Zaterdag…


De dag begon met : ik die opstond uit bed na een rotdroom met een stijve nek.

Dus ik zat lekker chagrijnig te wezen in mijn ongestelde uppie beneden met een bak koffie en een kersenpitkussen in mijn nek en toen moest de dag nog beginnen….
Langzaamaan druppelden de rest van de bewoners naar beneden en ik , ik delegeerde.
Jullie de hond uitlaten , jullie twee de kleren die al een dag naar jullie liggen te kijken op de keukentafel , gewassen en gestreken naar je kamer brengen en de andere twee mogen de vaatwasser uitruimen.
Lief kwam ook naar beneden, die was not amused, slecht geslapen, ik had hem om 4 uur vannacht wakker gemaakt en raar liggen doen , mijn naam is haas ik weet van niks meer. Nee serieus, ik kon me er niets van herinneren.
De pubers kwamen naar beneden en wilden na het ontbijt meteen weer boven horizontaal gaan voor de tv. Nee dus, mannen. Het is prachtig weer, de zon schijnt, verzin iets.
Nou ze konden werkelijk NIETS bedenken , wat kan je nou doen behalve tv kijken / xboxen / laptoppen. De heren waren flink chagrijnig en ik kreeg even een grote bek (ik huilen, ik kan er dus gewoon echt niet tegen als een van mijn kinderen zo respectloos doet, kind ook huilen want spijt).
Van mij kregen ze een tv / xbox / laptop / slaapkamer verbod . Je mag doen wat je wil als het maar niet binnen is ! Nou dan wisten ze niks. Hele discussie van een uur gehad hier met de pubers. Ze krijgen een week de kans om te bewijzen dat ze de verantwoording van een tv op de slaapkamer aankunnen en anders gaat de tv weg op de slaapkamer . En dat bewijzen houdt in dat je dus niet overdag voor de buis hangt , na het avondeten mag er tv worden gekeken maar eerder niet . Ik ben het zat dat dat maar ligt te vegeteren in die kamer die hermetisch gesloten blijft ook nog (dus ze moesten van mij gordijnen open doen, ramen open, de boel luchten, het lijken wel vampiers) .
Zaterdag betekent ook boodschappen doen, vooral omdat maandag alles dicht is . Dus gingen we eerst naar de Liddl , en ik wil niet de snob uithangen , ik ga altijd de meeste zooi bij de Liddl halen, maar ik vind het een K*T winkel. De sfeer, de mensen , de reuk , de produkten hoe zielig ze uitgestald staan, de troosteloze uitstraling….ik kijk nergens naar, gooi de kar vol met drank voor de monsters, schoolkoeken, drop, griekse yoghurt (die is heerlijk daar) en nog andere shit en dan vlieg ik naar de kassa en weet werkelijk niet hoe snel ik die auto weer in moet komen.
Zucht dat hebben we weer gehad.
Echt zet me een dag in de Liddl en ik moet aan de prozac. Maar dat heb ik ook bij de Aldi , Zeeman, Hans Textiel, Kruidvat en de Wibra. Ik vind het gewoon echt zo verschrikkelijke winkels . Ik koop er wel hoor want ik hou dan wel weer van goedkoop, en zelfs Daphne Deckers zit aan de Aldi dagcreme (wie gelooft dat??) zegt ze in de LINDA .
Ik ben een mens wat blij wordt van de Albert Heijn en dan liefst een XXXL AH (en de HEMA). Het enige waar ik bij de Liddl blij van wordt is het bedrag aan de kassa als ik moet betalen want het scheelt aanzienlijk.
