maar weer 3 (DRIE!!!) verhalen die ik moet lezen…nou ja zeg! Toe maar. Ik voel mij nu zeer bezwaard. Hier druk druk druk (hele lange dag gewerkt en DE overkapping) maar o, o, o…wat heb je mij weer doen lachen. Meid, you make my day! Dank je wel. Dus even in het kort: Leuk zo'n hond. Wim. 40????? Tandarts. Naaahhh! That's all? Kind met arm. Bin there, done that… (schaam schaam…)Morgen nieuwe blog. Ben nu kapot.Trusten.Liefs,

  Like

 7. Mijn zoon had vroeger ook zo'n zondagsarmpje, zo maar opeens……..Enne, zolang je kunt praten morgen valt de pijn wel mee hihi…Is goed hoor, ik kan wel even wachten.

  Like

 8. Die moedervlek weghalen doet echt geen pijn, maar…die spuit!!! Nee, grapje. Heb het ook een keer laten doen.Maar niet tegen man en kids vertellen. Gewoon heeeeel zielig zijn , en jezelf laten verwennen, zeker door dochterlief.Moet ze je maar niet zolang laten zitten in het ziekenhuis.Kan ze eigenlijk wel iets met haar arm, anders gaat het hele feest niet door, natuurlijk.Groetjes, Margot xxOok aan Wim

  Like

 9. Nou ik heb er ook nog wel een hoor over een harde (wat is hard) moeder.Ik was met mijn voet tussen de spaken van een fiets gekomen, Werd door een aardige meneer naar huis gebracht. Mijn moeder keek en zei "zijn je kousen nog heel? Je voet geneest wel" Je begrijpt wel hoe die kerel keek.Denk dat ze ook niet zoveel zin had in uren EHBO…… Sterkte jij morgen…. Groetjes

  Like

 10. Tja, datgene van die jongetjes heb ik ook nooit begrepen, maar het werkt wel.Maarrrrr, die martini zou ik doen vóór het bezoek aan de huisarts (en er na, je weet wel, tegen de stress, of de pijn, of…)

  Like

 11. ah joh, ze heeft ze toch nog alletwee??!!! Nou dan….voordat ze een jongetje is is het wel over hoor(dat zei mijn moeder altijd tegen mij, 'k was meteen stil met huilen…snapte er geen JU van:))overr die moedervlek…..doet zeker geen pijn, dat wegsnijden…..je hebt kans dat je later nog eens terug moet om de restjes weg te laten branden, en DAT stinkt……maar pijn??? Neuh…..echt niet……die prik ter verdoving is erger……WHAHAHAHAH just kidding!! Meid…morgenavond een grote martini en het leed is weer geleden!!!Ajuukes!!Lynda

  Like

 12. Ach mijn moeder liet ons met gebroken pols gewoon nog uit logeren gaan of trok 's avonds stiekem in mijn slaap aan mijn gebroken duim of ik wel echt pijn had. Waarschijnlijk alleen maar omdat ze er dus geen zin in had om uren in een ziekenhuis te moeten vertoeven.Gaat het inmiddels beter met je moeder?Groeten,ClaudiaMorgen stuur ik je het stuk zeep op!

  Like

 13. Zo trok ik toen mijn dochter op zwemles zat en ik haar in zo'n stikvolle afschuwelijke kleedkamer moest aankleden een paar tanden uit haar mond, ja, ze beet op haar handdoek en wilde niet loslaten, ik kon wel door de grond zakken.

  Like

 14. Hahahaha! Maak je niet druk om die arm uit de kom, ik trok mijn kinderen ook altijd zo vennijnig aan hun arm dat bij dochterlief hij er ook zo plots, vanzelf (kuch) uitschoot hoor! Uiteindelijk zei ik tegen de dokter: laat eens zien hoe ik dat moet doen, dat weer in de kom doen, want dat kan ik zelf ook, dan hoef ik niet iedere keer langs te komen hier….Oh, slécht hè? Maar goed, dochter houdt nog steeds van me. (zegt ze)En ja, bezint eer ge begint, want de SEH, daar laten ze je voor een scheet nog uren wachten, daar moet je echt tijd voor maken. En nu maar hopen dat het morgen meevalt met dat snijen en branden enzo…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s