Eenden en water…


Ik ben echt zo zo zo vreselijk niet blij vandaag.

Want ik ben aan de lijn mensen, ja ja er moet nog 10 kilo af , en ik & lijnen is niet zo’n goede combinatie .
Want ik hou gewoon van lekker eten, van gezelligheid . En nu hoor ik de eerste al denken : Kan je het dan alleen gezellig hebben als je eet? Neeeeeeeeee maar als je niks mag ben je niet gezellig , tenminste ik niet, ik vind het lekker ’s avonds op de bank , glaasje wijn, nootjes of blokje kaas erbij….
En als je iets niet mag denk je er juist de hele dag aan , tenminste zo werkt dat bij mij.
Ken het ook niet helpen . En ik word daar een beetje sikkeneurig van.
En ik heb een speciaal dieet waar een arts in België heel druk mee is geweest dat uit te dokteren voor me en dat houdt in: dat je geen bal te vreten krijgt .
Ja dat kan ik dus ook wat die arts doet , gewoon amper iets eten , haha dan valt iedereen af duh daar hoef je geen arts voor te zijn toch?
Nou heb ik het “geluk” dat ik een schildklieraandoening heb, ja leuk mensen naast mijn psoriasis/migraines/pms/dikke kuiten/slechte conditie heb ik ook nog een schildklier die het niet doet, vandaar het woord KLIER waarschijnlijk. En een niet werkende klier maakt dat ik dus levenslang medicijnen slik voor die klier en door die klier verbrandt ik niet zoveel als een normaal mens verbrandt aan calorieën dus moet ik minder eten dan ik verbrandt , nou das nie veel kan ik u vertellen. Das verrekte weinig zelfs . En het is heus niet zo dat die klier niet werkt en je daardoor ook veel minder honger hebt of zin , nee dat is totaal niet zo, ik heb de zin in eten van een marathonloper die na de marathon er nog een triathlon tegenaan gooit en een week niet gegeten heeft, zo veel zin dus.
En ik vind mezelf dan ook HEEL ERG zielig want het enige wat ik wel mag onbeperkt is …. WATER.
En wie wordt er nou blij van water? Er zit geen smaak aan water, je kan er niet aan knabbelen.
Water is voor een eend zei mijn oma altijd en daar heeft had het mensje helemaal gelijk in.
Lijk ik op een eend? Nee .
Dus ik mag zometeen 100 gr vis (dat wordt zalm dus ) met 120 gram groenten , en denk nu maar niet dat ik alle groenten mag, nee hoor absoluut niet , de meest lekkere groenten die mag ik namelijk ook niet. Daarbij moet alles gestoomd of gegrild worden , en sausjes mag ook niet, belachelijk gewoon , niet eens sausjes … Ik hartje sausjes, WAT? Ik kan me geen leven zonder mayo voorstellen…(vandaar ook dat je moet afvallen denkt u nu , verkeerde conclusie ik eet het nl met MATE…) Ik mag dan ook 1 theelepel mayo of olijfolie per dag, niet moeilijk kiezen voor mij , dat is dus die mayo. Oh enne laat ik niet vergeten , ik mag als toetje een appel, een hele appel , nou nou das lekker.
En nu ga ik eten , kids zijn aan het lopen voor de avond4daagse en ik ga genieten van mijn belachelijk zielige maaltijd , heeft u ook zo medelijden met me?
Smakelijk eten….
ps. Leuk hè al dat roze, ik word er zo vrolijk van 🙂 en ik pep mezelf dus gewoon even op hier met een kloddertje hier een kloddertje daar….

18 thoughts on “Eenden en water…

 1. Gelijk maar even een belofte inlossen? ;)Kan ook bijna niet anders. Ook hier een schildKLIERmens. Toch viel ik ooit 30 kilo in drie maanden af. Toen was ik 38, had schoenmaat 38, kledingmaat 38….. was nog nooit zo in balans geweest. Nu ben ik 54…. vul de rest zelf maar in! Maar morgen.. morgen begin ik!!!

  Like

 2. Goh… Als ik die omschrijving van jouw dieet lees, dan denk ik dat jij hetzelfde dieet doet als ik. TLC. Of Cohen. Bijna hetzelfde. Het is absoluut afzien, weinig calorieën, weinig mogen. Maar oh, het werkt! Het werkt echt! Geen enkel dieet werkte voor mij, ik kwam gewoon aan. Maar met dit dieet vliegen de kilo's eraf. Slaap ik beter, heb ik meer energie, minder last van mijn buik, enz enz. Dus… Hou vol meid, hou vol!(Heb me aangemeld als volger hoor. Wat ik me wel bedacht… Kunnen mensen die je hier niet wilt hebben je niet makkelijk vinden via de blogroll van anderen… Of kun je enkel op deze blog als je bent uitgenodigd en heb ik dat niet meegekregen omdat ik standaard ingelogd ben)