Na de Liddl nog naar de visboer, slager, bakker, kaasboer en dan naar de AH voor de dingen die ze bij de Liddl niet hebben .
Dan moeten er 4 dozen en 3 tassen naar binnen worden gedragen, alles moet worden uitgepakt en toen was het inmiddels 15 uur in middag. Fijn, het grote genieten kon beginnen. (dream on)
We kwamen thuis , alle deuren open, poort open , de mannen waren lekker vertrokken zonder ook maar 1 deur op slot te doen, das lekker handig voor de inbrekers, hoeven ze niks kapot te maken ….
En natuurlijk hadden de heren boterhammen gemaakt en lag de zak open op het aanrecht, overal kruimels , vieze messen, pot pindakaas en vieze bekers/borden. Niet alleen doen we de deuren niet op slot maar opruimen doen we ook niet. Slaapkamers idem dito, niet 1 bed opgemaakt, één grote teringbende , op de badkamer idem dito , ja joh smijt gewoon alles van je af, lege toiletrollen: gooi lekker op de grond, wc papier laat maar vallen, papiertjes ach lekker van je af smijten, vuile was waarom zou je die in de ton gooien als het ook gewoon ernaast kan op de grond…
Donderdag had ik een grote pak , je weet wel zo’n pak van 24 rollen toiletpapier midden op de trap gezet (want die moest naar zolder) en wat denk je , tot vandaag stappen ze er allemaal overheen, niet 1 die denkt laat ik even dat pak toiletpapier meenemen. AAARRGGGHHHH.
Nieuwe kleren van ze, vorig weekend gekocht, hebben een week op die trap gelegen, ik heb ze vandaag zelf maar opgeruimd.
Ook nog even, ik was toch bezig, 4 machines was gedraaid tussendoor over de dag verdeeld, ook die slaapzak die we eindelijk gevonden hebben maar even gewassen .
Toen om 16.15 uur gingen we eindelijk zitten buiten in het zonnetje ! Tijdschriften, bakje koffie, krantje, en helemaal klaar om te gaan relaxen….
poort ging open, daar waren ze weer, bezoek kwam mee: onze oude buurvrouw net terug van Frankrijk kwam gezellig een bakkie doen met ons. Tot 19 uur buiten gezeten in het zonnetje en toen eens aan het eten begonnen.
Nu kijken de mannen voetbal en ik zit even achter de computer , zometeen na de voetbal gaan we film kijken die we gehuurd hebben.
Wij, lief en ik, hebben het niet zo op zaterdagen met kids. Daarom genieten we dubbel van de weekenden dat we geen kinderen hebben omdat we dan eindelijk eens tijd hebben voor onszelf en elkaar. De weekenden met , gaan op aan boodschappen doen, wassen, opruimen, delegeren, opvoeden, tellen of we compleet zijn en er geen vergeten hebben ergens.
Morgen is het ook druk druk druk want er moet nog heul veul gedaan worden voor volgende week , het weer wordt minder, gatver, heb ik weer, ik wil zon , zon, zon, volgend weekend.
Ik heb het nog steeds in mijn nek en vroeg lief om het kersenpitkussen in de magnetron te gooien, hoe lang vroeg ie? 4 minuten riep ik.
Brand , riep hij na 4 minuten, weg kersenpitkussen, brand in de magnetron.
Beetje te lang dus.
3 minuten was genoeg geweest….


14 thoughts on “Zaterdag…

 1. Ik ben terug naar bed gegaan, anderhalf uurtje… ~kuche~ ;-)MAAR wel een onverwacht mooie film gezien op rtl4 net, al die tijd op de bank (oké één was wissel en opvouwen buiten op balkon :O)En nu ga ik een stukje fietsen met dat kind van mij, even vitamine D halen :DXXX

  Like

 2. Wij halen ook de grote meuk bij de Lidl, het scheelt je bakken met geld maar je moet er wel een groot geduld voor hebben. Het is iedere keer weer een overlevingstocht langs de schappen. Maar je kunt er lekker veel voor weinig weghalen en dat willen we allemaal in deze tijd, toch? En tsss, 4 minuten met je pittenzak in de magnetron….ja dan gaat het roken hè, dat kunnen die pitten ook als de beste! Dinsdag maar meteen een andere halen!

  Like

 3. Wat een boel te doen op zaterdag! Dat van die trap is heel herkenbaar. Ik ben toch vaak degenen die uiteindelijk de spullen maar weer naar boven sjouwt.

  Like

 4. Sokken die onvindbaar zijn, broodkruimels overal,broodzakken die openblijven liggen, totdat ik ze dicht doe, bekers en borden die in de kamer blijven staan totdat ik roep….Vaaatwasmachine die alleen maar gevuld wordt en aangaat als ik het doe..Zo herkenbaar..En dan die winkels…Ook ik hou er niet van, maar je bent een dief van je eigen portemonnee als je er niet zo nu en dan inkopen doet..verstand op nul, en winkelwagentje vullen..En dan toch iedere keer weer verbaast zijn over het te betalen bedrag bij de kassa…Succes met de drukte, en gewoon rustig blijven doorademen…Cobi

  Like

 5. En weet je, ik heb het je al vaker gezegd, ik ben ook even onder de pannen zoals je nu weet en denk je dat die ene die ik heb iets doet? 'maak maar een lijstje doe ik het morgen…' ahum, vandaag dus maar het stinkt nog op bed en ik heb meer dan de helft zelf al gedaan hoestend en proestend en zwetend, maar ik wil graag aan kant! AAAAAAAAAARRRRRRRGGGGGGGGg dus ik snap helemaal totaal en compleet dat jij en lief graag met zijn twee zijn op de zaterdag :DEn ja ik ga ergens vitamine D halen 😉 Heb ook nog een opdracht wie weet doe ik dat buiten wel :DXXX

  Like

 6. Zit hier te schuddebuiken met mijn laptoppie op schoot. Je verhalen over de kinderen zijn zó herkenbaar. Hier ook van die luie mormels die werkelijk NIETS achter hun kont opruimen. Wat is dat toch? Ook weer een fase die ooit overgaat?? Kan me er nu eerlijk gezegd nog niets bij voorstellen. Ook jouw boodschappenverhaal is zo lekker herkenbaar. Wij gaan ook altijd naar de Liddl voor de grote bulk: vooral de frisdrank en de drinkyoghurt. Want eten en drinken, dat kunnen ze als de beste. Dan maar lekker goedkope frisdrank, heb nl geen zin er een baantje bij te moeten zoeken. En die monsters maakt het niet uit, vreten werkelijk alles. Ondanks "rode vlag" wens ik je toch een heel fijn weekend.Groeten, Lotje

  Like

 7. Lieve Floor……….ik moet hier even van bijkomen………..niks heeft zin om te vertellen na jouw dag !!Weltrusten lieverd…tot morgen……slaap lekker en laat je lieffie slapen vannacht !!……….

  Like

 8. Ach ja kinderen, allemaal zo herkenbaar. Hou vol, blif opvoeden, het komt er ooit uit, echt waar! Hun kamers zijn nog een puinzooi maar verder zijn ze best oke bij mij. Nog effe en ze kunnen zaterdag gaan werken….en waarom laat je je boodschappen niet bezorgen, scheelt een hoop gedoe voor je:)Lieve groet en morgen een lekkere dag, geniet nog even van de zon en je kids.

  Like

 9. Geweldig….hoe herkenbaar weer, dat van die pubers en hun gedrag en die oostblok winkels waar het eindbedrag op de kassa altijd weer meevalt dat dan weer wel.En ik wil me nergens mee bemoeien maar heb je weleens over 'n myrenaspiraaltje nagedacht, t is niet lollig als tie er in moet maar sinds het geplaatst is ben ik niet meer ongesteld geweest en ik en mijn huisgenoten vinden dat helemaal niet erg!Fijn weekend,Marian

  Like

 10. Dan laat je je lief maar even heerlijk masseren straks. Als daar dan nog wat van komt tenminste.Enne eerlijk gezegd, ik heb ook een hekel aan die winkels. En nu mijn gezin kleiner word kom ik er ook steeds minder. Nou welterusten, ik neem nog een wijntje.

  Like

 11. Oh hahaha wat voel ik mij goed als ik jou verhaal lees,ik vind het wel goed dat je,je kids idd niet alleen maar tv laat kijken,pfff en wat een nare kindertjes haha dat ze der rommel niet opruimen,maar ik hoor mijn zus ook altijd mopperen over haar zoon en uhmmm die is 22 jaar,wil je niet van streek maken hoor whahaha,want die van jullie zijn wat jonger toch,over de lidl en aldi heb je wel gelijk,ik ga er ook heen,maar vind het ook rommelige winkels,hoop dat je rode periode gauw over is,ik ben er morge gelukkig vanaf,ik ben ook nooit zo gezellig dan,tenminste als er maar genoeg lekkers in huis is,nou hopelijk kun je ook nog genieten van de vrije dagen,ik wens je fijne pinksterdagen,lieve groet Joke.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s