  Like

 3. Ha die Floor! Leuk dat je meeblogt! 😉 Ik lijn ook weer. Sinds donderdag. Op vrouwonline. Waar ik dan geen Toet heer, maar Margje. Ik moet alleen wel 50 kilo afvallen. Maar dat ga ik dus niet doen. Eerst maar eens 10. En dan nog eens tien en nog eens tien en dan maar eens kijken hoe lang ik daar over gedaan heb. :-)Veel typen, daar verbrand je ook caloriën mee las ik net op twitter. Dus kom maar op met al die blogs van jouw. Ik moest altijd erg grinniken om die Floor van tv, meer dan om dat blog van Floor in de viva. Hoewel ik wel weer een viva.nl fan ben. Nou ja, gezwam in de ruimte om niets. maar wel weer een paar caloriën verbrand hiermee 😉

  Like

 4. Ah, moest effe denken maar de stijl herkende ik al vrij snel ahhaLijnen, oh ja dat meot ik ook maar zo geen zin in. Mijn dochter is begonnen met het Cambridge dieet en doet dat met begeleiding .. 5 kilo in 1 week al kwijt maar 3 liter water .. bah en verder shakes en pap .. niks voor mij dusSucces met het lijnen,Elise

  Like

 5. Hoi Floor,Wat heb je een leuke blog, al dat roze, hoe doe je dat toch, in no time zo'n leuke blog opzetten. Ben er eens een halve dag mee bezig geweest maar mij lukt het niet. En jij lijkt het zo uit je mouw te schudden.

  Like

 6. Ha die Floor 🙂 Leuke naam!Vrolijke blog zeg!Komt helemaal goed met die 10 kilo! Even letterlijk en figuurlijk door de zure appel heenbijten en een ritme te pakken zien te krijgen. Eind november had ik er ook ineens helemaal de balen van en heb toen besloten maar te gaan dr.franken. Voor mij de juiste beslissing geweest. Ben eindelijk m'n 10 kilo kwijt waar ik al jaren tegenaan zat te hikken….als ik het kan, kun jij het helemaal! ;)Ik ga je gezellig volgen hier!

  Like

 7. Leuk dat je me volgt! Ik vind het roze erg mooi.. En heb medelijden met je als ik lees wat je eten mag…. Nouja, keertje zondigen is niet erg toch? Dan maar een kilootje meer een keer, of zeg ik nou iets geks?

  Like

 8. Wat een lekkere frisse blog!!!En zo'n leuke naam…mijn man heet ook Floor zolas ik je al mailde, dus ik ga je noooooit meer vergeten. Als het even kan kom ik volgende week ook bij jou langs maar m'n vriendin kan dan niet, een jarige tweeling thuis…maar dochterlief is ook wel nieuwsgierig…Die kilo's…wat een hel he, het lukt me echt niet meer, ik moet me op gaan sluiten met wortels en water. Misschien dan….Lieve groetjes

  Like

 9. :o))))))))))))Ik word helemaal blij van die vrolijke kleurtjes. Welkom Floor in Blogland ;o)Tsja en lijnen, 't is heeel oneerlijk in deze wereld, maar dat heb ik nog nooit gedaan, omdat het niet nodig is, Ja sorry hoor.Oh ja, en ik ga je volgen hoor, wil nog veeeel meer van je horen. Tot ziens!

  Like

 10. Ja, hoor dacht meteen aan Floor Faber, toen ik FLOOR zag staan. Leuke undercover.En dat lijnen, ja ik heb met je te doen, en dat meen ik. Mijn zus [die toen bij mij was met je vorige open huis] heeft hetzelfde als jij en is ook weer druk aan het lijnen. Nou leuk, en tot de volgende keer.

  Like

 11. He Floor wat leuk kennis met je te maken… en dat probleem met gewicht… allemachtig ik wilde dat ik dat over kon doen.. dan bleef ik net zo slank als op mijn trouwdag…want hoewel er ook wel omstandigheden zijn is er ook elk pondje dat door je mondje gaat… ojee wat ben ik weer eerlijk.. ik word er bijna naar van:)…maar goed…herkenbaar, roze, vlot en leuk te lezen.. ik kom vaker terug want je staat in mijn feedreader en ik zet je tussen de blogs op de blogrollgrts

  Like

 12. Hahaaaaa! Heeee Floor geweldig om hier te lezen. En die filet americain he….. :)Het had mijn stukje kunnen zijn wat je hier schrijft. Nou ja, niet helemaal. Want bij mij moeten er wel 40 kilo af en geen 10.

  Like

 13. Floor,Ben dan al je 2de volger. Toevallig ben ik ook aan de lijn. Nou ja, ja toch wel. Er moet/mag 7 kg af. Ik ga er niet veel aan doen, alleen het ene wat best moeilijk is en dat is na 8 uur niets meer eten. Is dus eigenlijk niet moeilijk, maar ja ik hou dus van iets lekkers 's avonds. Ben al 2 dagen bezig maar er is nog niets af…. Veel suc6 met je nieuwe blog en hopen dat het net zo'n groot succes wordt.Groetjes Pieternel

  Like

 14. Lieve Floor………….yes yes yes !! ik ben je eerste volger………….en roze !!!Succes meid !! in alles je kan het !!!!Maarre word het nu geen tijd dat je mij ook gaat volgen?? ahum !! nieuw begin…goed begin ??Dikke kus ! van mij……….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s